CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O prevedere statutara unica in Romania: mucles total in partidul lui Ciolos

9 comentarii / 3389 vizualizări / 21 ianuarie 2019

Partidul recent lansat al lui Dacian Cioloș pare decis să transmită electoratului mesaje subliminale privind legătura cu regimul de trisă amintire, altfel nu se explică o serie de evenimente.
Dincolo de faptul că a fost creat pe furiș, iar legalizarea a fost ascunsă timp de mai multe săptămîni, total nefiresc pentru geneza unui partid democratic, ori de nășirea sa de către un clan familial puternic ancorat în fosta Securitate, PLUS+ se confruntă și cu alte probleme de imagine și numai. Alegerea drept zi a congresului a nefastei date de 26 ianuarie, cînd s-a născut Nicolae Ceaușescu poate avea o încărcătură simbolică neplăcută; greu de înțeles de ce nu s-a ales o altă zi din wee-end-ul prelungit al acestei săptămîni, cum ar fi fost cea a Unirii din 1859. Tot în aceste zile aflăm din media că sora liderului PLUS, suspectat demult că e nepotul unui fost șef de serviciu secret, lucrează fix în acel serviciu secret, ori că tatăl lor era milițian.

Extrem de interesantă, dar și de grav, totodată, e o descoperire legată de statutul noului partid, prezent pe siteul oficial.
Și nu ne referim la ciudățenia care impune suspendarea automată și imediată a unui membru împotriva căruia a început urmărirea penală pentru corupție, dar nu și pentru crime, tîlhării, violuri ori alte infracțiuni grave, introducîndu-se, astfel, o neobișnuită discriminare penală
Ci la o prevedere unică în peisajul politic de la noi, conform căreia orice membru al PLUS+ e obligat ”să asigure confidențialitatea informațiilor cu care a luat contact în activitatea sa din cadrul sau în legătură cu partidul”.
Ori, trebuie spus, unele partide de la noi, precum PNL ori UDMR, nu au nicio interdicție cît de cît asemănătoare, iar altele (PSD, USR, Pro România etc) stipulează cît se poate de limpede că doar anumite informații, considerate confidențiale de către conducerea formațiunii, trebuie protejate de către membrii acesteia.
Statutul PLUS+, în schimb, introduce, în premieră, confidențialitatea absolută a informațiilor legate de partid, ceea ce înseamnă că orice declarație pe această temă a vreunui membru îi poate fi fatală. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. OMERTÀ s. f. Lege a tăcerii impusă în organizațiile de tip mafiot. – Din it. omertà.

  sursa: DEX ’09 (2009)

 2. pai ciolos are misiune de la fosta securitate sa candideze la presedintie impotriva lui iohannis pentru a-i rupe din procente.

 3. Nu inteleg dilema dumneavoastra. In orice serviciu militarizat (in special cele de info), care se respecta, se practica. Ma mira faptul ca nu se dau si grade.

 4. cui ii este frica de dacian ciolos??????militieni securisti…

 5. Sunt securisti si …………securisti ! Adica, nu ii bagati pe toti in aceiasi oala. Cei inteligenti nu s-ar alia cu Ciolosi niciodata…..

 6. In cateva zile l-au facut zob pe Ciolos, asa ca Iohannis are drumul nivelat la presedintie, fara obstacole pe „partea dreapta”.

  • Nepotul bubos mai prostea ceva lume, cu prostalanul de Iohannis e misiune imposibilă.
   La alegeri trebuie să ai talentul să nu-i enervezi pe ăilalți, iar Iohannis este cel mai bun mobilizator al electoratului contra. :))) Mai bun decât el la treaba asta nu-i decât Dragnea. :))))

 7. nu cu asta il lovesti pe ciolos badie! cauta direct in actele semnate in ultima saptamana din februarie 2016!

 8. articol /aliniat pentru.. „sa asigure confidentialitate …sau in legatura cu partidul -sursa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998