CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Oficial: Cît plătește statul român pentru chiriile șefilor ICR din întreaga lume

3 comentarii / 3753 vizualizări / 6 februarie 2023

Statul român, prin MAE, plătește lunar suma de 1.468.553 chirie totală pentru 657 spații de locuit ale personalului diplomatic român aflat în diferite posturi în străinătate, adică un total anual de 17.622.636 euro. Cîteva zeci de asemenea locuințe revin angajaților filialelor externe ale Institutului Cultural Român.

Informațiile complete privind sumele plătite de stat pentru cazarea respectivilor angajați ies la lumină în urma scandalului amorsat de presă anul trecut, după ce s-a aflat că directoarea ICR Londra, Catinca Nistor, are un apartament de 7.253 de euro (6.478 lire sterline) pe lună, deși putea locui gratis în sediul institutului. Mai mult decît dublul sumei plătite de directorul ICR Paris, deși chiriile din cele două mari metropole sunt destul de asemănătoare.
Răspunzînd unei interpelări a senatorului PSD Florian Bodog, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a dezvăluit sumele totale plătite de statul român pentru cazarea angajaților ICR.
Surpriză: Catinca Nistor ia potul, într-adevăr, dar e urmată relativ aproape de șeful ICR Tel Aviv, Martin Salomon, cu o chirie de ”doar” 5.234 de euro.
Și mai interesant, sunt cazuri în care locuința unui simplu referent e mai scumpă decît cea a directorului plin, ori a șoferului mai scumpă decît a unui referent.
Mai aflăm că, deși MAE a decis rezilierea contractului de la Londra și mutarea Catincăi Nistor, apartamentul de lux închiriat de aceasta va rămîne restul contractului, adică pînă cel puțin în septembrie anul acesta, la dispoziția ”persoanelor care desfășoară activități cu caracter cultural, conform programelor și proiectelor culturale aprobate ale ICR Londra”.

Iată sumele plătite de statul român pentru locuințele angajaților ICR:

 

(Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Cifrele sunt impresionante, poate ar fi potrivit sa fie facute publice si salariile , mai bine zis indemnizațiile acestor NOROCOSI ,in majoritate POLITRUCI , o lista dominata de ”stralucita”de la Londra ( o mică atenție făcută descendenților masoneriei) si de incapabilul, impostorul, fanfaron și anti român notoriu SALAMON M L susținut de UDMR .

  2. […] Statul român, prin MAE, plătește lunar suma de 1.468.553 chirie totală pentru 657 spații de locuit ale personalului diplomatic român aflat în diferite posturi în străinătate, adică un total anual de 17.622.636 euro, scrie inpolitics.ro. […]

  3. […] Statul român, prin MAE, plătește lunar suma de 1.468.553 chirie totală pentru 657 spații de locuit ale personalului diplomatic român aflat în diferite posturi în străinătate, adică un total anual de 17.622.636 euro, scrie inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998