CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – O stire misterioasa: MRU si palma in masa Cotrocenilor

2 comentarii / 6688 vizualizări / 30 iunie 2016

După orele amiezii, azi, o știre se insinuează în presa de la noi, prin RTV și în cca.două ore se rostogolește în mai toată presa: MRU și Iohannis ar fi avut o ciocnire la Cotroceni, președintele s-a enervat rău, i-a cerut demisia, dar șeful SIE a refuzat. O știre ciudată, cu o răspîndire ciudată și care pare să anunțe evenimente extrem de importante, în viitorul foarte apropiat.

De ce spunem că e o știre ciudată?
Simplu: pentru că e exact știrea care a făcut înconjurul presei acum vreo două săptămîni, cu referire la fapte petrecute acum vreo patru luni, fără nimic în plus.

A, scuze, există ceva în plus și hilar, în același timp: jumătate din presă scrie că președintele a bătut, nervos, cu palma în masă, cealaltă jumătate că MRU a făcut, de fapt, asta.

De ce spunem că are o răspîndire ciudată?
Pentru că o știre deja fumată nu are sens să fie redifuzată după atît de puțin timp; nu face decît să confuzeze publicul, cel mult.

Foarte interesant de remarcat ”originea” informației: RTV citează surse politice de vîrf, unele siteuri vorbesc de ”surse convergente”, EVZ vorbește de surse din PSD care au vorbit exclusiv pentru ziarul amintit, altele nu fac deloc referire la surse. Una peste alta, însă, nu se poate deloc identifica direcția de unde a venit știrea. (Spre seară, se vehicula numele lui Dragnea)

Dacă ar fi să o luăm metodic, o asemenea discuție nu ar putea avea loc, la Cotroceni, decît în prezența președintelui, a șefului SIE și a unui consilier prezidențial, hai să zicem doi. Cine ar putea sifona asemenea știre și asemenea detalii?
Președintele, care iese mototolit? Consilierii, care și-ar risca, astfel, posturile ultra-călduțe?

Suspectul de serviciu, dacă știrea ar fi reală, e directorul SIE.

Pentru că o asemenea informație, și, mai ales, reluarea ei, au un singur scop, în opinia noastră.
Acela de a transmite și a inocula marelui public vestea că, în România, și încă în interiorul sistemului, a apărut o persoană care are curajul să-l înfrunte deschis, bărbătește, pe șeful statului. Și care nu pleacă de la palat cu coada între picioare, ciocul mic și demisia scrisă la comandă, precum fostul șef al SRI, George Maior.

În țara în care liderii PNL se fac saltele la picioarele președintelui, în care premierul urcă dealul Cotrocenilor, conștiincios, la fiecare cîteva zile pentru a da socoteală de guvernare și în care liderul PSD e cuminte ca o fată mare, iată că cineva îl sfidează pe liderul suprem, ba chiar îi bate cu palma în masă. Ori îl enervează atît de tare încît îl determină pe el să bată cu palma în masă (depinde ce siteuri citiți!).

MRU face un joc îndrăzneț, periculos și interesant, totodată, nefiind limpede ce urmărește.

Să-l provoace pe președinte pînă la declanșarea unui conflict deschis, cu final imprevizibil, mai ales pe fondul legislației confuze, care nu permite, tehnic, debarcarea șefului SIE?
Un conflict care să ducă la un pas constituțional greșit al președintelui, urmat de suspendarea sa?

Ori poate șeful SIE doar știe că urmează anumite evenimente extrem de spectaculoase, în cadrul cărora e mai bine să fie perceput drept un adversar al președintelui decît un aliat al său?

Nu e imposibil.

Deocamdată, să mai notăm o ciudățenie: ieri, aproape întreaga presă, inclusiv cea devotată președintelui pînă nu demult, l-a făcut pulbere pe acesta pentru izolarea surprinsă în filmul de după Consiliul European de la Bruxelles.

 

klaus

Dincolo de ușoarele exagerări – și despre Merkel s-ar fi putut face speculații, dat fiind că la poza de grup e plasată pe rîndul din spate și complet mascată de un zdrahon de bărbat plasat în fața ei, vezi foto sus, ceea ce nu înseamnă că a izolat-o cineva – trebuie remarcată unanimitatea de opinii anti-prezidențiale.
Ori, cînd cu celebrul film cu băiatul lovit de Băsescu, ne amintim cu toții cum trei sferturi din media se chinuia să convingă poporul că ceea ce văzuse era, de fapt, altceva.

Semnele că Iohannis pierde teren vertiginos în ce privește susținerea se înmulțesc văzînd cu ochii.
Pînă la alegerile din toamnă, s-ar putea ca surprizele să fie mai mari decît ne imaginăm. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

UPDATE

Potrivit lui Cozmin Gușă, la Realitatea TV, informația ar fi fost reîncălzită azi de Liviu Dragnea în fața unui număr de aproximativ 30 de ziariști aflați, alături de el, în Dîmbovița. De ce a făcut-o Dragnea încă nu știm cu precizie, la fel cum nu știm de ce presa s-a repezit să difuzeze o știre fără nimic nou și cu protejarea ”sursei” pe deasupra. Rămîn valabile cele scrise mai sus: se ”coc” evenimente interesante…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. zdrahonul de barbat e bulgarul pro-rus, premierul borisov

    daca mai castiga si trump alegerile in sua, va fi si mai bizara lumea. asistam la schimbari interesante in politica mondiala. practic se reaseaza pentru urmatorii 25 de ani sistemul international afectat de criza din 2008.

  2. cand ai in spate Israelul(Mossadul) si SUA(CIA) iti permiti sa bati cu pumnul in masa la Cotroceni, mai ales ca pe Iohannis, sluga lui Merkel si a Bruxelles-ului, nu-l baga nimeni in seama nici macar la Bruxelles, daca hegemonul german al comunitatii europene se simte bine alaturi de Putin, impreuna cu slugile bruxeleze, e clar ca SUA cauta noi variante de aliante MRU o fi una dintre ele, baiat fraier nu pare a fi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998