CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O rochie larga. Cat lumea intreaga

0 comentarii / 1681 vizualizări / 18 august 2011

Iata ca nevinovata rochie a Elenei Udrea a facut nu numai turul Romaniei, ci si turul lumii. Presa de pe mapamond trateaza pe larg subiectul. Dar care este subiectul? Faptul ca detinatoarea portofoliului Dezvoltarii si Turismului se prezinta intr-o rochie sic la o conferinta de presa nu ar putea sa devina o stire relevanta. Stirea care face rating este alta.

Rochia Elenei Udrea este extrem de scumpa. Iar conferinta de presa de la Bucuresti avea ca tema austeritatea. Reducerile de cheltuieli. Saracia. Efectele unei crize prost administrate de catre Guvern – guvernul din care face parte si Elena Udrea – si care impun, drept o regula de bun simt, solidaritatea. Si stirea mai este si inca altceva. Minciuna. Faptul ca doamna Elena Udrea, la o intrebare simpla referitoare la o rochie eleganta, a dat in balbaiala. Oferind opiniei publice versiuni contradictorii. Fapta nedemna de un demnitar.
Solidaritatea inseamna ca cei care, in mod cinstit sau necinstit, au devenit bogati in acesti ani tulburi sa se comporte decent in vremuri de criza. Sa nu-si afiseze bogatia. Si chiar daca o fac, sa nu procedeze in mod ostentativ. Aceasta regula este valabila pentru toata lumea. Dar, pentru demnitari, ea este imperios obligatorie. Si este respectata cu sfintenie in toate statele civilizate.
Daca isi imagineaza cineva ca fie si numai din salariul sotului ei, daca uitam ca aceasta totusi dispune de o avere, doamna Obama nu ar avea posibilitatea sa-si cumpere rochii si pantofi scumpi, acela se inseala amarnic. Numai ca doamna Obama, prima doamna a Americii, stie ca are obligatia, pentru ca in America e criza, sa se comporte decent. Si, de aceea, in aceasta perioada, din solidaritate fata de cei care sufera, isi cumpara rochii la sacond – hand. Pe care da doar cateva zeci de dolari. Si nu se simte nici frustrata, nici umilita pentru acest exemplu de modestie. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998