CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oana Mizil KO, la PSD Calarasi se pregateste reinscaunarea lui Taracila

0 comentarii / 1910 vizualizări / 8 aprilie 2010

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil nu mai prididește cu dezmințirile că nu are de gînd să plece din PSD, dar o va face aproape sigur cel tîrziu în iunie, dintr-un motiv foarte simplu: la șefia PSD Călărași nu va fi aleasă ea, ci Doru Ioan Tărăcilă, sau un protejat al acestuia.

Oana Niculescu Mizil a primit o lovitură grea, zilele trecute, exact cînd își aranjase ploile pentru a cîștiga alegerile la PSD Călărași, în sensul că obținuse de la secretarul general Liviu Dragnea promisiunea că, la conferința județeană, vor veni maxim 200 de delegați. Pentru un asemenea număr, deputata PSD era pregătită, mai ales financiar, să susțină cu brio examenul de ”titularizare”. Numai că, zilele trecute, Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au răsucit, brusc, astfel că numărul delegaților crește pînă la 500, număr care depășește cu mult capcitatea de ”convingere” a deputatei. Nervoasă, mai ales că în campania de anul trecut s-a implicat și a băgat în organizație sume uriașe de bani din buzunarul soțului libanez, Oana Niculescu Mizil a decis: dacă nu ia șefia PSD Călărași, pleacă la independenți, situație care se va clarifica pînă în iunie.

Marele favorit devine, în acest moment, fostul baron județean Doru Ioan Tărăcilă, care are avantajul unei relații bune cu Adrian Năstase și al opoziției față de Mircea Geoană, fostul lider. Tărăcilă a fost unul dintre cei care au atacat-o dur pe Niculescu Mizil, protejata lui Vanghelie și a lui Geoană, declarînd presei locale, înaintea congresului, că „PSD Călăraşi funcţionează în ilegalitate pentru că are o conducere proastă la nivel central. PSD Călăraşi a crezut ori în sacoşa cu bani a lui Mizil, ori în glumele lui Geoană. Astăzi PSD-ul trebuie să-şi dovedească unitatea. Suntem ca un stup de albine bezmetice”. Dacă Tărăcilă va decide să nu candideze, totuși, preferînd conducerea din umbră, el îl va scoate la înaintare, potrivit unor surse din organizație, pe Valentin Deculescu, un tînăr promovat de el. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998