CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O subcategorie a ”baietilor destepti” din Sanatate: ”baieteii” de milioane de euro

2 comentarii / 5325 vizualizări / 26 martie 2020

În urmă cu cinci ani, doi puști de vreo 25 de ani înființează cu 200 de lei capital social o firmă de consultanță de afaceri și management, BRAINS M&A CONSULTING, cu sediul într-un apartament de bloc. Două-trei luni mai tîrziu, semnează un contract de 1,5 milioane de euro cu spitalul de stat ”Bagdasar Arsenie” pentru furnizarea de reactivi și dezinfectanți. O distanță puțin cam mare în raport cu obiectul de activitate.
În vara anului 2016, pe fondul celebrului scandal Hexi Pharma, cu dezinfectanții diluați, ziarul Evenimentul zilei realizează un top al celor mai importanți furnizori de dezinfectanți, marii clienți fiind spitalele și clinicile de stat, iar pe locul 1 adăstînd firma lui Dan Condrea, cel mort ulterior într-un suspect accident de circulație.
Locul 9 din top era ocupat de micuța firmă de bloc BRAINS M&A CONSULTING. Bomba e că liderul Hexi Pharma ocupa primul loc grație a 141 de contracte diferite, cu 34 de beneficiari diferiți, totalizînd 42 de milioane de lei, în timp ce Brains era în top grație unui unic contract de 6,4 milioane lei, cu un singur beneficiar.
Hexi, surclasată de la distanță în materie de eficiență.

În pofida unei anchete realizate de Antena 3 la acea vreme, care a scos la iveală lucruri interesante despre firma Brains, fără a reuși să ia, însă, legătura cu cei doi patroni, nu s-a întîmplat nimic, și nici DNA nu s-a sesizat, cum estimau jurnaliștii postului că ar fi trebuit să se întîmple. Pentru că era mai mult decît bătător la ochi modul în care firmulițe abia înființate, ba chiar cu alte obiecte de activitate, reușesc să prindă contracte de mare valoare din banii contribuabililor.

Nici nu s-a mai auzit mare lucru despre firma BRAINS M&A CONSULTING în anii care au urmat.
Pînă acum, cînd firma prinde, la vreme de pandemie, un mega-contract cu statul român în valoare de 10.812.340 de lei, adică peste două milioane de euro, pentru a furniza 200 de ventilatoare pentru terapie intensivă. Și încă un contract de 1.204.280 lei pentru 800 de injectomate.

Dar, cine știe, poate în cîțiva ani firmulița de apartament de odinioară care lua contracte de milioane cu statul o fi devenit ditai firma de vilă. Iar ”băiețeii deștepți” or fi fost promovați la categoria ”băieți deștepți” în toată regula. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Observați că data trecută au lăsat de la ei, au încasat sub 1,5 milioane euro. Acum e criză globală, 2 milioane de euro nu deranjează pe nimeni.

    P.S. Ieri a încercat un domn din Emiratele Arabe Unite să-mi acceseze un cont de e-mail. C-o fi fost un puțoi prost din Băneasa care a folosit un proxy, starea de urgență nu e veșnică. Nu uit. :)))))))

  2. Eu aprind cate o lumanare pentru cei care asculta sau se baga peste internetul meu! O lumanare sa ajungem amandoi in iad sa ii sexez asa ca Harvey keitel pe hitler in Little Nicky!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998