CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O vizita misterioasa: Klemm le baga bete-n roate nemtilor?

0 comentarii / 4067 vizualizări / 27 noiembrie 2017

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, efectuează azi o vizită în Caraș-Severin, considerată de presa locală cam misteriosă în condițiile în care discuțiile cu oficialii județului au caracter secret, iar ziariștii sunt ținuți la distanță.

Nu e clar de ce a venit Klemm în județ, prima vizită de acest gen din ultimele două decenii, însă presa locului avansează o ipoteză interesantă. Anume că ambasadorul american a vrut să ajungă aici înaintea germanilor de la firma Rheinmetall, interesați să producă masiv echipament militar în țara noastră, și care au, de asemenea, programată o vizită în Caraș Severin în zilele următoare.
Cum se știe, în acest moment România e un teren de ”bătaie” în SUA și Germania în privința producției și achiziției de armament, mai ales a construcției de transportoare blindate, Rheinmetall fiind concurată de americanii de la General Dynamics. Se mai vorbește, de asemenea, în Caraș, despre posibila relansare a fabricii reșițene de armament Arsenal. Despre nemți se mai știe că vor să producă la noi și camioane militare de tipul celor necesare utilizării rachetelor Patriot, achiziționate de la americani. Pînă acum, germanii au indus public impresia unei concordii deosebite cu americanii, în planul afacerilor militare din România.
Dacă realmente o fi așa, ori, dimpotrivă, Klemm s-a grăbit să vină la Reșița ca să le bage anticipat bețe-n roate, rămîne de văzut în viitorul apropiat. (B.T.I.)

 

foto: caon.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998