CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O noua facatura DNA

0 comentarii / 1591 vizualizări / 21 noiembrie 2010

Eu nu cred in coincidente. In ultimele zile, au avut loc mult prea multe evenimente care au implicat Ministerul de Interne, pentru ca asa-zisul flagrant, vizandu-l pe Dan Valentin Fatuloiu, sa nu fie extrem de suspect. Cine manevreaza, din umbra, aceste intamplari scandaloase? Cine are un interes?
Un scandal urias implica numele secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu. Este vorba de o asa-zisa operatie de prindere in flagrant, pusa la cale de reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie. A avut loc chiar in fata Ministerului de Interne. Dupa ce, in prealabil, mai multe redactii de ziare si de televiziuni au fost informate “pe surse” ca la Ministerul de Interne va avea loc un important eveniment. Este prima ciudatenie. Careia, din delicatete, ii spun coincidenta.
Al doilea element surprinzator este ca s-a intamplat un fapt fara precedent legat de un flagrant. Nu unul, ci ambii protagonisti s-au autodenuntat. Este, evident, un nonsens. Daca fiecare dintre cei implicati s-au desistat de la fapte, daca fiecare a aratat cu degetul spre celalalt, atunci meciul ar fi trebuit sa fie nul. Atunci nu ar mai fi trebuit sa existe vreun vinovat. In definitiv, inainte sa se petreaca evenimentul, si unul si altul s-au dus la DNA denuntand viitoarea fapta.
Al treilea fapt, cel putin suspect, este ca, in ziua flagrantului, prezumtivul mituitor, omul de afaceri Catalin Chelu a intrat nestingherit in cladirea Ministerului de Interne si chiar in biroul chestorului Fatuloiu. Care nu este un oarecare, ci ditamai secretarul de stat. Pai daca Fatuloiu il denuntase la DNA, de ce l-a mai primit? Iar daca Catalin Chelu il denuntase pe Fatuloiu la DNA, de ce s-a mai dus?
Al patrulea element straniu este ca, mai devreme cu o zi, Presedintele Traian Basescu tunase si fulgerase impotriva Politiei romane. Pe care a acuzat-o, in baza unor informatii SRI – confirmate de directorul institutiei – ca, in mai multe localitati, lucreaza in complicitate cu clanurile mafiote. Asa o fi. Dar daca e asa, cum de nu a intervenit nimeni pentru a curma aceasta stare de lucru? Ce relevanta are denuntul public, facut de seful statului, de vreme ce acesta a stiut si nu a actionat?
A cincea coincidenta este conflictul la varf din Ministerul de Interne, declansat imediat dupa producerea unui asasinat in judetul Neamt. Asasinat despre care, iara, seful statului spune ca SRI a avertizat pe intreaga filiera. In mod obligatoriu, si pe filiera prezidentiala.
A sasea coincidenta este ca, mai devreme cu cateva zile, se decisese mazilirea a 15 sefi judeteni de politie. Pentru ce? Pentru implicarea lor sau a subordonatilor in demonstratia politistilor de la Cotroceni. Impotriva cui a fost acea demonstratie? Impotriva Presedintelui Traian Basescu. Aha!
Tare ma tem ca cineva de la DNA a incercat sa-i serveasca Presedintelui pe tava capul lui Fatuloiu. Sau cine stie? Poate ca nu a indeplinit decat o dispozitie a sefului statului.
Singurul care are de castigat din aceasta facatura este seful statului roman, care face curatenie, in stilul sau, in Ministerul de Interne, pentru a-si aservi politic si aceasta institutie. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998