CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oficial american: „Arestarea şi încătuşarea sunt importante, dar nu suficiente”

0 comentarii / 1777 vizualizări / 26 martie 2015

Corupţia poate slăbi instituţii cheie şi compromite persoane importante, slăbind, astfel, abilitatea unei ţări de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea, a declarat ieri, într-o conferință telefonică, oficialul SUA George Kent, coordonator principal al programelor anti-corupţie în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia de la Departamentul american de Stat.

Întrebat ce ar mai trebui să facă România, deoarece fenomenul corupţiei nu pare să scadă, în pofida arestările care au loc zilnic, oficialul SUA a punctat: „Cred că ar trebui să vă simţiţi norocoşi, pentru că multe dintre ţările vecine din regiune – nu dau nume – s-ar bucura să facă acest prim pas şi să le pună cătuşe oficialilor. Există ţări în care nu am văzut nici măcar un oficial important care să fi fost tras la răspundere. Cred că acesta este un pas important, dar nu este suficient”.

„Arestarea oamenilor şi încătuşarea lor sunt importante, dar nu suficiente. Trebuie creată o întreagă reţea de standarde, legi, comportamente şi aşteptări”, a mai spus, conform Mediafax, coordonatorul principal al programelor anti-corupţie în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia de la Departamentul american de Stat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998