CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O piesa cu bataie lunga

0 comentarii / 1637 vizualizări / 23 martie 2013

De artilerie politica. Aceasta este Elena Udrea. In orice caz, pentru Traian Basescu. Si, probabil, si pentru PDL. Pentru ca miza nu este doar castigarea presedintiei partidului. Ci si lansarea unui candidat, in persoana acestei doamne, in batalia pentru Cotroceni. Din aceasta ultima perspectiva, intentiile lui Traian Basescu devin mai usor de descifrat.
Aparent, cei doi rivali, Elena Udrea si Vasile Blaga, sunt asemanatori si au sanse relativ egale de a castiga la Congres presedintia PDL. Si unul si celalalt au detinut functii cheie in partid si au avut astfel posibilitatea sa-si creeze o camarila. Si unul si altul au jucat roluri importante in guvernele Boc, iar faptul ca s-au aflat la butoanele administratiei publice centrale le-a permis sa-si consolideze echipele de activisti. Si unul si altul au manipulat, deasupra si sub masa verde, sume considerabile de bani. Accesul la resurse financiare a fost de natura sa le consolideze pozitia. In fine, si unul si altul au mai trait experiente legate de competitia politica si au trecut unele examene cu succes.
Sa vedem acum si ce ii diferentiaza. In primul rand, sexul. In mod traditional, asemenea functii de lideri maximi ai partidelor sunt detinute de barbati. Ceea ce nu inseamna ca lantul nu poate fi si rupt. Operatiunea in sine ar putea reprezenta un succes. Prima femeie lider al unui partid din Romania ar reprezenta in sine o performanta de natura sa o propulseze pe Elena Udrea in ceea ce priveste popularitatea. Si, evident, sa anuleze handicapul major cu care pleaca la drum, altul decat cel invocat vizand tocurile si posetele. Ii mai diferentiaza sustinerea acordata de Traian Basescu doar unuia dintre ei. Elenei Udrea. Si, de vreme ce Basescu a anuntat ca o prefera pe Udrea, este limpede ca se bate impotriva buldogului. Utilizand nu numai toate instrumentele pe care le are la indemana pentru a o sustine pe pisicuta, ci si mecanismele pe care le-a mai exersat pana acum, de natura sa-i descurajeze pe fanii lui Blaga. De altfel, nu cred ca este un secret pentru nimeni faptul ca, rand pe rand, Traian Basescu i-a chemat la Cotroceni pe sefii de organizatii si ca a reusit sa paralizeze, in timp util, orice operatiune pe care Blaga intentiona sa o faca in sensul suspendarii de la conducerea acestora a unora dintre liderii locali, neloiali acestuia.
Cu biciul si cu zaharelul, in mare viteza, Traian Basescu a reusit sa incline balanta victoriei in favoarea Elenei Udrea. Astazi, Elena Udrea sta atat de bine in competitia cu Blaga incat mi-am permis sa pariez pe dumneaei.
Nu putem sa ne asteptam nici de la Blaga si nici de la Udrea sa recunoasca vreodata ca regimul Traian Basescu a guvernat prost. Si sa le ceara, din acest motiv, scuze cetatenilor Romaniei. O asemenea speranta este inutila, cata vreme si unul si altul au ocupat functii cheie in guvernele Boc, guverne-marioneta, pentru ca adevaratul conducator a fost Traian Basescu. Daca, insa, va castiga Elena Udrea, ea ar fi un competitor mai bun pentru candidatura la prezidentiale in raport cu Crin Antonescu. Iar infrangerea unei doamne, in prima competitie din istoria Romaniei pentru o asemenea functie, nu ar putea fi altfel decat o infrangere onorabila. Iata adevarata miza. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998