CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oficial – Producătorii de vaccin și C.E. dau cu flit României: ați, comandat, plătiți!

2 comentarii / 5952 vizualizări / 9 august 2022

Ministerul Sănătății a prezentat oficial situația stocurilor de vaccinuri nefolosite ale României la nivelul acestei perioade, concluzia fiind dramatică: vaccinurile expiră cu milioanele, distrugerea lor fiind extrem de costisitoare, altele au fost donate cu milioanele, iar statul nu găsește soluții pentru a plasa restul altora ori de a renegocia contractele în derulare. Solicitările reptate către producători și Comisia Europeană s-au soldat cu ceea ce în popor se numește ”flit”

Datele au fost prezentate recent de minister drept răspuns la o interpelare a deputatului AUR Dan Tănasă:

”Ulterior datei de 23 martie 2022, Romania nu a mai revândut/donar nici o doză de vaccin împotriva COVID-19. Tot după această dată, în Romania s-au mai livrat 2 tranșe de vaccin de la compania Moderna, restul dozelor fiind supuse amânării.
Până la data de 23.06.2022, în depozite au expirat aproximativ 2,9 milioane doze de vaccin împotrivă COVID-19 care provin de la producătorii Pfizer, Modema și AstraZeneca. Acestea urmează a fi distruse conform reglementărilor în vigoare.
România a donat 2.120,420 doze de vaccin împotriva Covid-19, către: Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Tunisia. Egipt, Vietnam și Coreea de Sud. Romania a vândut din stocul din depozitele naționale, 3,571,410 doze de vaccin Pfizer și Moderna, către Danemarca, Coreea de Sud și Germania.
Prețul dozelor revândute a fost egal cu cel al prețului de achiziție; conform clauzelor contractuale, dozele se pot revinde la maxim același preț cu care au fost achiziționate.
România s-a alăturat inițiativei Poloniei de a încerca renegocierea contractelor de achiziții prin scăderea numărului de doze ramase de livrat, inițiativă care se află în stadiu de discuții. De asemenea, au fost trimise mai multe adrese către Comisia Europeană și au avut loc mai multe discuții cu reprezentanții din România ai companiilor de vaccinuri, în vederea încercării de renegociere a unora dintre clauzele contractuale. Până la data de 23.06.2022, nu s-a primit o decizie finală și mai multe demersuri sunt în curs de analiza” se arată în adresa secretarului de stat Aurel Mohan. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Juridic, Romania poate oricand invoca (ca avem acelasi cod civil in toata Europa) „Forta majora” in aceste contracte paguboase.

    Avem refugiati, razboi la granita, razboi economic cu Rusia si China, cea mai severa seceta din secolul 21, deci „forta majora” peste tot.

    Daca se vrea, se poate.

    Sigur, daca vor sa ne siluiasca, iarasi noi putem renunta la sanctiuni si sa le trimitem toti ucrainenii pachet in Europa, pentru ca nu mai avem bani si resurse sa ii tinem si refugiati si sanctiuni si regim colonial pentru paduchii/corporatiile europene. Colonia asta parazitata si distrusa de 30 de ani si-a atins limitele de „stat esuat”.

    Pana la urma, pe lumea asta nu exista doar UE, mai exista si BRICS.

  2. mai bine repetent!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998