CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9184 RON DOWN | 1 USD = 4.7383 RON DOWN | 1 GBP = 5.6933 RON UP

O noua palma pe obrazul Justitiei

0 comentarii / 1572 vizualizări / 30 iunie 2011

In mod ciclic, Presedintele Traian Basescu ataca Justitia. In ansamblul ei. O fapta grava. Nedemna de garantul Constitutiei. Si, tot in mod ciclic, acelasi om politic evita ca, atunci cand se refera la Justitie, sa nominalizeze. Sa expuna cazuri. Sa dea exemple. Ceea ce este la fel de grav pentru acelasi garant al Constitutiei. Pentru ca, in felul acesta, rateaza sansa de a avea dreptate. Sansa ca, avand dreptate, sa faca bine. Cu alte cuvinte, domnul Traian Basescu, atunci cand vine vorba de justitie, face ceea ce nu trebuie sa faca si nu face ceea ce trebuie sa faca. Iar ultima sa interventie a depasit orice limita suportabila.
Demonstrand aceeasi incultura in materie de justitie, ca cea care ii afecteaza grav proiectia asupra geografiei si istoriei, domnul Traian Basescu a facut cateva afirmatii scandaloase. Prima este ca Romania a gresit adoptand o recomandare a Uniunii Europene, prin care politicul trebuie despartit de Justitie. Crede domnul presedinte ca este prea devreme pentru acest lucru. Ca, in prealabil, Justitia trebuia curatata. De catre cine? Se intelege, de catre politicieni. De catre politicienii buni. Si de cine trebuia curatata Justitia? De judecatorii corupti. Seful statului se refera, in general, la judecatori si spune ca acestia dau sentinte numai in functie de mita pe care o primesc. Si, in timp ce pierdem rand pe rand diverse procese la CEDO, statul roman plateste din greu despagubiri fara a se putea intoarce impotriva vinovatilor.
Observand ca intr-adevar Justitia se misca greu si, uneori, in mod vadit gresit, ca nu sunt putine situatiile in care, in loc sa faca dreptate, unii judecatori comit nedreptate, romanii ar putea fi tentati sa crediteze opinia prezidentiala. Si sa spuna ca domnul Traian Basescu are dreptate si, prin urmare, pentru un timp, Justitia ar trebui subordonata politicului. Adica Guvernului. Adica PD-L-ului. Adica Presedintelui Traian Basescu. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998