CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O noua alianta politica: DD-CNA

0 comentarii / 1527 vizualizări / 27 martie 2012

Dan Diaconescu a dat azi cea mai mare lovitură politică grație ajutorului furnizat, conștient sau nu, de CNA, care i-a înjumătățit licența de emisie, ceea ce înseamnă că OTV își va încheia activitatea pe 28 setembrie. Poate nu întîmplător, propunerea a venit de la un reprezentant al PDL abia venit în instituție, ceea ce ar putea ridica anumite semne de întrebare.

Sancţiunea – cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului – a fost propusă de pedelistul Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” şi unul „împotrivă” (Mihai Mălaimare).

Interesant de remarcat, 28 septembrie e la cîteva zile distanță de ziua în care începe campania electorală pentru alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă că fanii lui Diaconescu rămîn fără ”icoană” exact cînd începe marea bătălie politică.
Pînă și cel mai slab sociolog din lume știe că, departe de a fi o sancțiune, oprirea OTV nu va face decît să-l victimizeze puternic pe Diaconescu, să creeze impresia că puterea (și chiar USL) se teme de el și să sporească prezența la vot a admiratorilor ziaristului.
E de la sine înțeles că pînă la 1 octombrie Dan Diaconescu își va dubla reclama politică pe post și campania de victimizare, de acum avînd și un motiv mai mult decît solid.
În plus, se scapă din vedere un element extrem de important: Diaconescu are o televiziune de rezervă, DDTV, care a reușit cum-necum, în ultima vreme, să se strecoare în oferta marilor firme de cablu, deși transmite doar niște desene animate jigărite, din Jurasicul cinematografiei.
După oprirea OTV, el nu are de făcut altceva decît să își mute studioul și artileria pe postul respectiv.
Una peste alta, pentru liderul neoficial al Partidului Poporului nu exista pleașcă mai mare decît decizia de azi a CNA, pentru a-i asigura trambulina perfectă pentru zborul spre parlament, în noiembrie. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998