CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Oficial CNSAS: De trei decenii, Armata refuză să predea dosarele fostei Securități

24 comentarii / 3749 vizualizări / 18 august 2023

Legenda întreținută de fostul director al SRI, Eduard Hellvig, privind predarea integrală către CNSAS a arhivei fostei Securități este spulberată de Germina Nagâț, membră în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, aceasta dezvăluie că o parte a dosarelor fostei Securități se află și după trei decenii în custodia armatei, care refuză să le predea. Poate și pentru că, spune ea, la trei decenii de la Revoluție, fosta Securitate continuă să controleze statul român.

”Nu putem ști dacă arhiva primită de CNSAS e „toată” sau completă, fiindcă nu avem niciun inventar de referință, valabil pentru momentul ianuarie 1990, cu care să facem comparația. Într-adevăr, cea mai mare parte a arhivei CNSAS provine de la SRI, însă mai sunt și alți deținători care, după Revoluție, au gestionat părți importante din arhiva Securității și de la care am preluat prea puțin. În plus, și traseul legal al dosarelor a complicat mult lucrurile” afirmă Nagâț.

”Până la înființarea SRI, arhiva Securității a fost în custodia MApN, însă o parte nu s-a mai întors niciodată la continuatorul legal. Încă mai purtăm negocieri în privința dosarelor din arhivele militare și încă mai sper să apară cândva și rezultate” mai spune cercetătorul.

Și tot ea oferă și explicațiile acestei bătălii pentru ținerea dosarelor Securității sub obroc:

”Din păcate, cu cât arhiva Securității e mai bine studiată și produce efecte în spațiul public, cu atât devine mai clar că n-a fost vorba doar despre „senzația” că Securitatea a controlat și controlează încă lucrurile, deși impresia asta o aveam mulți, după Revoluție. Acum, cu documentele în față, putem vorbi despre certitudini. A durat exasperant de mult, dar am aflat, iată, după deschiderea arhivei CNSAS, că multe întreprinderi din România s-au privatizat cu contribuția ofițerilor de Securitate care răspundeau de obiectiv, că la alegerile locale și parlamentare au candidat în mod constant și au fost aleși – inclusiv în Parlamentul European! – nu doar colaboratori, ci chiar foști ofițeri de Securitate. Sau că, în democrație, la Ministerul Justiției au putut fi numiți doi foști informatori sau că serviciul secret al Ministerului Justiției – SIPA – a fost condus de un ofițer de Securitate, numit în funcție chiar de fostul informator pe care-l avusese în legătură înainte de ’89…. și tot așa. Am spus odată că Securitatea a asistat la venirea pe lume a statului român democratic chiar în sala de nașteri. Adaug acum că imediat s-a erijat în naș, protector și mai ales „tutore”. Au trecut trei decenii de la Revoluție și pare că tot nu e dispusă să renunțe la acest rol”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. De ce crede Germina Nagâț ca SRI chiar e asa un inger bun care face ce spune si chiar a predat la CNSAS „toata” arhiva Securitatii pe care o avea?

 2. Da Germina Nagîț asta cine pula mea e și ce caută la CNSAS? Ce reprezintă ea? Nu e tot o învârtită proptită politic? Cine a numit-o și cu ce argumente? De ce ne interesează părerile ei??

  • Fiica de OFITER DE SECURITATE !!!

 3. Germina Nagat se face ca nu stie ca Securitatea a tradat poporul roman, statul roman si pe Ceausescu, asa cum demonstreaza cartea profesorului Corvin Lupu de la Sibiu. Securitatea romana s-a inscris si ea in trendul general de globalizare a serviciilor secrete, facand parte din „deep state” universal. Prea putin intereseaza ca la privatizarea unor intreprinderi au contribuit” fostii” sau ca in alegerile locale si parlamentare au iesit „fostii”. Vorba este ca „fostii” ne-au adus in situatia de colonie, intr-o stare economica si sociala precara, la cheremul satanistilor din America si de la UE.” Fostii” au distrus tara ridicata cu mari eforturi !

  • E convenabil si facil sa dai vina pe „fostii”, cum zic Nagâț si altii ca sa acopere ce au facut si ce fac „actualii”. Fraierilor dusi de nas! Doar prostii cred tot timpul ca doar „mortul e de vina”, in timp ce criminalii plini de viata continua sa-i execute.

  • Esti pe din afara total.Securitatea care se ocupa de probleme externe a adus beneficii Romaniei mai mult decat orice intreprindere de interes republican daca stii ce e chestia in cauza.Apara cu adevarat tara de furturi si instrainarea valorilor nationale,vezi ca astazi SRI-ul e partas la furtul avutiei nationale- multinationalele cu cifre de afaceri de miliarde si profit ZERO,etc.etc.Poporul roman a fost trtadat de hotii sii nenorocitii de dupa 1989,inca mai e de furat,asa ca mai incet cu TRADAREA pe scari !!! daca stii bancul cu pianul???Referitor la „fostii”unde e tineretul „progresist”care trebuia sa-i inlocuiasca???,sterge Europa pe la partea din dos,de ce nu sau angajat in politica sursa puterii ptr. a schimba starea de lucruri?E usor sa pui etichete dar mai greu sa construiesti ceva.

  • Trădătorii şi vânzătorii de ţară nu au culoare politică, iar acuzarea exclusivă şi permanentă a Securităţii pentru toate relele, practicată fantezist şi cu multă insistenţă, de multe ori şi din interese mercantile, devine şi un instrument facil, pus în braţe, agenturilor străine (la care e asociată şi Nagâţ, zisă şi „securista de serviciu a CNSAS“, ca bursieră Soros), ca să poată distruge şi mai mult, în timp ce îi pun sau îi încurajează pe români să se mănânce între ei şi să nu mai vadă pădurea de câţiva copaci.
   Străinii când i-au corupt pe funcţionarii români, nu i-au căutat să fie neapărat foşti securişti sau sereişti. Au corupt pe orice politician s-a lăsat cumpărat. Şi au găsit din plin, inclusiv la Armată, singura putere de forţă adevărată la trântirea ţării, în decembrie 1989 şi în1990.
   Iar Germina Nagâţ, cea care a relansat prin Deutsche Welle tema “Securitatea a controlat și controlează încă lucrurile”, nu a ajuns să fie selectată la conducerea CNSAS (la investigarea arhivelor Securităţii) decât după ce în 1997 a fost la şcoala iudeului George Soros de la Budapesta, la Central European University, unde şi-a însuşit îndoctrinarea necesară „anti-securistă“ urmând cursul „Rationality in Post-Foundationalist Age“ şi alte programe, adică cum să acţioneze ca şi când totul e încă o luptă cu vechea autoritate chiar dacă aceasta e deja o fantomă, precum Securitatea.
   Să nu uităm că chiar Nagâţ e cea care i-a acoperit în CNSAS trecutul de securist ca turnător de poliţie politică al lui Traian Băsescu, acoperit cât timp acesta a fost agreat şi folositor lui Soros şi Occidentului.
   Iar Securitatea nu s-a distrus pe sine prin lupte intestine, ci a fost distrusă după ce a fost decimată fizic în decembrie 1989, de către Armată, care era mult mai numeroasă şi mai bine înarmată. Deşi generalii Armatei au „trădat“ efectiv, total, regimul Ceauşescu, şi apoi şi Româniaîn 1990 (vezi gen. Stănculescu şi restul de moşi Teacă, până la fomistul de căpitan pe atunci Emil Străinu), e mai trendy acum, mai conspiraţionist-interesant, un conspiraţionism permis, „corect politic“ deci, să lansăm teorii cu Securitatea cea rea care tot timpul a făcut şi face tot răul. Adică să ne uităm în altă parte decât spre sursa actuală a răului, ce e mult mai vicleană şi mai rea decât a fost Securitatea.

   • Cornel Dan Niculae are doua obsesii: George Soros si Emil Strainu. Ar fi bine sa semneze comentariile obositoare. macar sa stie cititorii pe cine sa-n jure. Oricum, este oficial ca Fundatia Soros se retrage din Romania.

    • S-a intalnit personal cu ei in Aria 51 si l-au clonat. Soparloii, reptilienii cu coada, l-au pastrat pe Strainu cel adevarat si il interogheaza despre cati securisti a lichidat si unde a pus mostrele ADN luate de la ei, sa-si faca soparloii o armata de securistii reptileni pentru Ceausescu al lor, clonat dupa cel impuscat.

  • Chiar dacă Alexander Soros, fiul lui George Soros şi nou şef al „Fundaţiei pentru o Societate Deschisă“ (Fundaţia Soros)), spune că fundaţia familiei iudaice îşi va înceta activitatea (finanţările) în Europa, concentrându-se pe Moldova şi Ucraina, structurile deja create de aceasta (vaste reţele de ONG-uri cu alte nume), rămân pe loc, iar banii familiei curg prin alte vehicule (via Praga, în ultima vreme), împreună cu banii altor mari fundaţii americane şi ai USAID (paravanul sau calul troian al CIA).
   Chipurile din 2012 Fundaţia Soros şi-ar fi încetat activitatea în România, de exemplu, dar nu şi acţiunile (gen revoltele rezist), căci nu s-a desfiinţat şi reţeaua creată de aceasta, numită „SON“ din România în rapoartele anuale de la centru ale Fundaţiei Soros (SON de la „Soros Foundations Network“), 12 ONG-uri bine finanţate şi instalate în România ale căror nume începe de regulă cu „Centrul“ (precum Centrul de Resurse Juridice (CRJ), care şi în prezent de recomandă drept „o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 1998 de către Fundaţia pentru o Societate Deschisă“, şi care au creat o alianţă cu alte ONG-uri de partizanat numai cu interesele SUA sau cu cele occidentale, nu cu interesele României. În total alianţa are la noi în componenţă peste 30 de ONG-uri „româneşti“ (întreţinute de afară), aliniate celor de paterniate Soros, care, în afara câtorva acţiuni pozitive, pune în prim-plan menţinerea stării de colonie a României.

   Iar la nivel European, clanul iudaic american Soros, a creat structura de control a politicii Uniunii Europene numită „European Council on Foreign Relations“ (ECFR), în care a intrat relativ recent şi Bogdan Aurescu, mai nou consilier al lui Iohannis la Cotroceni, după ce a dat în gard cu politica externă a Românei, ascultând şi subordonându-se prosteşte străinilor.
   Şi Iohannis a făcut parte din acest „European Council on Foreign Relations“ (ECFR), ce a fost lansat în 2006-2007 – cu prim-obiectiv declarativ „promovarea unei politici externe bazată pe valori europene“, pe site-ul oficial al ONG-ului cu pretenţii de think-tank precizându-se atunci, în 2008, că „ECFR este susţinută de Soros Foundations Network…“ (a se vedea pagina 2 din documentul ECFR intitulat „A Global Force for Human Rights“).
   Atât de mare a fost „susţinerea“ acordată de către reţeaua Soros pentru crearea ECFR (în care uulterior au fost înregimentaţi Klaus Iohannis, în 2016, şi Bogdan Aurescu, în 2023), încât, la înfiinţare, adresa biroului din Londra al ECFR era aceeaşi cu adresa Open Society Foundation, inclusiv acelaşi etaj şi acelaşi număr de telefon.
   Explicaţia e dată într-un raport din 2006 al Soros Foundation Network: aceasta îşi asumă în întregime naşterea ECFR, scriind la capitolul „Looking to Europe for Global Leadership“:
   „Într-o nouă importantă dezvoltare, Institutul pentru Societate Deschisă a înființat în 2006 Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR). Scopul ECFR este de a consolida rolul Uniunii Europene ca societate deschisă și de a influența politica externă a UE, astfel încât să promoveze valorile unei societăți deschise la nivel internațional, în special în vecinătatea sa imediată.“
   Şeful principal al ONG-ului European Council on Foreign Relations este Carl Bildt, fost ministru de Externe al Suediei şi al diplomaţiei UE. Carl Bildt este, totodată, un vechi participant la întrunirile Grupului Bilderberg dar şi participant la întrunirile altui supra think-tank globalist, Comisia Trilaterală, precum la cea din toamna lui 2010, de la Bucureşti, care l-a avut drept gazdă pe Mugur Isărescu, şeful Băncii Naţionale a României şi membru foarte vechi al Comisiei Trilaterale.
   Carl Bildt este, în acelaşi timp, omul în care George Soros a avut mereu o maximă încredere, că va acţiona aşa cum se aşteaptă. De aceea, Soros îi şi scria în 2015, în secret, neoficial, lui Hillary Clinton, care era secretarul de stat al SUA, pentru ca Bildt să fie desemnat mediatorul Occidentului în „criza din Albania“, unde fundaţia lui tocmai se împotmolise într-onouă„revoluţieastrăzii“ceoorganizase(cumfăcuseşiîn Iugoslavia, mai înainte,ca şi înUcraina în 2004, unde a desfăşurat la Kiev „revoluţia portocalie“ etc.). Acelaşi Carl Bild – preieten şi cu Klaus Iohannis – este concomitent şi administrator al Friend of Europe (din care face parte Dacian Cioloş), aceste două „cluburile semi-secrete“ europene gemând de membri ai Grupului Bilderberg, precum masonul italian Mario Monti („Super Mario“), care le conduc pentru a asigura din subteran o direcţie politică anti-suveranistă a Uniunii Europene, dar afiliată şi chiar subordonată SUA.
   În anul 2016, preşedinte României, Klaus Iohannis, apăruse şi el ca membru vremelnic al acestui ong – Consiliul European pentru Relaţii Externe (European Council on Foreign Relations) –, alături de şi veteranele activiste oengiste Monica Macovei, Alina Mungiu-Pippidi. În prezent, după retragerea celor trei, România este „reprezentată“ în ECFR de Ilinca von Derenthall, o afiliată a mişcării Re>Patriot, coordonată de consiliera prezidenţială a lui Klaus Iohannis, Sandra Pralong (fostul om de bază al lui Soros în România după 1989), şi membră în conducerea Fondului Proprietatea, fond ce spoliază economic România, deţinând părţi mari din producătorii economici români importanţi.
   Şefii din umbră şi sponsorii ECFR, George Soros (tatăl) şi Alexander Soros (fiul), sunt prezenţi în organizaţie ca „reprezentanţi ai Ungariei“, chipurile, deşi Ungaria nu e de acord cu asta.
   ……………………
   Aurescu a declarat către Mediafaxin 2023 că el a fost primit în ECFR deoarece el, ca ministru de Externe, ar fi impus politicii României valorile „principiilor şi normelor ordinii internaţionale bazate pe reguli, atât în vecinătatea noastră imediată, cât şi în general, la nivel internaţional“ (deşi regulile SUA şi ale ONG-urilor afiliate sunt reguli mereu în schimbare, după interese, s-ar putea spune, mai corect) şi, mai zice el: „Mă bucur să-mi pot aduce propria contribuţie la acest efort şi la această comunitate de lideri în acţiune şi gândire“.
   (după articolul „Bogdan Aurescu (Goldenberg) a intrat în organizaţia clanului evreiesc Soros“ apărut pe incorectpolitic.ro)

   • Am inteles. Aceleasi povesti nemuritoare. Las-ca vin acum, in 2024, suveranistii la guvernare iar tu si televiziunea lui Ghita o sa ramaneti someri cu povestile voastre sorosiste si neomarxiste.

    • adică tu şi ceilalţi şobolani sorosişti şi gedesişti roşi de ura anti-românească

    • Ai verificat si nu e asa sau esti agentul astora?

  • noul şef al Fundaţiei de acţiune globală. Cei doi, Maia, preşedinte Republicii Moldova, şi Alexander Soros, seful fundatiei sorosisto-CIAiste globale, sunt buni prieteni si tovarasi de arme pro-Ucraina, iar acţiunile din Moldova ale Fundaţiei Soros („Fundaţia pentru o Societate Deschisă“) sunt organizate de ONG-urile din România ale sistemului global stabilit de clanul Soros în conlucrare cu CIA.
   Fundaţia Soros din SUA are în România zeci de ONG-uri pe care le finanţează indirect, prin „fondul ONG“ şi FDSC, dar şi Grupul pentru Dialog Social (GDS) este un stabiliment Soros încă din 1990.

  • Asa este, DAR IMPREUNA CU ARMATA !

 4. Vad aici o gasca de latrai care habar nu au de ceea ce spun. Armata n-a fost cu poporul in 1989. Armata a tras in revolutionari. Armata are de ascuns multe chestii murdare. Armata mai ascunde si niste dosare ale unor indivizi ajunsi mari dupa 1989.

  • Ia latra cine sunt indivizii ajunsi mari dupa 1989 cu dosare de Securitate la Armata!

   • Unul este pefeul din Dealul Patriarhiei. Armata a legendat multi ofiteri acoperiti ai DIE – CIE.

    • delirantule din varful sulii

     • in varful ulii, nu al sulii

  • Armata, daca a avut o problema cu unii revolutionari, a avut o problema cu agitatorii straini din KGB, CIA, francezii si ungurii trimisi sa faca „revolutie”.
   Cel putin ei, fata de Securitate, nu se aflau in filmul tradarii Romaniei, s-au prins mai tarziu.
   In rest, pentru morti, acelea au fost evenimente de tip steag fals, razbunare a rusilor fata de Romania, care au dorit sange si asasinarea lui Ceausescu + plantarea conservei moscovite Iliescu la putere.
   Voiau sa ne invadeze in trecut, n-au reusit, dar rusul imputit si subuman s-a simtit „dator”.
   Bozgorii, francezii si alte natii au dorit o revolutie violenta pentru a rupe Romania de Transilvania, dar sefii lor nu au fost de acord.

   Pana la urma, parazitii strategici nu au facut in Romania ce au facut in Iugoslavia si Serbia, Romania a devenit colonia lor fara intrebari si conditii, deci ruperea ei nu mai avea rost, cand deja o aveai pe toata.

   • vorbesti kkturi de kretin fara kap

 5. Germina Nagâț… hmmm… De driapta. Pusa initial de PDL. Apoi de USR. Care a dosit dosarul Petrov. Absolut superb!

 6. Madam Nagat(part) e o beneficiara a fondurilor Soros,cautati un pic cv-ul ei si vedeti ce hram poarta.CNSAS-ul spre deosebire de similarul german care se ocupa de STASI a fost folosit ptr. a da in gat,dezavua,ponegri,balacari in presa etc.decat aflarea adevarului despre securitatea lui Nea Nicu.Nu avem dupa 30 de ani un raport concludent despre rolul securitati in perioada trecuta.CNSAS-ul a fost si este folosit ca instrument politic .Basinescu la putere scotea flacari pe nari cu dezvaluirea arhivelor,cica chiar a contribuit,dat ce sa vezi el nu avea dosar politic!!!.O mizerie acest CNSAS la care au fost partasi si unii ca Plesu,Dinescu,cred ca si Patapievici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998