CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oana progresista loveste din nou: Traiul la comun ne-ar feri de pandemie

17 comentarii / 11093 vizualizări / 20 aprilie 2021

Legendara Oana Bogdan, fosta membră a PLUS care a provocat valuri imense acum doi ani după lansarea unor mesaje privind desființarea proprietății și traiul la comun, revine azi în forță. Într-o postare pe Facebook, arhitecta susține că traiul la comun ne-ar feri de pandemie, iar săracii chinezi nu ar mai trebui să vîndă lilieci pentru a supraviețui.

””Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?”, m-a întrebat cineva acum un an.
În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică. Adică am lăsa naibii natura în pace. I-am face loc. Căci natura nu mai are loc. Înghesuită, ne transmite mesaje în formă de viruși care ne țin în casă(…)
Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui. Și da, mă gândesc și la săracii Chinei, care sunt nevoiți să vândă lilieci pentru a supraviețui, și la țăranii români, cei care au trăit colectivizarea, și la urmașii lor care, în ultimii treizeci de ani, au fost sărăciți de goana bogaților după „a avea” și mai mult. Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind „comunal”, traiul ăsta „comunal” ne-ar ajuta s-o combatem. Pentru că traiul „comunal” nu înseamnă să dormi claie peste grămadă în aceeași cameră, după cum nu înseamnă nici să mănânci cu aceeași lingură. Traiul „comunal” este o formă de organizare. Împărtășești mai binele comunității, nu dormitorul. Cooperative de locuit, co-housing, co-living – toate acestea sunt moduri în care oamenii au înțeles să se organizeze în alte țări pentru a avea acces la locuințe ieftine de calitate (nu e nici o contradicție), pentru a-și asigura energia termică și electrică din surse regenerabile și legume din grădina colectivă, pentru a crea o comunitate intergenerațională, în care bătrânii sunt integrați armonios. O astfel de formă de organizare funcționează impecabil pe timp de pandemie, pentru că oamenii au încredere unii în alții și împărtășesc mai binele comunității” scrie Bogdan, potrivit siteului demnitatea.info. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Acum peste 30 de ani îmi povestea bunica mea despre oamenii care au fost prizonieri de război în URSS, și care atunci când s-au întors au povestit despre colhozuri. Nimeni nu avea nimic. Se muncea pt colhoz și se manca la cantină. Mie ideia doamnei îmi sună a colhoz.

 2. N-am auzit de ea.
  Bah proprietarilor de site, chiar asa de sguri sunteti ca puteti cheltui resursele alocate fara sa v-o traga nimeni in freza? Bah voi sunteti de la stat, este? Mama ei de democratie originala!

  • E redundand, dar mulțumim pentru multiplele confirmări, behăi și puți de prost.

 3. Ceva gen falanster ?

 4. Anesteziati de facebook instagram tiktok si alte idiotenii am uitat un lucru.Omul si ala din pesteri si asta asazis modern are nevoie de :
  hrana
  haine
  adapost
  caldura
  Restul sint fonfleuri.

 5. Discursul doamnei este incoerent, iar faciesul de om bolnav. Saraca de ea!!! Epidemia actuala a aratat, dimpotriva, ca traiul izolat este cel mai sigur. Nu s-au inregistrat cele mai multe decese in casele de batrani? N-am primit indicatia, de la prof. Streinu – Cercel, sa indepartam cu strictete batranii si sa le lasam mancarea in fata usii fara sa mai luam contact cu ei ? Epidemia actuala este dovada cea mai clara si mai la indemana impotriva elucubratiilor dnei.

 6. Prin anii ’70 au aparut asemenea comunali. Erau hipiotii. Traiau in comun, jegosi, nespalati, mancand din gunoi, drogati, imperechindu-se la gramada, nu stiau care cu cinre. Miscarea a fost un fiasco, multi au contactat boli grave, au devenit alcoolici si drogati.
  PS- respectiva comunala cand s-o fi spalat ultima oara? Dar pe dinti?

  • Oana progresista se referă la altceva, e mult mai complecs chiar shi pentru mine. S-au ea.

  • In concluzie, era asa de rau in anii ’70 incat capitalismul aproape ca s-a prabusit de tot. Iar in anii ’90 ne-am prabusit si noi in el.

   • Legătura dintre capitalism și flower-power având să se regăsească la recentele tale bilateriale cu biluțele de oi.

    Behăi de prost, deși ești prost de behăi.

  • Asta-i momentul zero, miscarea flower-power – experimenul reusit al omului nou…au trecut, acum, la productia de serie…In Franta, hipiotii de-atunci au nascut monstrii de-acum…paradoxul floricelelor teleghidate de lozinca „e interzis sa interzici”, cu aberatiile aferente, era ca-si infometau proprii copii (hraniti cu supe la plic si fulgi de cartofi) pentru ca „in Africa, nici asta nu au!” .E adevaratt, acu, copiii africani au si cuburi Maggi si margarina…mancare nu prea…dar vine el Soros…Pana la miscarea flower-power n-a existat asa concentrare de superficialitate si hedonism…ei au ramas idiotii utili oricarei forme de dictatura…si da, traiul la comun, colhoznic a ramas idealul oricaror frustati., complexele personale stau la baza recrutarii adeptilor oricarei secte
   P.S. In Franta, la televiziunile publice, a inceputt sa-si faca loc si cate o opinie/dezbatere antidictatura medicala…oamenii erau siderati de catt de conformisti si senini cu restrictiile criminale sunt adeptii libertattii absolute, fostii hipioti

 7. Au fost și alții
  Mai Marx, isti!

 8. Astia de la uniunea scufundati Romania sunt toti dusi cu capul. Duceti-i la psihiatrie, in corpore.

 9. […] ”Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?”, m-a întrebat cineva acum un an.În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică. Adică am lăsa naibii natura în pace. I-am face loc. Căci natura nu mai are loc. Înghesuită, ne transmite mesaje în formă de viruși care ne țin în casă(…)Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui. Și da, mă gândesc și la săracii Chinei, care sunt nevoiți să vândă lilieci pentru a supraviețui, și la țăranii români, cei care au trăit colectivizarea, și la urmașii lor care, în ultimii treizeci de ani, au fost sărăciți de goana bogaților după „a avea” și mai mult. Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind „comunal”, traiul ăsta „comunal” ne-ar ajuta s-o combatem. Pentru că traiul „comunal” nu înseamnă să dormi claie peste grămadă în aceeași cameră, după cum nu înseamnă nici să mănânci cu aceeași lingură. Traiul „comunal” este o formă de organizare. Împărtășești mai binele comunității, nu dormitorul. Cooperative de locuit, co-housing, co-living – toate acestea sunt moduri în care oamenii au înțeles să se organizeze în alte țări pentru a avea acces la locuințe ieftine de calitate (nu e nici o contradicție), pentru a-și asigura energia termică și electrică din surse regenerabile și legume din grădina colectivă, pentru a crea o comunitate intergenerațională, în care bătrânii sunt integrați armonios. O astfel de formă de organizare funcționează impecabil pe timp de pandemie, pentru că oamenii au încredere unii în alții și împărtășesc mai binele comunității” scrie Bogdan, potrivit siteului demnitatea.info, conform inPolitics. […]

 10. Nu degeaba usr este denumit neomarxist!
  Niste globaliști toxici ..

 11. Fata e sincera ,vrea in grup.Va faceti ca nu intelegeti sau nu va mai tin balamalele ,dragi barbati postaci?

  • Menționează clar că nu se referă la dormitor. Ea dorește să împartă lucruri, mai precis, să le folosească pe ale altora, asemeni oricărui securisto-comunist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998