CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Obama – un mesaj istoric care ar putea schimba jocul în Orientul Mijlociu

19 comentarii / 3641 vizualizări / 26 octombrie 2023

Fostul președinte democrat al SUA, Barack Obama, a lansat luni un mesaj legat de situația din Orientul Mijlociu care ar putea fi numit istoric prin potențialul de a schimba jocul în criza amintită. Spunem asta pentru că cel care a condus opt ani America în calitate de prim președinte negru, este cunoscut ca un mare – poate cel mai mare – ”depozitar” al voturilor minorităților din SUA (33% dintre votanți la alegerile din 2020), de la negri și asiatici la arabi, iranieni ori hispanici. El însuși un minoritar, Obama are un cuvînt extrem de greu în Partidul Democrat tocmai pentru că are simpatia minoritarilor americani, votanți tradiționali ai democraților.

Administrația Biden se află la anaghie maximă în acest moment, pentru că e obligată să susțină Israelul, marele aliat din Orientul Mijlociu, dar poporul evreu și-a cam pus în cap tot mamapondul și peste tot în lume manifestațiile de solidarizare cu Palestina iau amploare. Biden e obligat să meargă pe o funie extrem de subțire, cu atît mai mult cu cît se intră curînd în anul electoral.
Ori, din acest punct de vedere, intrarea lui Obama în joc, cu un mesaj ferm, tăios și fără echivoc, este un imens balon de oxigen pentru Casa Albă.

Fostul președinte a ieșit în linia întîi special pentru a da un mesaj către minoritățile din SUA, aflat clar de partea palestinienilor; dar nu numai lor, ci tuturor liderilor lumii apropiați de democrații americani, ori, pur și simplu, de valorile stîngii. Și tuturor liderilor lumii occidentale care încă ezitau în luarea unei poziții clare.

Democratul Obama le-a arătat calea și aproape te întrebi dacă nu o fi vreo legătură între mesajul lui și poziția care a venit imediat a lui Antonio Guterres, liderul ONU, radicalizarea bruscă a lui Recep Erdogan, rezolvarea problemei conducerii Camerei Reprezentanților într-un moment cînd părea să nu se mai termine etc.

Din acest motiv, potențialul imens al mesajului postat luni de Obama pe Medium de a schimba jocurile, am decis să-l difuzăm integral:

”Au trecut 17 zile de cînd Hamas a lansat un atac oribil împotriva Israelului, ucigînd peste 1.400 de cetățeni israelieni, inclusiv femei, copii și bătrîni lipsiți de apărare. În urma unei asemenea brutalități de nedescris, guvernul SUA și poporul american au împărtășit durerea familiilor, s-au rugat pentru întoarcerea celor dragi și și-au declarat, pe bună dreptate, solidaritatea cu poporul israelian.

După cum am afirmat într-o postare anterioară, Israelul are dreptul de a-și apăra cetățenii împotriva unei astfel de violențe gratuite și susțin pe deplin apelul președintelui Biden ca Statele Unite să sprijine aliatul nostru de lungă durată în urmărirea Hamas, în dezmembrarea capacităților sale militare și în facilitarea întoarcerii în siguranță a sute de ostatici la familiile lor.

Dar, chiar dacă sprijinim Israelul, ar trebui să ne fie clar că modul în care Israelul duce această luptă împotriva Hamas este important. În special, este important – așa cum a subliniat în mod repetat președintele Biden – ca strategia militară a Israelului să respecte dreptul internațional, inclusiv acele legi care urmăresc să evite, pe cît posibil, moartea sau suferința populației civile. Respectarea acestor valori este importantă de dragul ei – pentru că este corectă din punct de vedere moral și reflectă credința noastră în valoarea inerentă a fiecărei vieți umane. Susținerea acestor valori este, de asemenea, vitală pentru construirea de alianțe și pentru modelarea opiniei internaționale – toate acestea fiind esențiale pentru securitatea pe termen lung a Israelului.

Aceasta este o sarcină extrem de dificilă. Războiul este întotdeauna tragic și chiar și cele mai atent planificate operațiuni militare pun adesea civilii în pericol. După cum a remarcat președintele Biden în timpul vizitei sale recente în Israel, America însăși a fost uneori în dezacord cu valorile noastre superioare atunci cînd a fost angajată în război, iar în urma atacului de la 11 septembrie 2001, guvernul SUA nu a fost interesat să țină cont nici măcar de sfaturile aliaților noștri atunci cînd a fost vorba de măsurile pe care le-am luat pentru a ne proteja împotriva Al Qaeda.

Acum, după masacrarea sistematică a cetățenilor israelieni, un masacru care evocă unele dintre cele mai întunecate amintiri ale persecuției împotriva poporului evreu, este de înțeles că mulți israelieni au cerut ca guvernul lor să facă tot ce este necesar pentru a eradica Hamas și a se asigura că astfel de atacuri nu se vor mai repeta. În plus, operațiunile militare ale Hamas sunt adînc înfipte în Gaza – iar conducerea sa pare să se ascundă în mod intenționat printre civili, punînd astfel în pericol chiar oamenii pe care pretind că îi reprezintă.

Cu toate acestea, lumea urmărește îndeaproape desfășurarea evenimentelor din regiune, iar orice strategie militară israeliană care ignoră costurile umane s-ar putea întoarce în cele din urmă împotriva lor. Deja, mii de palestinieni au fost uciși în bombardamentele din Gaza, mulți dintre ei copii. Sute de mii au fost forțați să își părăsească locuințele. Decizia guvernului israelian de a întrerupe alimentarea cu hrană, apă și electricitate a unei populații civile captive amenință nu numai să agraveze o criză umanitară în creștere, ci ar putea înăspri și mai mult atitudinea palestinienilor generații de acum încolo, ar putea eroda sprijinul global pentru Israel, ar putea face jocul dușmanilor Israelului și ar putea submina eforturile pe termen lung de a obține pacea și stabilitatea în regiune.

Prin urmare, este important ca aceia dintre noi care susținem Israelul în momentele de nevoie să încurajăm o strategie care poate anihila Hamas, minimizînd în același timp numărul victimelor civile. Recenta decizie a Israelului de a permite accesul camioanelor de ajutor în Gaza, determinată în parte de diplomația din culise a administrației Biden, este un pas încurajator, dar trebuie să continuăm să impulsionăm comunitatea internațională în accelerarea furnizării ajutorului critic și a livrărilor către o populație din ce în ce mai disperată din Gaza.

Și, în timp ce perspectivele unei viitoare păci par mai îndepărtate ca niciodată, ar trebui să facem apel la toți actorii cheie din regiune să se angajeze cu acei lideri și organizații palestiniene care recunosc dreptul Israelului de a exista pentru a începe să articuleze o cale viabilă pentru ca palestinienii să își realizeze aspirațiile legitime de autodeterminare – pentru că aceasta este cea mai bună și poate singura cale de a obține pacea și securitatea de durată la care tînjesc majoritatea familiilor israeliene și palestiniene.

În cele din urmă, în abordarea unei situații extraordinar de complexe, în care atît de mulți oameni suferă și în care pasiunile sunt, în mod normal, la cote înalte, trebuie să facem cu toții tot ce ne stă în putință pentru a ne pune în evidență cele mai mari valori, mai degrabă decît cele mai mari temeri.

Acest lucru înseamnă să ne opunem în mod activ antisemitismului în toate formele sale, peste tot. Înseamnă să respingem eforturile de a minimiza tragedia teribilă pe care poporul israelian tocmai a îndurat-o, precum și sugestia lipsită de moralitate că orice cauză poate justifica cumva masacrul deliberat al unor oameni nevinovați.

Înseamnă respingerea sentimentelor antimusulmane, anti-arabe sau antipalestiniene. Înseamnă să refuzăm să punem toți palestinienii în aceeași oală cu Hamas sau alte grupuri teroriste. Înseamnă să ne ferim de un limbaj dezumanizant față de locuitorii din Gaza sau să nu minimalizăm suferința palestiniană – fie că este vorba de Gaza sau de Cisiordania – ca fiind irelevantă sau ilegitimă.

Înseamnă să recunoaștem că Israelul are tot dreptul de a exista; că poporul evreu are dreptul la o patrie sigură, unde are rădăcini istorice străvechi; și că au existat cazuri în care guvernele israeliene anterioare au depus eforturi semnificative pentru a rezolva disputa și a oferi o cale pentru o soluție cu două state – eforturi care au fost în cele din urmă respinse de cealaltă parte.

Înseamnă să recunoaștem că palestinienii au trăit, de asemenea, în teritoriile disputate timp de generații; că mulți dintre ei nu numai că au fost strămutați atunci cînd s-a format Israelul, dar continuă să fie strămutați cu forța de un grup de coloniști care, prea adesea, a primit sprijin tacit sau explicit din partea guvernului israelian; că liderii palestinieni care au fost dispuși să facă concesii pentru o soluție cu două state s-au întrebuințat prea puțin; și că este posibil ca oamenii de bine să susțină drepturile palestinienilor și să se opună anumitor politici ale guvernului israelian în Cisiordania și Gaza fără a fi neapărat antisemiți.

Poate cel mai mult, înseamnă că ar trebui să alegem să nu presupunem întotdeauna ce este mai rău în cazul celor cu care nu suntem de acord. Într-o epocă de ranchiună constantă, de trolling și de dezinformare pe rețelele de socializare, într-un moment în care atît de mulți politicieni și persoane care caută atenția văd un avantaj în a vărsa căldură mai degrabă decît lumină, poate fi nerealist să ne așteptăm la un dialog respectuos indiferent de subiect – cu atît mai puțin pe o problemă cu mize atît de mari și după ce s-a vărsat atît de mult sînge.

Dar dacă ne pasă să menținem deschisă posibilitatea păcii, a securității și a demnității pentru generațiile viitoare de copii israelieni și palestinieni – precum și pentru proprii noștri copii – atunci ne revine tuturor obligația de a face cel puțin efortul de a modela, prin propriile cuvinte și acțiuni, tipul de lume pe care dorim să o moștenească”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Sa impacam si capra si varza. Nici capra sa nu crape in patru si nici varza sa nu fie mancata de capra capricioasa necrapata. Cine-i varza si cine-i capra? Aceasta-i intrebarea.

 2. Nu e nici un „mesaj istoric”, e șmecheria clasică în care vorbim cum împărțim „pizza” în timp ce ăla mai puternic mănâncă din ea…

 3. Toxic personaj.Si, totusi populatia afroamericana a dus-o prost pe vremea lui, si in momentul prezent.Marfa de schimb si manipulata sub retorica democratilor.

 4. Sau cum zicea un alt președinte, : Să facem totul ca să fie bine să nu fie rău.

 5. Pentru aceasta neascultare, nepotul lui Hitler l-a executat pe Bideu si l-a inlocuit cu un actoras de mana a n-spea cativa ani, pana ce Deep State a reusit sa faca clone si sa-l inlocuiasca si pe actoras cu aceasta clona retardata, dupa chipul si asemanarea actorasului.
  Recent, Palariile Albe au vrut sa aresteze o clona a lui Husein Obama dar nu au reusit, pentru ca a facut autocombustie si a ars in fata militarilor, pentru a nu fi prinsa in viata, asa cum faceau spionii care se sinucideau cu ceanura. Nu se stie unde este ascuns nazistul Obama, dar se presupune ca este in aceeasi scorbura cu familia Rockefeller : david, Hilary si celelalte reptile imputite.
  Matusile lui Husein, respectiv fiicele lui Hitler, sunt Angela Merkiller si Theressa May – fost prim-mistru englez. Pe mama sa o cheama Ana Hitler Obama, casatorita la 19 ani cu un student nedevelopat care mai avea 3 nefeste la el in Babuinia. Ceaurelul Obama s-a nascut in Babuinia, dar cand mama sa a vazut ca e mare aglomeratie in coliba fiind a patra pe lista in dormitor, l-a luat pe bronzat si au plecat in SUA.
  Pare SF dar tocmai din acest motiv Deep State inca are succes cu aceste clone, pentru ca oamenii nu cred aceste lucruri, insa sunt probe solide care vor arata mascarada satanista, insa nu este momentul inca pentru astfel de dezvaluiri oficiale, pentru ca sunt alte lucruri mai grave ce trebuie oprite de Palariile Albe si Curtea Martiala.
  Acest discurs este o frectie cu spirt la un picior de lemn, pentru ca vorbele celor din Deep State nu mai fac nici cat o ceapa degerata.
  SUA este in pragul falimentului si exact acele minoritati care l-au votat si sustinut pe Husein Poponarul, acelea sunt cele mai marginalizate si mai sarace in acest moment.
  Strazile din Los Angeles sunt pustii si homles sunt peste tot pentru ca saracia este lucie in timp ce Senatul imbuibat satanist, indiferent ca vorbim de democrati, republicani sau conservatori, au alt plan cu SUA Company decat redresarea tarii : distrugerea prin faliment si scoaterea sa la mezat.
  Déjà guvernatorul Californiei s-a dus in China sa negocieze cu Xi, ca la momentul dezmembrarii, California sa se alature Chinei.
  Ce se mai intampla in Ucraina si in Israel sunt ultimele zvacniri ale Satanei Yehova care va fi aruncat in flacari odata cu Fiara AI si cu Prorocul mincinos – cultul satanic khazar.

  • Ai iesit dement descreierat la drumul mare, reptilianule conat?

  • Merkiller s-a KlitoRit pe smoaca ta ?

  • Palariile Albe cu AVC crestem in creierul tau ca ciupercile dupa ploaie, hranindu-ne cu sange

 6. Cine crede ca minoritatile din America mai pun botul la minciunile lui Husein Obama, nepotului lui Hitler, se inseala.
  Acum stiu cu totii ca nazistul Husein Obama a ocupat ilegal functia de presedinte pentru ca in acte nu are cetatenie americana, si se mai stie ca dupa uraganul Catrina FEMA a executat ordinul lui Husein si a jefuit si omorat sinistratii americani, asa cum a facut recent la ordinul clonei Bideu.
  In plus, multi stiu ca Husein a fost prins de Bideu cel original in Biroul oval cum ii facea sex oral ,,nevestei’’ sale Michael, cel care este propus sa-l inlocuiasca pe clonatul Bideu la viitoarele alegeri de anul viitor.
  Pentru ca pana atunci doar cativa stiau ca Husein si nevastul lui sunt poponari, Husein l-a ,,rugat’’ pe Bideu sa-si tina gura, insa fraierul a ciripit si Husein a aflat.
  Pentru aceasta neascultare, nepotul lui Hitler l-a executat pe Bideu si l-a inlocuit cu un actoras de mana a n-spea cativa ani, pana ce Deep State a reusit sa faca clone si sa-l inlocuiasca si pe actoras cu aceasta clona retardata, dupa chipul si asemanarea actorasului.
  Recent, Palariile Albe au vrut sa aresteze o clona a lui Husein Obama dar nu au reusit, pentru ca a facut autocombustie si a ars in fata militarilor, pentru a nu fi prinsa in viata, asa cum faceau spionii care se sinucideau cu ceanura. Nu se stie unde este ascuns nazistul Obama, dar se presupune ca este in aceeasi scorbura cu familia Rockefeller : david, Hilary si celelalte reptile imputite.
  Matusile lui Husein, respectiv fiicele lui Hitler, sunt Angela Merkiller si Theressa May – fost prim-mistru englez. Pe mama sa o cheama Ana Hitler Obama, casatorita la 19 ani cu un student nedevelopat care mai avea 3 nefeste la el in Babuinia. Ceaurelul Obama s-a nascut in Babuinia, dar cand mama sa a vazut ca e mare aglomeratie in coliba fiind a patra pe lista in dormitor, l-a luat pe bronzat si au plecat in SUA.
  Pare SF dar tocmai din acest motiv Deep State inca are succes cu aceste clone, pentru ca oamenii nu cred aceste lucruri, insa sunt probe solide care vor arata mascarada satanista, insa nu este momentul inca pentru astfel de dezvaluiri oficiale, pentru ca sunt alte lucruri mai grave ce trebuie oprite de Palariile Albe si Curtea Martiala.
  Acest discurs este o frectie cu spirt la un picior de lemn, pentru ca vorbele celor din Deep State nu mai fac nici cat o ceapa degerata.
  SUA este in pragul falimentului si exact acele minoritati care l-au votat si sustinut pe Husein Poponarul, acelea sunt cele mai marginalizate si mai sarace in acest moment.
  Strazile din Los Angeles sunt pustii si homles sunt peste tot pentru ca saracia este lucie in timp ce Senatul imbuibat satanist, indiferent ca vorbim de democrati, republicani sau conservatori, au alt plan cu SUA Company decat redresarea tarii : distrugerea prin faliment si scoaterea sa la mezat.
  Déjà guvernatorul Californiei s-a dus in China sa negocieze cu Xi, ca la momentul dezmembrarii, California sa se alature Chinei.
  Ce se mai intampla in Ucraina si in Israel sunt ultimele zvacniri ale Satanei Yehova care va fi aruncat in flacari odata cu Fiara AI si cu Prorocul mincinos – cultul satanic khazar.

  • Tu ești ușor tâmpit.

 7. ,,Schwab, Gates, OMS, ONU și alte entități globaliste sunt implicate într-un „democid” la scară globală – “Cei care au susținut injectarea globală a umanității cu o armă biologică trebuie arestați”
  Lumea trebuie să „taie capul șarpelui”, altfel va intra într-o nouă eră întunecată a guvernului mondial tiranic, scrie jurnalistul Leo Hohmann într-o postare pe blogul său, în care prezintă un documentar apărut recent care avertizează cu privire la un democid la nivel global comis de către elitele globaliste. Autorii documen-tarului fac apel la conștientizare și acțiune urgentă la nivel global. Săptămâna trecută a fost arestat un cunoscut avocat internațional care a investigat și a dezvăluit intenția criminală în legătură cu lansarea „vaccinurilor” toxice Covid asupra populației mondiale. Un alt bărbat influent, alături de o femeie, ar putea fi într-un pericol similar: bancherul elvețian Pascal Najadi și omul de știință elvețian, devenit denunțător al OMS, dr. Astrid Stuckelberger. Najadi este un fost bancher elvețian reputat, care a cerut arestarea elitelor corporatiste și a birocraților globaliști nealeși, pe care i-a acuzat de „democid”. Potrivit wikipedia,
  democidul este un termen inventat de politologul american Rudolph Rummel, însemnând „uciderea intenționată a unei persoane neînarmate sau dezarmate de către agenți guvernamentali care acționează în calitatea lor de autoritate și în conformitate cu politica guvernamentală sau înaltul comandament”. Această definiție acoperă o gamă largă de decese, inclusiv decese în masă cauzate în urma unor acte guvernamentale constând în omisiune și neglijență de natură penală de către guverne sau de către cei cu puteri guvernamentale de facto. Pascal Najadi, un comerciant bancher elvețian de origine persană, și-a unit forțele cu dr. Astrid Stuckelberger pentru a cere urmărirea penală a celor care se află în spatele [operațiunii] impunerii „vaccinurilor” Covid de la Big Pharma, descriindu-le drept „arme biologice”.
  Ei își prezintă cazul într-un nou documentar intitulat „Să tăiem capul șarpelui”. În film, Najadi și Stuckelberger prezintă noua epocă întunecată tehnocratică, creată de un grup malefic de organizații globaliste cu sedii în Geneva, Elveția. Najadi se axează asupra Forumului Economic Mondial, pe care regretatul său tată, Hussain Najadi, l-a co-fondat împreună cu tehnocratul globalist german Klaus Schwab.
  Hussain Najadi a fost asasinat de un bărbat înarmat în 2013 în Malaezia. Fiul său, Pascal Najadi, a devenit un important bancher elvețian și a lucrat în calitate de consilier al șefilor de stat la nivel mondial, în probleme financiare. El continuă să exercite o influență considerabilă asupra peisajului politic al Elveției, fiind în mare parte responsabil pentru recenta demisie a președintelui Elveției Alain Berset. Demisia a venit după ce Najadi a intentat un proces la Curtea Supremă a Elveției împotriva lui Berset, acuzându-l pe Berset că a făcut declarații false cu privire la siguranța și eficacitatea injecțiilor mRNA anti-Covid.
  În documentar, Najadi dezvăluie disprețul regretatului său tată față de Forumul Economic Mondial, la înființarea căruia a contribuit în 1971 împreună cu Klaus Schwab. Tatăl său a părăsit organizația la începutul anilor 1980, iar Schwab a condus-o de atunci sub tutela inițială a lui Henry Kissinger.
  „Tot ce este mai rău în lume legat de democid, din păcate, vine de la Geneva. Avem OMS [Organizația Mondială a Sănătății] la Geneva, avem GAVI [Alianța Globală pentru Vaccinuri a lui Bill Gates], apoi WEF, pe care tatăl meu l-a co-fondat și ulterior l-a părăsit dezgustat, la începutul anilor ‘80, pe Klaus Schwab, care are imunitate diplomatică.” – a spus Pascal Najadi. „Eu, ca cetățean elvețian, declar acum că WEF nu mai este eligibil pentru imunitatea diplomatică”, a adăugat el. Najadi îndeamnă autoritățile elvețiene să-i aresteze pe cei responsabili care au susținut „injectarea globală a umanității cu o armă biologică”.
  Najadi susține în documentar că Big Pharma, Big Tech, Bill Gates, WEF, OMS și alți prădători globaliști „au susținut cu toții injectarea omenirii cu o armă biologică”. Najadi a mărturisit că el, la vârsta de 56 de ani, și mama sa sunt victime ale acestor arme biologice. El a spus că amândoi au fost afectați după ce au primit injecțiile. „Facem apel către autoritățile și securitatea elvețiană să-i aresteze imediat pe acești oameni. De ce? WEF, OMS, GAVI, Big Pharma, Big Tech și Bill Gates au susținut cu toții injectarea globală a umanității cu o armă biologică care a introdus nanoparticule de lipide în 5,7 miliarde de oameni.” „Iar noi, elvețienii, îi găzduim. Asta e teribil. Nu putem tolera nicio entitate care promovează injectarea acestei otrăvi în omenire. Dar au făcut asta. Eu sunt o victimă. Eu sunt pe moarte din cauza asta, și mama mea la fel. Este un democid, care va fi judecat, în numele umanității”, a adăugat el. La rândul ei, dr. Stuckelberger vorbește în documentar despre rolul Națiunilor Unite în conducerea lumii către guvernarea globală, în parteneriat cu grupuri infame precum WEF, GAVI și OMS. Majoritatea oamenilor din interiorul ONU nu sunt conștienți de scopul acestei organizații, iar cei care sunt conștienți „tac” din frică, a adăugat ea. Ea a spus că tăcerea are un efect catastrofal asupra libertății lumii și a solicitat atât conștientizarea, cât și acțiunea la nivel global.
  Stuckelberger mai spune că guvernul elvețian a acordat imunitate organizației Alianța Globală pentru Imunizare prin Vaccinare (GAVI), a lui Bill Gates. GAVI a fost finanțat cu 8,8 miliarde de dolari de către peste 50 de guverne și organizații din întreaga lume. Dr. Stuckelberger a descris eforturile vaccinării lumii cu serurile experimentale anti-Covid ca fiind o lovitură de stat globală. Ea a mai spus că „OMS nu are niciun drept să dea ordine, să dicteze lumii întregi așa cum au făcut ei. Și GAVI a primit imunitate totală de la guvernul elvețian.” „Aceasta este o lovitură de stat. În mod clar, este o scenă a crimei la nivel global și aducem probe în acest sens. Pentru că în știință există mereu o îndoială. Există o îndoială sănătoasă și este o atitudine foarte importantă.” Apelul lor la acțiune este clar și este evidențiat pe tot parcursul documentarului: ca oamenii să ia atitudine, să caute adevărul și să conteste status quo-ul, pentru a păzi umanitatea de pericolul prezent și clar care vine de la Geneva. Ei spun că este nevoie de o trezire colectivă, îndemnând masele să se ridice împotriva nedreptăților perpetuate de globaliștii nealeși.
  „Capul de șarpe este la Geneva. Eu îl numesc un pericol direct, clar și prezent pentru populația elvețiană. Dar pot să vă spun că poate fi tăiat. Dacă există un castel de cărți al unui criminal, o carte a fost scoasă prin justiție și toată casa de cărți se prăbușește. Dar numai prin speranță nu se va întâmpla asta. Toată lumea trebuie să-și schimbe atitudinea. Toți cei vaccinați, cei injectați, știind că sunt otrăviți… Suntem masele. Suntem miliarde de oameni. Să ne ridicăm și să spunem Stop! Nu ne vom conforma!” – a spus Najadi în finalul documentarului.’’

  • împotriva prostiei. Vei fi imun până la a 4-a generație.

 8. Parole, parole. Toata lumea cuvanta, dar nimeni nu ofera solutia salvatoare: Israel sa-i extermine pe membrii Hamas, dar sa pastreze integritatea palestinienilor care i-au votat….Cum sa faca? Cand din 3 palestinieni, 4 sunt membri Hamas.

  • Cum sa faci sa te si caci

   • și este o vacă din ferma de troli a Israelului care pune și ea umăr la minciunile spurcate ale statului criminal etno-fascist-sionist.

    Întrebarea e cu cât e plătită rumegătoarea să laude crimele conaționalilor și să posteze, printre altele, și mesaje subversive anti-românești.

 9. „ne revine tuturor obligația de a face cel puțin efortul de a modela, prin propriile cuvinte și acțiuni, tipul de lume pe care dorim să o moștenească copiii nostri”

 10. Erdo han să facă un stat Kurd

 11. […] Prin urmare, este important ca aceia dintre noi care susținem Israelul în momentele de nevoie să încurajăm o strategie care poate anihila Hamas, minimizînd în același timp numărul victimelor civile. Recenta decizie a Israelului de a permite accesul camioanelor de ajutor în Gaza, determinată în parte de diplomația din culise a administrației Biden, este un pas încurajator, dar trebuie să continuăm să impulsionăm comunitatea internațională în accelerarea furnizării ajutorului critic și a livrărilor către o populație din ce în ce mai disperată din Gaza. Și, în timp ce perspectivele unei viitoare păci par mai îndepărtate ca niciodată, ar trebui să facem apel la toți actorii cheie din regiune să se angajeze cu acei lideri și organizații palestiniene care recunosc dreptul Israelului de a exista pentru a începe să articuleze o cale viabilă pentru ca palestinienii să își realizeze aspirațiile legitime de autodeterminare – pentru că aceasta este cea mai bună și poate singura cale de a obține pacea și securitatea de durată la care tînjesc majoritatea familiilor israeliene și palestiniene. În cele din urmă, în abordarea unei situații extraordinar de complexe, în care atît de mulți oameni suferă și în care pasiunile sunt, în mod normal, la cote înalte, trebuie să facem cu toții tot ce ne stă în putință pentru a ne pune în evidență cele mai mari valori, mai degrabă decît cele mai mari temeri. Acest lucru înseamnă să ne opunem în mod activ antisemitismului în toate formele sale, peste tot. Înseamnă să respingem eforturile de a minimiza tragedia teribilă pe care poporul israelian tocmai a îndurat-o, precum și sugestia lipsită de moralitate că orice cauză poate justifica cumva masacrul deliberat al unor oameni nevinovați. Înseamnă respingerea sentimentelor antimusulmane, anti-arabe sau antipalestiniene. Înseamnă să refuzăm să punem toți palestinienii în aceeași oală cu Hamas sau alte grupuri teroriste. Înseamnă să ne ferim de un limbaj dezumanizant față de locuitorii din Gaza sau să nu minimalizăm suferința palestiniană – fie că este vorba de Gaza sau de Cisiordania – ca fiind irelevantă sau ilegitimă. Înseamnă să recunoaștem că Israelul are tot dreptul de a exista; că poporul evreu are dreptul la o patrie sigură, unde are rădăcini istorice străvechi; și că au existat cazuri în care guvernele israeliene anterioare au depus eforturi semnificative pentru a rezolva disputa și a oferi o cale pentru o soluție cu două state – eforturi care au fost în cele din urmă respinse de cealaltă parte. Înseamnă să recunoaștem că palestinienii au trăit, de asemenea, în teritoriile disputate timp de generații; că mulți dintre ei nu numai că au fost strămutați atunci cînd s-a format Israelul, dar continuă să fie strămutați cu forța de un grup de coloniști care, prea adesea, a primit sprijin tacit sau explicit din partea guvernului israelian; că liderii palestinieni care au fost dispuși să facă concesii pentru o soluție cu două state s-au întrebuințat prea puțin; și că este posibil ca oamenii de bine să susțină drepturile palestinienilor și să se opună anumitor politici ale guvernului israelian în Cisiordania și Gaza fără a fi neapărat antisemiți. Poate cel mai mult, înseamnă că ar trebui să alegem să nu presupunem întotdeauna ce este mai rău în cazul celor cu care nu suntem de acord. Într-o epocă de ranchiună constantă, de trolling și de dezinformare pe rețelele de socializare, într-un moment în care atît de mulți politicieni și persoane care caută atenția văd un avantaj în a vărsa căldură mai degrabă decît lumină, poate fi nerealist să ne așteptăm la un dialog respectuos indiferent de subiect – cu atît mai puțin pe o problemă cu mize atît de mari și după ce s-a vărsat atît de mult sînge. Dar dacă ne pasă să menținem deschisă posibilitatea păcii, a securității și a demnității pentru generațiile viitoare de copii israelieni și palestinieni – precum și pentru proprii noștri copii – atunci ne revine tuturor obligația de a face cel puțin efortul de a modela, prin propriile cuvinte și acțiuni, tipul de lume pe care dorim să o moștenească”. Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 12. Obama ste autorul „primaverii arabe”am crezut ca e ceva de capul lui cand a devenit pres.,se pare ca in contiunare face jocul evreilor,dupa ce a fost flituit de evreimea americana cu prilejul celui de al doilea mandat cand a schimbat reorica despre Palestina la 180 de grade,amenintat de Comunitatea Evreiasca din STATE ca prinde al 2-lea mandat daca -si vede de treaba(adica suge la evreimea cu bani) O jigodie care doreste sa fie la carma senilului(Bideu).Se pare ca Israelul doreste eliminarea totala a palestinienilor cu prilejul acetui”raboi”si sa ramana stapan pe intreaga Palestina..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998