CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O meserie prea riscanta

0 comentarii / 1567 vizualizări / 22 iunie 2012

Cea de politician. Sub regimul Traian Basescu. Nu mai putin de opt ministri ai Cabinetului Tariceanu au fost denuntati si investigati penal. Fara exceptie, la initiativa Palatului Cotroceni. Tariceanu insusi a fost si el cercetat penal in faimosul caz Sterling. Tot dupa ce domnul Traian Basescu a aratat degetul aratator. Niciun membru al Cabinetului Taricenu nu a putut fi condamnat. Pentru ca nu au existat probe. Dar cariera politica a ministrilor a fost grav afectata. Este extrem de periculos sa faci politica sub regimul Traian Basescu. Si cand esti adversar al acestuia, dar mai ales cand ii esti aliat. Pentru ca, daca in viitor vor exista probe in cazul unor fosti ministri, aceia vor fi fost de la PDL.
Cu exceptia lui Ioan Muresan, care este condamnat definitiv si isi executa pedeapsa, niciunul dintre inaltii demnitari ai statului, inghiontiti in malaxorul Justitiei in urma unor denunturi publice lansate de Presedintele Traian Basescu, nu a putut fi condamnat. Totul s-a fasait. Si nu fiindca procurorii de la DNA nu ar fi fost suficient de zelosi. Dimpotriva. Ei s-au executat cu promptitudine. Ba, in unele cazuri, au solicitat Parlamentului si dreptul de a aresta si perchezitiona. Numai ca acuzatiile politice lansate impotriva adversarilor sai de Presedintele Traian Basescu nu s-au putut transforma si in acuzatii de natura juridica din simplul motiv ca nu erau adevarate.
Presedintele Traian Basescu si-a asumat in mod lucid un risc perfect calculat. Acela de a introduce fortat in malaxorul procurorilor, care in Romania sunt avocati ai statului si organizati in ierarhii instalate politic, pe acei adversari de care, dintr-un motiv sau altul, trebuia sa scape. Odata denuntati public, acestia au facut obiectul unor ample dezbateri la care au participat cu mult prea mult entuziasm instrumentele mediatice aflate in slujba stapanirii. Imaginea lor a fost terfelita. Fie si numai prin obsedanta intrebare “este adevarat ca…?”, la care invariabil raspunsul era “nu este adevarat!”, urmat de “este o inscenare politica”. Ce ar putea sa creada cetateanul flamand, batjocorit de guverne nu intotdeauna performante, de administratii nu intotdeauna bune? Ce putea sa creada altceva acest cetatean decat ca tara este condusa de talhari? Ca oamenii politici sunt talhari. Iar Presedintele, care nu este asa, ne reprezinta pe noi toti si se lupta cum poate cu balaurul.
Dupa mult prea mult timp, acest mit al presedintelui campion al anticoruptiei, in fine, s-a spulberat.
Cazurile rasunatoare de inalti politicieni, adversari ai Presedintelui Traian Basescu, care au furat de-au rupt s-au topit rand pe rand. A ramas pe tapet doar condamnarea lui Adrian Nastase care, am scris si o voi repeta cat timp va citi cineva, reprezinta una dintre cele mai grave erori judiciare deliberate din istoria recenta a Justitiei romane. Ma refer, evident, la procesele cu tenta politica, fiindca sunt convins ca erori poate si mai dramatice au existat, acestora cazandu-le victima oameni obisnuiti.
Sub umbrela prezidentiala, deseori incurajati de domnul Traian Basescu, demnitari PDL au furat de-au rupt. Si nu ma refer doar la contractele cu baieti destepti – energie, gaze, asfaltari, deszapeziri etc. Abia devoalarea acestora va putea reface plastic obrazul DNA.(Sorin Rosca Stanescu)

Sursa : CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998