CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Of-ul lui Hellvig: de ce politicienii români nu sunt ca Regele Charles?

5 comentarii / 1780 vizualizări / 24 octombrie 2023

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, postează azi pe Twitter(X) un text preluat dintr-un recent discurs al Regelui Charles, în care acesta deplînge tensiunile din societățile actuale, generatoare de certuri și incriminări, mai ales pe internet. La rîndul său, Hellvig își manifestă regretul că politicienii români nu au viziuni aidoma celor ale regelui: nu e ”o prioritate”.

“Chiar și în perioadele cele mai fracturate – când dezacordurile sunt lustruite, afișate și afirmate – există în țara noastră un fel de memorie musculară care ne spune că nu trebuie să fie așa; că tentația de a ne transforma într-o societate de strigăte sau de incriminări trebuie combătută sau cel puțin puternic atenuată ori de câte ori este posibil, în special în sfera digitală, unde dezbaterea civilizată cedează prea des locul ranchiunii și asprimii” citează Hellvig din ce a spus Regele Charles zilele trecute.

”Mi-aș fi dorit să regăsesc ideea în peisajul politic românesc, mi s-ar fi părut util. Dar poate nu a fost o prioritate.” comentează fostul șef al SRI. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Hellvig e un valet mai incet de-al meu.

  2. Hellvig = King Charles

  3. OF-UL MEU: cum se face ca România are parte numai de lingai și pupincuristi, gen helvig?

  4. Ce plm ai facut pana acum si unde ai trait? Te-ai trezit brusc intr-o realitate. Ai uitat cu cine te-ai inhaitat in politica si pe cine ai sustinut sa ajunga presedintele nostru? Iesi la pensie si du-te sa cresti legume si fructe pe domeniile regelui Charles. Este cel mai util lucru pe care-l poti face.

  5. Acest nimuric își da cu părerea despre mersul lucrurilor!! Chiar nu-si da seama cat este de neînsemnat? Din ce în ce mai ridicol.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998