CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O, tempora…In 2002, Basescu il critica pe Nastase pentru ca organiza reuniuni la Snagov

0 comentarii / 1683 vizualizări / 21 iunie 2010

O știre Mediafax de acum opt ani, scoasă la lumină de blogul lui Mordechai, grăiește de la sine despre comportamentul cameleonic al lui Traian Băsescu, cel care, pe atunci, îi reproșa premierului Năstase exact ceea ce azi el însuși face cu vîrf și îndesat.

Iată cum suna știrea în cauză, pe 24 iulie 2002: ”Preşedintele PD, Traian Băsescu, susţine că a descoperit mai mult de zece puncte comune între principalul său adversar politic, premierul Adrian Năstase, şi fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

Ca şi Ceauşescu, Adrian Năstase are viziunea partidului unic, consideră că este singurul om din formaţiunea sa care poate formula critici şi “se crede stăpîn peste realitatea tot mai amară a României”, a afirmat, miercuri, Traian Băsescu.

Liderul PD şi-a continuat comparaţia spunînd că şi Năstase alege locuri somptuoase, precum Snagov, Sinaia, Neptun sau Predeal, “pentru a vorbi despre necazurile ţării”. Acelaşi premier l-a “descoperit” pe Victor Ponta, aşa cum, cu mult timp în urmă, Ceauşescu l-a “inventat” pe Nicu, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a continuat comparaţia şi la capitolul “controlul serviciilor secrete”, precum şi la ideea de a folosi minorităţile “pentru a părea democrat şi european”.

Liderul PD spune, de asemenea, că Năstase, ca şi Ceauşescu, detestă ideea de proprietate, are “vanitatea recunoaşterii de către Occident” – chiar şi la schimb cu “importante servicii şi concesii”- şi devine agresiv atunci cînd este ineficient.

La fel cum Ceauşescu oferea, în decembrie 1989, o sută de lei copiilor, acum, Adrian Năstase dă un pahar de lapte şi cornuri, a afirmat Băsescu.

Liderul PD mai apreciază că premierul “este profund contaminat” de apariţiile sale dese la posturile de televiziune, reuşind să controleze mass-media într-un mod asemănător cu Nicolae Ceauşescu. “Probabil că va trebui să cerem guvernului Statelor Unite să repună în funcţiune “Vocea Americii”, a încheiat Băsescu”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998