CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

O poveste fabuloasă: Peter Thiel – contele Bathory din castelul lui Dracula

6 comentarii / 8493 vizualizări / 2 noiembrie 2022

Fonfleul cu venirea lui Musk în România a îngropat ceea ce ar fi putut fi o poveste interesantă pentru români, legată de unul dintre participanții reali la petrecerea de Halloween de la castelul Bran: miliardarul Peter Thiel. Un personaj pe care l-am putea numi contele Bathory și ale cărui preocupări au făcut obiectul unor dezvăluiri de senzație din presa mare internațională. La loc de cinste, apetența pentru sînge uman.

Despre contesa transilvană Elizabeth Bathory, considerată cea mai sîngeroasă criminală din istoria omenirii, legenda spune că, acum cîteva secole, era obsedată de gîndul îmbătrînirii și că sacrifica sute de tinere copile pentru a se îmbăia în sîngele lor. Povești, desigur…

Oricît de uluitor ar părea însă, ceva oarecum similar i se pune în cîrcă și creatorului Pay-Pal, miliardarul americano-german Peter Thiel, amfitrionul real al petrecerii de la Bran. Mai puțin crimele, din fericire.

Unica publicație internațională – dintre cele care își merită numele – care a pomenit despre farsa de la Bran cu Musk și Jolie, am numit revista americană Vice.com, nu ezită să reamintească într-un articol de ieri despre misterele din jurul lui Peter Thiel.

Mai exact, magnatul american este și el obsedat de tinerețe și viață veșnică și ar fi un mare adept al parabiozei, înlocuirea sîngelui său cu sînge recoltat de la tineri.

Potrivit britanicilor de la Independent, în 2016, presa relata că Thiel avea legături cu startup-ul de prelungire a vieții Ambrosia, siteul Gawker susținând că el alocă bani trimestrial pentru a obține o transfuzie de sânge de la un tânăr de 18 ani, pe baza cercetărilor efectuate la Stanford privind prelungirea vieții șoarecilor.

”De când a făcut avere din vânzarea platformei de plăți online PayPal, Thiel a investit într-o serie de startup-uri de cercetare medicală înființate special pentru găsirea de modalități de a prelungi viața, prin fondul său Breakout Labs.
Vorbind la o conferință DealBook, Thiel spunea acum cîțiva ani: „Cred că în privința prelungirii vieții, a nemuririi, există atît o viziune foarte pesimistă, ca și una foarte optimistă pe care oamenii tind să le aibă”, a spus el. „Viziunea foarte pesimistă este „toți vom muri, nu putem face nimic în privința asta”, există un fel de resemnare. Viziunea foarte optimistă este „Nu voi muri în următoarele șase luni”, așa că nu trebuie să mă gândesc la asta. Un fel de negare”.

„Și ceea ce au în comun optimismul extrem și pesimismul extrem este că amândouă te îndeamnă să nu faci nimic. Cred că atitudinea sănătoasă nu este optimismul exagerat, ci este oarecum la mijloc, nici acceptare, nici negare: trebuie doar să luptăm”, mai spunea Thiel, citat de Independent.

Cu același prilej, Thiel a anunțat public, pentru a spulbera relatările tot mai numeroase din presă: ”Nu sunt un vampir. Oficial vă spun: nu sunt vampir!”.

O altă publicație grea, Inc.com, revistă din New York specialistă în business, scria la rîndul ei în 2018:

”Mai mult decât orice, Peter Thiel, investitorul miliardar în tehnologie și susținător al lui Donald Trump, vrea să găsească o cale să scape de moarte. El a investit milioane de dolari în startup-uri care lucrează la medicina anti-îmbătrânire, cheltuie mult timp și bani căutând terapii pentru uzul său personal și crede că societatea ar trebui să-și deschidă mintea către metode de extindere a vieții(…) Dacă există un lucru care îl entuziasmează cu adevărat pe Thiel, este perspectiva de a i se face transfuzii cu sânge de tineri.

Această practică este cunoscută sub numele de parabioză și, potrivit lui Thiel, este o potențială Fîntînă biologică a tinereții – cel mai apropiat lucru pe care l-a descoperit știința de un panaceu anti-îmbătrânire. Cercetările asupra parabiozei au început în anii 1950 cu experimente crude, care au implicat disecția șobolanilor și îmbinarea sistemelor lor circulatorii. După cîteva decenii, tehnologia a început recent să atragă atenția cercetătorilor de masă, cu mai multe studii clinice în curs de desfășurare pe oameni în SUA și studii chiar mai avansate în China și Coreea. Având în vedere scopul științifico-fantastic al parabiozei, studiile au beneficiat de foarte puțină atenție. Dar Thiel le-a urmărit cu atenție” scriau americanii de la Inc.com.

Într-un interviu pentru Inc.com, în august 2016, Thiel vorbea despre cercetările privind întinerirea:

”Încă nu sunt convins că am găsit un panaceu care să funcționeze. Este posibil să existe lucruri care ar funcționa. Mă uit la chestii de parabioză, ceea ce cred că este foarte interesant. Au băgat sânge tânăr în șoareci bătrîni și au descoperit că a avut un efect masiv de întinerire. Oamenii făcuseră asemenea studii în anii 1950 și apoi au fost abandonate cu totul. Cred că vorbimn de unele dintre acele lucruri care au fost ciudat de subestimate. Parabioza nu ar necesita aprobarea FDA(Food and Drug Administration ), pentru că sunt doar transfuzii de sânge” mai spunea Thiel.

Inc.com atrăgea atenția, însă, asupra unui alt aspect: pentru tratamentele sale de întinerire, firma Ambrosia ar fi putut obține sânge de la băncile de sânge, doar că ea este o companie comercială țintind profitul. Pentru ca ea să înceapă să revândă transfuzii clienților pacienți precum Thiel, ar trebui probabil să găsească o altă sursă decât băncile de sânge non-profit.

Revenind în România, presa ultimelor zile a relatat că la petrecerea de la Bran ar fi avut loc ”ritualuri satanice”. Avînd n vedere că aceeași presă informa cu lux de amănunte despre prezența lui Musk, Bezos, Jolie și a zeci de vedete hollywoodiene, considerăm ingorabile asemenea informații.

În plus, dacă miliardarul american ar fi profitat de prezența în castelul așa-zis al lui Dracula pentru transfuzii de sînge tînăr în cadru festiv, el ar fi intrat automat sub incidența prevederilor legii românești 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină. O lege care prevede reguli foarte stricte privind recoltarea de sînge – interzisă în cazul minorilor! – și utilizarea ulterioară a sîngelui în condiții altele decît cele prevăzute de legea în cauză, pedeapsa fiind închisoare de înă la 3 ani.

Așa că e probabil că noul conte Bathory să se fi rezumat la mîncare, băutură și dans, lăsînd ritualurile satanice pe seama imaginației reporterilor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Circula în România un zvon despre un beneficiar special al unei campanii naționale de donare de sânge. Mi-au atras atenția niște medici (chiar doctori în medicină) și niște preoți. Întrucât nu sunt probe suficiente în acest sens, rămâne totul la nivel de zvon. Dar persoana, deși cunoscută ca fiind bolnavă, se menține suspect de bine. Și nu este Peter Thiel.

 2. Baţi câmpii bolnav ca idiotul! Corect!? Mănânci KKT! Corect!?

  • Reacția ta confirmă că zvonul este o realitate. Este chiar El,și poartă numele unei mărci celebre de whiskey. Corect.

   • „Confirm” si ca esti un cretin cu ifose de curvă neprihanită !

 3. „În plus, dacă miliardarul american ar fi profitat de prezența în castelul așa-zis al lui Dracula pentru transfuzii de sînge tînăr în cadru festiv, el ar fi intrat automat sub incidența prevederilor legii românești”.

  Da, ăsta este argumentul suprem. Nici prin cap nu i-a trecut miliardarului care caută să nu mai moară să încalce legea. Și mai ales pe cea românească.
  Acești miliardari au un profund respect pentru lege, și mai ales pentru legile țărilor puternice, care impun respect, așa cum este România.

 4. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998