CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Oficial al German Marshall Fund: Ucraina ar putea fi presată de Europa să cedeze teritorii Rusiei

4 comentarii / 2743 vizualizări / 13 noiembrie 2022

Potrivit directoarei biroului din România al German Marshall Fund, influent think tank germano-american, Alina Achim-Inayeh, Ucraina ar putea ajunge curînd să fie presată de Europa să încheie conflictul cu Rusia prin cedarea de teritorii.

”Europa se confruntă și cu prețuri crescute și cu niveluri foarte scăzute ale gazului. Deci, aici problema este un pic mai gravă pentru Europa” spune Inayeh într-un interviu pentru Europa liberă.

”Va fi o iarnă grea pentru că prețurile vor continua să crească, va fi frig în casele europene, iar nemulțumirile populației europene vor crește atât de mult, cred eu, încât se vor pune presiuni pe liderii la nivel național, de a face în așa fel încât războiul din Ucraina, care este văzut ca principalul factor al acestei probleme economice, să se sfârșească cât mai curând (…)Un război care bineînțeles că sperăm să se termine cât mai curând, pentru că sunt vieți omenești acolo care se pierd.
Eu cred că se va termina anul viitor pentru că nu numai Joe Biden, dar și alți lideri europeni, au ieșit cu declarații în ideea marșării unei soluții diplomatice și încheierii cât mai grabnic posibil a războiului. Dar, pe fondul nemulțumirii populației, care va crește în lunile de iarnă, cred că presiunea care se va pune ca acest război să se termine va fi atât de mare, încât se va traduce în presiuni pe Ucraina, în primul rând, să intre în negocieri și să se termine războiul(…)

Atunci când vedem că avem un adversar, un inamic, să îl numim ca atare, să ne pregătim împotriva lui, fie că este el un virus, fie că este Rusia, fie că este China sau fie că este instabilitatea care eu cred că se va instala sau va continua în regiune, odată cu încheierea războiului, pentru că nu cred că războiul se va încheia cu pace. Mai degrabă, cred că războiul se va încheia cel puțin pe termen mediu cu un armistițiu” spune șefa Marshall Fund.

”Ideea de a forța Rusia să dea înapoi Crimeea e născută moartă”

Întrebată direct dacă un armistițiu ar putea presupune și cedare de teritorii din partea Ucrainei, Inayeh răspunde afirmativ:

”Dacă presiunea de a termina războiul cât mai repede va fi mare, altă soluție pentru Ucraina nu văd. S-ar putea să ajungem să se pună presiune pe Ucraina să cedeze o parte din teritoriile deja ocupate de Rusia. Acum, când vorbim de teritorii, din 2014 încoace, ne uităm la ceea ce se întâmplă în Ucraina, în estul Ucrainei, și nu vorbim deloc de Crimeea. Am senzația citind și ascultând toate declarațiile liderilor politici, mai puțin ale președintelui ucrainean, că ideea de a forța Rusia să dea înapoi Crimeea este o idee născută moartă și nimeni nu va marșa pe ea”. (B.I.)a

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Să „cedeze” (restituie) şi României teritoriile româneşti istorice!

 2. Asta nu ar fi decit continuarea fireasca a impingerii Ucrainei spre autodisrugere.
  Dupa cum evolueaza lucrurile, singura perspectiva a Ucrainei este desfiintarea.
  Este, doar, o chestiune de timp.
  Se pare ca diriguitorii Lumii au inteles caracterul artificial al acestei facaturi de stat si nocivitatea existentei lui.

 3. In teritoriile disputate de marile puteri nu va fi niciodata pace. Va fi o ,,pace rece” sau un armistitiu. Important e ca PIB-ul SUA a crescut pe trimestrul trei cu 2, 6%, dupa doua trimestre de scadere. Deci recesiunea a fost evitata chiar inainte de midterms. Exceptional! Cum? Mai ales prin vanzarea de armament si gaze naturale. Dupa ,,tsunamiul rosu” de poveste, in politica interna americana va fi liniste in urmatorii doi ani. Suficient de multa liniste ca sa se nuanteze naratiunea despre Ucraina, iar alte cozi de topor sa mai primeasca un salar si-o ,,fonctie”.

  • Cam asa e. Sau exact asa!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998