CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oamenii-bicicleta

0 comentarii / 1578 vizualizări / 28 aprilie 2011

Este posibil ca, in primavara anului viitor, Romania sa se imparta. Sa avem 16 milioane de oameni obisnuiti si 4 milioane de oameni-bicicleta. Iar oamenii-bicicleta sa faca diferenta. O diferenta care propulseaza din nou la putere PD-L. Si daca asa vor sta lucrurile, intre spitele portocalii, pentru un nou ciclu de patru ani, se vor zbate toti romanii. Inclusiv posesorii de biciclete daruite electoral.
Informatia lansata de parlamentarul Lia Olguta Vasilescu ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri. Eu sunt convins ca acest cunoscut om politic are informatii reale. Despre o operatiune de mare anvergura, initiata de capii PD-L. Si anume achizitionarea din China a patru milioane de biciclete. Biciclete destinate mituirii acelor cetateni care se vor lasa mituiti. Proiectul, la modul cinic, este cat se poate de plauzibil. Si de fezabil. Si el poate fi incununat de succes. De ce fac aceasta afirmatie?
Populatia Romaniei este extrem de descurajata. Romanii sunt pe cale sa-si piarda, in masa, increderea in politicieni. Pentru ca simt si ei in ce masura si de cate ori sperantele le-au fost inselate. Simt si ei in ce masura promisiunile din campaniile electorale nu au fost respectate. Ca de fiecare data, sila si scarba se indreapta catre partidele aflate la putere. La capatul acestui ciclu electoral, cea mai mare suspiciune este indreptata, cum e si firesc, impotriva PD-L si a aliatilor sai. Tocmai de aceea, PD-L a decis sa joace tare. Sa incerce sa schimbe, pe ultima suta de metri, aceasta perceptie. Si atunci va recurge la o mita, hai sa-i spunem, institutionalizata si legala dar extrem de populista, constand in cresteri de venituri facute in ultimul moment si nesustenabile si intr-o mita ilegala, pur electorala, in care pelerinele si caldarile portocalii vor fi completate prin biciclete. Tot portocalii. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998