CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

O, tempora: Pe cind Orban iesea cu pieptul gol in apararea lui Dorneanu(2)

1 comentariu / 3691 vizualizări / 14 noiembrie 2020

Aminteam ieri cum dușmanul cel mai neîmpăcat al Curții Constituționale conduse de Valer Dorneanu, l-am numit pe premierul Ludovic Orban, a fost acum 10 ani cel mai înfocat susținător al numirii pesedistului în respectiva instituție. Ar fi nedrept, totuși, să se creadă că a fost o opțiune singulară în interiorul PNL, așa că vom pune lucrurile la punct.

În iunie 2010 s-a supus la votul parlamentului numirea unui judecător la CCR, combatanții fiind Valer Dorneanu, susținut de PNL și PSD, și Ștefan Minea, susținut de PDL, partidul de guvernămînt. Votul i-a dat cîștig de cauză lui Dorneanu, dar pedeliștii, cu Roberta Anastase, președinta Camerei, în frunte, au decis reluarea votului pe motiv că nu existase o majoritate absolută.
Cîteva zile mai tîrziu s-a votat din nou.
Prilej pentru Ludovic Orban să facă un scandal atît de mare în plen, în favoarea lui Valer Dorneanu, încît i s-a tăiat pur și simplu microfonul.

Iată dialogul belicos, conform stenogramei de ședință:

”Domnul Ludovic Orban:
Dacă m-aţi lăsa să vorbesc, m-aş limita la două minute. Ceea ce faceţi astăzi, domnule Oltean, este o gravă încălcare a Constituţiei României, a legilor ţării şi a Regulamentului Camerei. Şi am să traduc foarte bine ce se întâmplă astăzi: încălcând grav orice normă a statului de drept, încercaţi să vă numiţi abuziv un judecător…

Domnul Ioan Oltean:
Domnule vicepreşedinte. Vă rog pe procedură. Declaraţiile politice, mâine dimineaţă, la 8,30.

Domnul Ludovic Orban:
Încercaţi să vă numiţi abuziv…

Domnul Ioan Oltean:
Pe procedură, domnule vicepreşedinte.

Domnul Ludovic Orban:
Încercaţi să vă numiţi abuziv un judecător la Curtea Constituţională „.. Daţi-mi voie „.. (I se întrerupe microfonul.)”

Finalmente, pentru că partidul lui Băsescu nu a cedat, a venit marele anunț din partea grupului PNL:

Deputatul Eugen Nicolăescu:

”Aş dori, în primul rând, să vă spun că Grupul parlamentar al PNL consideră neregulamentară şi ilegală procedura de reluare a votului asupra candidaturii unui judecător la Curtea Constituţională.
Grupul nostru parlamentar consideră că, în acest moment, la Curtea Constituţională este desemnat de Camera Deputaţilor judecător domnul Valer Dorneanu. (Aplauze.)
Votul pe care l-a dat Camera Deputaţilor este regulamentar, constituţional.
Eu înţeleg că dumneavoastră doriţi ca la Curtea Constituţională să aveţi un judecător care să considere că tăierea pensiilor şi salariilor este constituţională. Noi nu dorim acest lucru! Noi dorim să nu se taie pensiile şi salariile oamenilor, şi judecătorii Curţii Constituţionale să fie profesionişti, şi să nu fie politruci, aşa cum vreţi dumneavoastră. (Aplauze.)
Drept pentru care, grupul nostru parlamentar, Grupul parlamentar al PNL, va părăsi sala şi nu va participa la acest simulacru de vot. (Aplauze.)”

Și PNL s-a ținut de cuvînt: a ieșit din sală, iar judecător la CCR a fost numit pedelistul Ștefan Minea.

Conform poziției oficiale a liberalilor, în Parlamentul României, acum 10 ani, Valer Dorneanu îndeplinea cu brio condiția de a fi profesionist și nu politruc.

Azi, conform aceluiași PNL, e exact contrariul.

Greu să nu îți zboare gîndul la celebrul banc cu excluderea lui Bulă din PCR pe motiv că e un element nociv. Dar, la cererea lui, conducerea organizației a dat citire recomandării din urmă cu 10 ani să fie admis pe motiv că e un element excepțional. ”Vedeți ce eram pînă să intru în partid, dragi tovarăși, și ce ați făcut din mine?” a spus atunci, exclusul, cu năduf.
Mai valabil ca oricînd, am spune. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Infractorul Ștefan Minea, propulsat de PDL, avea să falsifice nocturn erata pentru invalidarea referendumului de ejectare a securistului infect Traian Petrov.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998