CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oare ce mai fac procurorii?

0 comentarii / 1518 vizualizări / 9 decembrie 2012

Ma gandesc numai in cazul meu cate incalcari ale legii au existat, pe parcursul campaniei electorale si in ultima zi, cand nu ar mai fi trebuit sa fie campanie. Si cate sesizari au fost depuse la Politie. Si este la fel de firesc sa ma intreb ce vor face procurorii. Si daca vor face, pana la urma, ceva. Eu pun pariu ca, atat timp cat Daniel Morar e la butoane si functioneaza ca o telecomanda a lui Traian Basescu, procurorii nu vor misca un deget pentru a aplica legea.
Contracandidatii mei sunt persoane certate cu legea. Rau de tot. Cu legea pe care nu o aplica procurorii, pentru ca au o interdictie politica. Este vorba de judetul cel mai lovit de coruptie. Si de somaj. Judetul in care, pana la locale, s-a lafait un baron local. Pe care Curtea de Conturi l-a descoperit ca a incalcat legile in contracte de achizitie de bunuri si servicii, avand in total o valoare de zeci de milioane de euro. Dar asta a fost inainte de alegeri.
Ce s-a intamplat in timpul campaniei si al alegerilor? Ei bine, contracandidatii mei – unul dintre ei fiind un politician care a debutat in Parlament prin frauda, votand cu doua maini – au compus, in numele meu, utilizand semnatura mea, scrisori cu autodenunturi, reale si imaginare, pe care, in puterea noptii, le-au strecurat, cu ajutorul a sute de angajati, in cutiile postale ale cetatenilor. Starnind revolta acestora. Mai tarziu au recidivat. Cum? Fabricand un ziar ZIUA, utilizand asadar un titlu si un layout care nu le apartin, in scopul de a ma calomnia. Din nou o fapta penala, care este la fel de usor de dovedit si de pedepsit. Si aici au existat plangeri penale.
Iar ultima isprava este absolut memorabila. In ziua in care era interzisa orice propaganda electorala, a fost raspandita o publicatie pirat din care nu reiesea, asa cum prevede legea, unde a fost executata si in ce tiraj si care continea fel de fel de abjectii la adresa mea si a altor reprezentanti ai formatiunii pe care o reprezint. Am aflat, astfel, ca mi-am ucis fiul, dupa ce mi-am violat nora, ca ma droghez, ca sunt homosexual si asa mai departe. Daca in legatura cu continutul acestor articole nu are niciun sens ca cineva sa-si piarda timpul, si cu atat mai putin eu, faptul in sine, ca intr-o zi cand era interzisa orice fel de propaganda electorala, niste indivizi care doresc sa ajunga unul deputat iar celalalt senator s-au pretat la o asemenea incalcare a legii ii obliga pe procurori sa actioneze. Cu atat mai mult cu cat, si in acest caz, au fost depuse plangeri penale, insotite si de numele unora dintre participantii la marsavie.
Pentru a nu fi eu insumi acuzat de faptul ca fac, in ultimele ore, propaganda electorala, tin sa fac doua precizari. Prima, ca nu am folosit nume. Si, in al doilea rand, ca textul de mai sus nu pledeaza pentru alegerea unora sau altora dintre candidati si nici macar nu este o incercare de a ridica stacheta in favoarea cuiva. Este, pur si simplu, o atentionare cat se poate de fireasca si de responsabila, la adresa procurorilor, de a face ceea ce trebuie sa faca potrivit fisei postului. De a apara legea, facand anchete si intocmind rechizitorii impotriva celor care o incalca. Se aude, domnule Morar? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998