CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

O reactie suspect de rapida a presedintelui

5 comentarii / 4259 vizualizări / 18 ianuarie 2022

Președintele Klaus Iohannis, cel mult prea dispărut din spațiul public în ultima jumătate de an, face o mișcare surprinzătoare în scandalul plagiatului lui Nicolae Ciucă, declanșat azi. Mai exact, exprimă o poziție publică la doar cîteva ceasuri după declanșare. Extrem de rară atitudine, pentru el.

Într-un răspuns la o solicitare a Europei Libere, Palatul Cotroceni transmite:

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.
Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit. Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, Președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”.

Klaus Iohannis, prin definiție, abia răspunde presei în rarele conferințe de presă. Maxim o întrebare.
Klaus Iohannis, prin definiție, nu dă interviuri presei. A dat vreo 3-4 în toată cariera de președinte, și toate aranjate, cu jurnaliști de suflet.
Klaus Iohannis, prin definiție, abia catadicsește în varii situații să scrie două rînduri pe Facebook, deși are milioane de urmăritori.
Klaus Iohannis, prin definiție, are reacții tardive la orice. Inclusiv în marile crize. Deja există un folclor în acest sens.

Ei bine, în scandalul Ciucă, Iohannis rupe regulile de mai sus și acceptă să ia poziție la cald – chestie de ore – la solicitarea unui organ de presă, care nici măcar nu e din rețeaua publică.

Un comunicat, sec, din care lipsește orice element ”uman”, precum ar fi formularea ”am încredere în onestitatea premierului Nicolae Ciucă, dar verificările trebuie făcute” etc.

Surprinzătoare promptitudinea președintelui.
S-ar putea să mă înșel, dar în istoria recentă, îmi amintesc o singură dată cînd Iohannnis a reacționat la fel de rapid.
S-a întîmplat pe 22 februarie 2018, la cîteva ore după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat începerea procedurii de revocare din funcție a Laurei Kovesi de la șefia DNA.
Atunci, președintele s-a repezit să transmită public că e mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale.

Cîteva luni mai tîrziu, Laura Kovesi a fost demisă în urma acelei proceduri demarate de Tudorel Toader.
Acum, președintele e la fel de prompt în reacție, dar fără a mai da vreun semnal către ”victimă”.
Cum spuneam, lucrurile evoluează spectaculos. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. În prag de terminare de covidenie și început de război Tractorasul kwj încearcă sa para a fi îl Lider Maximo!
    Newsflash Klaus! Meltenii ti-o trag de nu ai aer, mai ales ca Frau Merckel e moarta! La.figurat!

  2. […] ”Klaus Iohannis, prin definiție, abia răspunde presei în rarele conferințe de presă. Maxim o întrebare. Klaus Iohannis, prin definiție, nu dă interviuri presei. A dat vreo 3-4 în toată cariera de președinte, și toate aranjate, cu jurnaliști de suflet. Klaus Iohannis, prin definiție, abia catadicsește în varii situații să scrie două rînduri pe Facebook, deși are milioane de urmăritori. Klaus Iohannis, prin definiție, are reacții tardive la orice. Inclusiv în marile crize. Deja există un folclor în acest sens”, notează Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol publicat pe inpolitics.ro. […]

  3. Glumiti? Comisia etica a UNAp? Ce-i asta? Universitatea nationala de aparare? Fleosc! Daca ageamii aia il controleaza pe ditamai „eroul” Ciuca din Irak, mi-e deja clar ce-o sa iasa. Ce gluma buna! Universitatea aia a Apararii?? Ho-ho-ho..

  4. & Bă, ce dracu state și guverne sunteți voi bă, dacă nu știți că faceți parte din organizații ca, ONU , CEDO, care au reguli pe care v-ați angajat să le respectați când ați candidat pentru funcțiile pe care le-ați obținut, organizații care exprimă atitudini publice chiar și în chestiuni de drepturi și libertăți, în perioade de pandemie, anunțate de OMS, ?

  5. Cel mai mare plagiator (tradator) al Romaniei este chiar Ghiolbanis.
    Toata „teza lui de pres-e-dinte” este copiata cuvint cu cuvint, ca si cea a gaozarului imputit Bashinescu dupa directivele UE si SUA pentru guvernatorii actualelor lor colonii din fostele colonii ale fostei URSS.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998