CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O noua palma poate scrie istoria

0 comentarii / 1488 vizualizări / 7 septembrie 2010

O persoana din Constanta, o doamna, a reclamat public, dar si la politie, faptul ca duminica seara, in urma unei altercatii banale petrecute in trafic, un barbat a agresat-o. Nu numai verbal. Soferita spune ca a fost palmuita.

Si il acuza pe Mircea Basescu, care, dincolo de faptul ca este fratele Presedintelui Romaniei, este el insusi un personaj al carui nume, in ultimii ani, este din ce in ce mai prezent in anchetele si dezvaluirile lansate de presa. Daca este adevarat si daca nu se va intampla, din nou, ca aceasta palma sa fie camuflata in spatele unei perdele de insinuari si minciuni, atunci ea poate avea o valoare istorica. Pusa, evident, in relatie cu alte violente ale familiei prezidentiale.
Dosul de palma, aplicat unui copil de catre Traian Basescu in timpul campaniei sale electorale, a starnit, inaintea ultimelor alegeri prezidentiale, un urias scandal. Care, prelungit nemasurat de mult de catre cele doua televiziuni de stiri, Antena 3 si Realitatea, a sfarsit prin a-l victimiza chiar pe agresor, declansand o emotie colectiva, care s-a dovedit a fi in beneficiul, iar nu in defavoarea lui Traian Basescu. Atunci a existat un lant de intamplari care a actionat in favoarea locatarului jucator de la Cotroceni. Dinu Patriciu, care participase la mitingul electoral de la Ploiesti, in cursul caruia s-a produs gravul incident, a gasit de cuviinta cu mai multe zile, mult prea multe, inaintea turului de scrutin sa vorbeasca despre acest caz. Pentru prima data, opinia publica afla din gura unui “mogul”, demonizat de Presedinte, in conflict deschis cu acesta, ca Basescu fusese violent cu un copil. In aceste conditii, Realitatea Tv, care dispunea de dovada, respectiv de caseta cu inregistrarea incidentului, s-a precipitat si l-a lansat pe piata, de teama ca daca ar mai fi asteptat cazul ar fi putut fi dus in derizoriu si chiar ingropat. In acest fel, Basescu s-a trezit cu un cadou. Fara sa faca nimic, el a castigat timp. Iar timpul a fost folosit pentru a contracara efectele dezastruoase de imagine ale faptului ca el a lovit un copil. Mai mult chiar, strategii sai de imagine l-au invatat cum poate construi, dintr-o asemenea nefericita intamplare si din scandaloasa dezvaluire, un avantaj electoral. Evident, in acest scop a fost folosita, din plin, minciuna si diversiunea. Un handicap major a putut fi transformat, astfel, intr-un “impuls pozitiv” electoral. Care a contat. Juramantul stramb pe Biblie, abil formulat, si lipsa de interventie, poate deliberata, a lui Robert Turcescu l-au ajutat in final pe Basescu sa faca diferenta in raport cu Geoana.
Un al doilea incident s-a petrecut de curand, in ceas de noapte, in parcarea de la restaurantul Ciresica, din Neptun. Din nou, Basescu a palmuit o persoana. Din nou, masina de propaganda si diversiune a Cotroceniului a intervenit prompt, lansand o perdea de fum atat de groasa, incat incidentul, in efectele sale negative asupra imaginii prezidentiale, a fost ingropat. In mod artificial, asa cum s-a dovedit ulterior, dar fara ca dovada sa mai aiba vreun efect, in diversiunea montata de Cotroceni ar fi fost implicat, din nou, Dinu Patriciu. Dar si eu. Acum, la Constanta, palma se repeta, de asta data gestul reprobabil fiind facut de Mircea Basescu, care si el are mai multe antecedente legate de violenta.
Oare ce va mai inventa, astazi si maine, masina de propaganda de la Cotroceni? Daca nu va reusi o noua diversiune, aceasta palma de la Constanta s-ar putea sa aiba un efect istoric. Pentru ca Basescu nu mai e pe val. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998