CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

O poveste cu un monstru

15 comentarii / 4746 vizualizări / 6 aprilie 2022

Un monstru care a încercat azi să moară ”eroic”, pentru cauza ucrainenilor, intrînd cu mașina în ambasada Rusiei. Dar nu despre asta e vorba, oricît de tare ar fi știrea cu sinuciderea. Ci despre cum acest monstru distrugător de copii a beneficiat ani îndelungați de o protecție misterioasă din partea autorităților statului și a putut, astfel, să-și continue liniștit infamele fapte.

Bogdan Drăghici și-a luat, teatral, zilele la 24 de ore după ce încasase 15 ani de închisoare pentru agresarea și violarea unor copile. Inclusiv propria fiică vitregă. Azi urma să mai compară în fața instanței într-un dosar legat tot de comportamentul său deviant de părinte, și peste alte cîteva zile, într-un alt dosar de pedofilie. A înțeles că partida e pierdută și că va ajunge după gratii, acolo unde pedofilii au viața cea mai grea. Adesea nici nu apucă finalul pedepsei.

Povestea lui, însă, e spectaculoasă și terifiantă.

Un personaj dubios, preumblat prin mediile sindicale în tenebroșii ani 90, șef al Asociației Naționale a Funcționarilor Publici, director adjunct al Institutului Național de Administrație, aflat în parohia MAI și în coordonarea premierului. Șef al unui ONG pompos numit Asociaţia Academică de Administraţie Publică “EUROPA”, apoi al Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA).

Din această ultimă postură, Drăghici s-a apucat să facă ordine în familiile patriei, denunțînd diverse vedete pentru felul defectuos în care își cresc copiii. Prin 2008, bunăoară, reclama nervos la CNCD anumite spoturi TV care întinau, în opinia sa, imaginea tatălui: ”Întreaga campanie finanţată din bani publici prezintă tatăl drept agresorul familiei sale, drept iresponsabilul care-şi ignoră copilul, drept viciosul care-i pune în pericol permanent pe cei din jur, fiind şi cauza fenomenului «copiii străzii»” susținea el.

Numai că, în paralel, Drăghici, personaj temperamental și violent, se dedica și celeilalte laturi a ființei sale, aceea de pedofil înrăit.

Acum cîțiva ani, propria soție, asistată de o reputată avocată bucureșteană, au sesizat autoritățile statului, Poliția și Protecția Copilului, în legătură cu faptele oribile comise de Drăghici asupra propriei fiice vitrege și a altor copile, una, chiar a unui coleg de ONG.

Stupefacție maximă: nu doar că cele două autorități nu au mișcat un deget împotriva lui Drăghici, dar chiar s-au burzuluit la reclamante că încearcă să defăimeze o persoană publică de prestigiu.

Avocata Raluca Pană a relatat zi, pentru Inpolitics: ”Nu voiau sub nicio formă să țină cont de plîngerea clientei mele, susțineau că nu avem probe suficiente și că nu pot risca să afecteze imaginea publică a lui Bogdan Drăghici, în special cea de tată model și apărător al valorilor familiale. Nu a existat nici măcar o tentativă de anchetă, în pofida cererilor noastre repetate. Mai mult, dădeau de înțeles că la mijloc ar fi vorba de o manevră a soției sale care se afla în procedură de divorț, adică îl scoteau și de victimă”.

O plîngere penală la adresa Protecției Copilului (DGASPC) pentru refuzul de a demara o anchetă a fost, de asemenea, clasată prompt. Cei de la DGASPC Sector 5 îi reproșaseră femeii chiar că e paranoică.

În 2019, urmare a insistențelor fostei soții, Poliția și Parchetul General se pun, în fine, în mișcare, iar Drăghici, acuzat că ar fi violat și agresat sexual un minor, a fost arestat.

Avocata Raluca Pană relata presei la acea vreme:
„Soția dlui Drăghici a făcut plângere penală Protecției Copilului pe neglijență în serviciu, plângere care s-a clasat. Din anul 2017 se chinuie, pentru că acest domn Drăghici avea doi copii în grijă, pe care îi ținea în casă și nu îi lăsa să aibă contact cu niciun părinte, INML a făcut o expertiză psihiatrică și a stabilit că copiii care au stat cu domnul Drăghici până astăzi când a fost arestat, aseară, au fost alienați parental. Sunt multe alte aspecte în decursul timpului care s-au întâmplat și nu s-a luat nicio măsură. Că a fost arestat preventiv acum foarte bine, s-a făcut dreptate. Este foarte complicat acest dosar. Nu e singura plângere formulată împotriva lui Bogdan Drăghici, dacă o să vedeți pe portal la Judecătoria Sectorului 5 e trimis în judecată în penal pe nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor. Deci mai este cercetat penal și în alt dosar. Vă rog să precizați că DGASPC nu a luat nicio măsură s-a făcut plângere împotriva DGASPC plângere penală că nu i-a nicio măsură și s-a clasat acea plângere”.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax că mărturia fetei vitregi pe care Bogdan Drăghici ar fi violat-o de trei ori și abuzat-o sexual de nenumărate ori a fost catalogată de către anchetatori drept greu de descris în cuvinte, minora fiind traumatizată, rușinată, și-a găsit cu greu cuvintele, și-a pierdut șirul ideilor atunci când a fost nevoită să rememoreze evenimentele traumatizante și a fost cuprinsă de un profund sentiment de vinovăție, considerându-se responsabilă pentru lucrurile care i s-au întâmplat.
Drăghici era acuzat de abuz sexual şi în alte două cazuri, de către o nepoată și o fată a unor prieteni de familie.

Ulterior, anchetatorii au extins urmărirea penală și pentru infracțiunea de viol, Bogdan Drăghici fiind acuzat că, în perioada 2015-2016, a întreținut de trei ori relații sexuale cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13-14 ani la momentul respectiv, împotriva voinței sale, în timp ce mama copilei era plecată din țară.

O altă copilă, fiica unui coleg membru din cadrul Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, l-a acuzat pe bărbat că, în 2017, după o excursie la Vâlcea a acestuia împreună cu fiica sa din prima căsătorie și cu ea, ea având 13 ani la momentul respectiv, ar fi atins-o în zonele intime, că umbla dezbrăcat și făcea baie cu ușa deschisă.
În cadrul unor discuții în familie însă, soția lui Bogdan Drăghici a aflat că și nepoata sa, în prezent de 22 de ani, pe când avea 12-14 ani ar fi fost victima comportamentului deviant al lui Bogdan Drăghici, în perioada în care el o medita pentru examenul de capacitate, dar nu a spus nimănui de frică.
Pe 1 august 2019, fiica vitregă a lui Bogdan Drăghici le-a povestit anchetatorilor că, în 2013-2014, când avea 11 ani, bărbatul a rămas la ea în pat după povești, a strâns-o în brațe, gesturile acestea repetându-se de mai multe ori, o dată la câteva zile. Într-una dintre seri, bărbatul a atins-o pe fiica sa vitregă în zona intimă. Acasă, Bogdan Drăghici făcea duș cu ușa deschisă și își chema fiica vitregă, dar și pe cea din căsătoria anterioară să îi aducă prosopul, expunându-și părțile intime. Fetelor le cumpăra costume de baie și lenjerie intimă și intra în cabina de probă sau băga capul să le vadă, în ciuda protestelor acestora. Acasă, le punea din nou să probeze articolele cumpărate, ocazie cu care le și fotografia. Bogdan Drăghici ar fi imprimat fotografiile cu minorele în costume de baie și le-ar fi ținut separat în albume.

Avocata Raluca Pană mai spune azi, în dialogul cu noi, că faptele și dovezile din dosarul în care a fost condamnat Drăghici ieri sunt înfiorătoare, ceea ce explică sentința de 15 ani de închisoare.
”Gîndiți-vă că acest om își ducea fiica din prima căsătorie la școală în portbagaj, o fotografia acolo și apoi trimitea pozele mamei copilei”.

Mai spune avocata că Helena Drăghici, clienta sa, avea bănuiala că fostul soț beneficiază de o protecție înaltă, deși nu știa exact din partea cui, ceea ce ar fi explicat pasivitatea revoltătoare a autorităților statului.

Nu știm nici noi cu precizie cine și de ce l-ar fi protejat pe fostul șef de cabinet al primarului Traian Băsescu.
Dar anumite evenimente ridică serioase semne de întrebare.

În august 2005, Drăghici era înlocuit de la șefia INA. Doar cîteva zile mai tîrziu, coincidență, procurori militari ai Parchetului instanţei supreme începeau audierile în cazul unei plângeri formulate în acea perioadă de Drăghici, împotriva Margaretei Costea, soacra lui Mircea Geoană, acuzată că a obţinut prin fals un certificat de revoluţionar.
Mircea Geoană tocmai devenise, în martie, președintele PSD și lider al opoziției.
Scos strategic din interiorul unei instituții guvernamentale, Drăghici avea mînă liberă să se răfuiască pe îndelete cu principalul adversar al lui Băsescu.

„Din datele pe care le am, sper să nu mă înşel, Margareta Costea a primit avantaje în valoare de circa o sută de mii de euro de pe urma acelui certificat de rănit în Revoluţie” anunța el la ieşirea de la Parchet. Și vorbea de un „complex de infracţiuni, printre care fals, uz de fals dar şi, probabil, fapte de corupţie”.

Atacurile la adresa familiei Geoană s-au întins pe mai mulți ani, apogeul fiind atins în anul prezidențial 2009.
Răstimp, soacra Margareta Costea dădea cu subsemnatul la Parchet.
Cel mai violent atac la adresa lui Mircea Geoană a venit, potriveala naibii, în campania electorală pentru președinție.

”Clanul Geoană a umplut de sânge un om care îşi apăra locuinţa şi i-a terorizat familia” se intitula un material semnat de Drăghici și difuzat în media.

”Asociaţia Academică de Administraţie Publică “EUROPA” îi solicită domnului Dan Mircea Geoană să-şi explice public faptele reprobabile comise atunci când a încercat să ocupe abuziv o vilă din Cartierul Primăverii şi a terorizat o întreagă familie pentru a-şi atinge abjectul obiectiv” se arăta în material, apărut pe un site obscur, azi dispărut, dar amplu rostogolit la acea vreme într-o anumită parte a presei și pe o sumedenie de bloguri de dreapta.
Urma o relatare amănunțită a unor fapte teribile de violență, comise de întreaga familie Geoană, inclusiv cumnatul Ionuț Costea.

 

De aici, două întrebări legitime:

Să fi fost simple coincidențe atacurile sistematice ale fostului șef de cabinet al lui Băsescu la adresa principalului adversar politic al acestuia din acea vreme?

Să fi fost o pură întîmplare refuzul autorităților statului de a lua în seamă plîngerile penale la adresa lui Bogdan Drăghici, monstrul cu reputație de tată ”model”? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. DACA BOGDAN DRAGHICI A FOST SEFUL DE CABINET AL PRIMARULUI TRAIAN BASESCU, NU PRIMARUL L-A ALES. CI BAIETII CU CONTROLUL LUI BASESCU. AVOCATA ALICE DRAGHICI…CE COINCIDENTA DE NUME ..BOGDAN DRAGHICI FIIND SI EL JURIST, MONICA MACOVEI FIIND NASA SAU CUMATRA CU ALICE DRAGHICI…POSIBIL CA ASTIA DOI SA FIE NISCAI RUDE. NU MAI SPUN DE PROCURORUL DE CONSTANTA VASILE DRAGHICI CARE A FOST VIOARA 1 IN MUSAMALIZAREA DOSARULUI FLOTA A LUI BASESCU…A DAT BOALA SI STRECHEA IN TRECUTUL LUI BASESCU…LUNI, D.N.A DE CLUJ, ARIPA VULPII 0215, A PUS LABA PE SAGEATA SPAGILOR LUI GHE FLUTUR…MARTI FLUTUR S-A DEZUMFLAT DIN A FI INTERIMAR, MIERCURI FOSTUL SEF DE CABINET AL PRIMARULUI BASESCU S-A DUS IN IAD. ORICUM STIE BINE CA DACA AJUNGEA IN PUSCARIE AVEA PARTE DE SEX, SEX, SEX, CUM MINTEA LUI NU PUTEA SA CUPRINDA SI NICI IMAGINATIA SA SCORNEASCA. PUTEAU SA IL PAZEASCA SI CU JANDARMII ZI SI NOAPTE, PEDOFILII AU UN TRATAMENT ATAT DE SPECIAL CA NU SE BAGA NIMENI NICIODATA! POATE CA BOGDAN DRAGHICI O FI FOST URMASUL CELUI CARE L-A SALVAT BASESCU DE DOSARUL FLOTA, MAI STII!??? O fi pretul corect al trecutului….

 2. Se pare ca tatal lui face parte din sistem..Prima sotie a lui Bogdan Draghici, Angela Popa, a fost terorizata de familia acestuia pentru a-i smulge fiica. CE FACEA FAMILIA DRAGHICI CU COPIII? PORNOGRAFIE.. ISI ALIMENTAU DAMBLAUA FIULUI LUI SACRIFICAND CHIAR NEPOTII….CE NEAM LOVIT IN CREIERI…IN IAD CU EI TOTI!!! CE PARINTI SI CE FIU SATANIZAT….!!

 3. Cazul acstui Bogdan Drăghici și preocuparea prea târzie a presei pentru acest personaj odios îmi amintește de un alt individ toxic, Alexandru Cumpănașu.
  Drăghici a murit, dar câte bestii de genul lui sunt protejate de oameni ai sistemului???

  • Jeffrey Epstein de Romania

 4. Su sexul si pedofilia e clar !
  Dar cu ambasada Rusiei, cum ramine ???

  • Cu ambasada Rusiei rămâne ca-n tren. Dincolo de propaganda deșănțată antirusească din România, administrația Putin își merită soarta. Prea a desconsiderat România și prea a făcut caterincă de istoria românilor. Cum era cu sărbătorirea Victoriei împotriva fascismului? Astăzi Rusia este catalogată ca nazistă.

   • Vezi ca Ucraina e aia „nazistă”, de are unităţi (para)militare cu zvastici, nazişti patronaţi de oligarhi evrei ucraineni, ceva „curat murdar”. Rusia a oferit României, în 2004, prin Stanislav Belkowski, preşedintele Institutului de Strategie Naţională al Federaţiei Ruse, dar în numele preşedintelui Putin, propunerea ca să preia teritoriul Republicii Moldova, dacă recunoaşte statutul Republicii Transnistriene. Belkowski a venit personal la Bucureşti, în iunie 2004, pentru a convinge clasa politică şi presa română de oferta Moscovei. Ne trebuia noua cu siguranţă şi Transnistria (care deranjează mai mult Ucraina) sau au primit ordin din Vest guvernanţii români să nu preia Basarabia, oferită pe tavă României? Şi, tot ca la ordin, presa română a denigrat „Planul Belkovsky” şi nu am luat Basarabia.

 5. Pedofilii merita sa moara! Punct! restul e caterinca! Iar cei care ii protejează merita și ei! Punct! Restul e caterinca!
  Cand citești despre părinți care omoară bestii care le-au abuzat copiii, te gândești ca ție nu ți se poate întâmplă! Dar uite ca și aici exista așa ceva,asa ca mă voi duce sa îmi fac permis de arma. Punct

 6. excelent articolul

 7. ..un material muncit. Personajul, clar ca nu merita atata efort. Din perspectiva c o nimerit gardul abasadei ruse, este un eveniment. Presedintia (ca ea e cu relatiile internationale) sa prezinte scuzele necesare, sa dezminta orice intentie care ar putea incrimina statul roman si sa aloce buget pentru reparatiile necesare.

 8. noi mergem pe „scenariul american”
  -atentatorul ne-sinucigash incerca sa obtzina Gratzeierea,
  exact ca in filmele americane,
  vezi „Taxi Driver” Travis Bickle (Robert De Niro) .
  (intr-o lume dementa la paroxism
  un erou natzional cu grad de mare colan
  se poate face chiar dintr-un pedofil DOVEDIT;
  apropos:
  condamnarea aia este DEFINITIVA-din vointza condamnatului!)

 9. Prin ce a desconsiderat Putin Romania si poate ne explici cand si cum a facut caterinca cu istoria romanilor?Eu cunosc pe unul pe care il pupa in cur slugile globalismului din Romania,al dracului de multe,numit Zelensky ,care acum vreo 6 saptamani declara sus si tare ca Romania a ocupat Bucovina de Nord si romanii nu erau amintiti ca minoritate in Ucraina.Ori ,astia care ganditi asa ,sunteti beti,ori drogati ,ori prosti.Noaptea omul se odihneste ,nu mananca cacat pe net ca sa ii treaca timpul.

  • Zelensky este un ticalos, un anti-român murdar..

 10. E adevărat tot ce aţi spus!

 11. […] Avocata Raluca Pană relata presei la acea vreme:„Soția dlui Drăghici a făcut plângere penală Protecției Copilului pe neglijență în serviciu, plângere care s-a clasat. Din anul 2017 se chinuie, pentru că acest domn Drăghici avea doi copii în grijă, pe care îi ținea în casă și nu îi lăsa să aibă contact cu niciun părinte, INML a făcut o expertiză psihiatrică și a stabilit că copiii care au stat cu domnul Drăghici până astăzi când a fost arestat, aseară, au fost alienați parental. Sunt multe alte aspecte în decursul timpului care s-au întâmplat și nu s-a luat nicio măsură. Că a fost arestat preventiv acum foarte bine, s-a făcut dreptate. Este foarte complicat acest dosar. Nu e singura plângere formulată împotriva lui Bogdan Drăghici, dacă o să vedeți pe portal la Judecătoria Sectorului 5 e trimis în judecată în penal pe nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor. Deci mai este cercetat penal și în alt dosar. Vă rog să precizați că DGASPC nu a luat nicio măsură s-a făcut plângere împotriva DGASPC plângere penală că nu i-a nicio măsură și s-a clasat acea plângere”.Surse judiciare declarau pentru Mediafax că mărturia fetei vitregi pe care Bogdan Drăghici ar fi violat-o de trei ori și abuzat-o sexual de nenumărate ori a fost catalogată de către anchetatori drept greu de descris în cuvinte, minora fiind traumatizată, rușinată, și-a găsit cu greu cuvintele, și-a pierdut șirul ideilor atunci când a fost nevoită să rememoreze evenimentele traumatizante și a fost cuprinsă de un profund sentiment de vinovăție, considerându-se responsabilă pentru lucrurile care i s-au întâmplat.Drăghici era acuzat de abuz sexual şi în alte două cazuri, de către o nepoată și o fată a unor prieteni de familie.Ulterior, anchetatorii au extins urmărirea penală și pentru infracțiunea de viol, Bogdan Drăghici fiind acuzat că, în perioada 2015-2016, a întreținut de trei ori relații sexuale cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13-14 ani la momentul respectiv, împotriva voinței sale, în timp ce mama copilei era plecată din țară.O altă copilă, fiica unui coleg membru din cadrul Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, l-a acuzat pe bărbat că, în 2017, după o excursie la Vâlcea a acestuia împreună cu fiica sa din prima căsătorie și cu ea, ea având 13 ani la momentul respectiv, ar fi atins-o în zonele intime, că umbla dezbrăcat și făcea baie cu ușa deschisă.În cadrul unor discuții în familie însă, soția lui Bogdan Drăghici a aflat că și nepoata sa, în prezent de 22 de ani, pe când avea 12-14 ani ar fi fost victima comportamentului deviant al lui Bogdan Drăghici, în perioada în care el o medita pentru examenul de capacitate, dar nu a spus nimănui de frică.Pe 1 august 2019, fiica vitregă a lui Bogdan Drăghici le-a povestit anchetatorilor că, în 2013-2014, când avea 11 ani, bărbatul a rămas la ea în pat după povești, a strâns-o în brațe, gesturile acestea repetându-se de mai multe ori, o dată la câteva zile. Într-una dintre seri, bărbatul a atins-o pe fiica sa vitregă în zona intimă. Acasă, Bogdan Drăghici făcea duș cu ușa deschisă și își chema fiica vitregă, dar și pe cea din căsătoria anterioară să îi aducă prosopul, expunându-și părțile intime. Fetelor le cumpăra costume de baie și lenjerie intimă și intra în cabina de probă sau băga capul să le vadă, în ciuda protestelor acestora. Acasă, le punea din nou să probeze articolele cumpărate, ocazie cu care le și fotografia. Bogdan Drăghici ar fi imprimat fotografiile cu minorele în costume de baie și le-ar fi ținut separat în albume.Avocata Raluca Pană mai spune azi, în dialogul cu noi, că faptele și dovezile din dosarul în care a fost condamnat Drăghici ieri sunt înfiorătoare, ceea ce explică sentința de 15 ani de închisoare.”Gîndiți-vă că acest om își ducea fiica din prima căsătorie la școală în portbagaj, o fotografia acolo și apoi trimitea pozele mamei copilei”.Mai spune avocata că Helena Drăghici, clienta sa, avea bănuiala că fostul soț beneficiază de o protecție înaltă, deși nu știa exact din partea cui, ceea ce ar fi explicat pasivitatea revoltătoare a autorităților statului.Nu știm nici noi cu precizie cine și de ce l-ar fi protejat pe fostul șef de cabinet al primarului Traian Băsescu.Dar anumite evenimente ridică serioase semne de întrebare.În august 2005, Drăghici era înlocuit de la șefia INA. Doar cîteva zile mai tîrziu, coincidență, procurori militari ai Parchetului instanţei supreme începeau audierile în cazul unei plângeri formulate în acea perioadă de Drăghici, împotriva Margaretei Costea, soacra lui Mircea Geoană, acuzată că a obţinut prin fals un certificat de revoluţionar.Mircea Geoană tocmai devenise, în martie, președintele PSD și lider al opoziției.Scos strategic din interiorul unei instituții guvernamentale, Drăghici avea mînă liberă să se răfuiască pe îndelete cu principalul adversar al lui Băsescu.„Din datele pe care le am, sper să nu mă înşel, Margareta Costea a primit avantaje în valoare de circa o sută de mii de euro de pe urma acelui certificat de rănit în Revoluţie” anunța el la ieşirea de la Parchet. Și vorbea de un „complex de infracţiuni, printre care fals, uz de fals dar şi, probabil, fapte de corupţie”.Atacurile la adresa familiei Geoană s-au întins pe mai mulți ani, apogeul fiind atins în anul prezidențial 2009.Răstimp, soacra Margareta Costea dădea cu subsemnatul la Parchet.Cel mai violent atac la adresa lui Mircea Geoană a venit, potriveala naibii, în campania electorală pentru președinție.”Clanul Geoană a umplut de sânge un om care îşi apăra locuinţa şi i-a terorizat familia” se intitula un material semnat de Drăghici și difuzat în media.”Asociaţia Academică de Administraţie Publică “EUROPA” îi solicită domnului Dan Mircea Geoană să-şi explice public faptele reprobabile comise atunci când a încercat să ocupe abuziv o vilă din Cartierul Primăverii şi a terorizat o întreagă familie pentru a-şi atinge abjectul obiectiv” se arăta în material, apărut pe un site obscur, azi dispărut, dar amplu rostogolit la acea vreme într-o anumită parte a presei și pe o sumedenie de bloguri de dreapta.Urma o relatare amănunțită a unor fapte teribile de violență, comise de întreaga familie Geoană, inclusiv cumnatul Ionuț Costea.De aici, două întrebări legitime:Să fi fost simple coincidențe atacurile sistematice ale fostului șef de cabinet al lui Băsescu la adresa principalului adversar politic al acestuia din acea vreme?Să fi fost o pură întîmplare refuzul autorităților statului de a lua în seamă plîngerile penale la adresa lui Bogdan Drăghici, monstrul cu reputație de tată ”model”? Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998