CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Oficialii ruși aruncă bomba: SUA pregătesc un scenariu de tip ucrainean pentru Mongolia

19 comentarii / 4364 vizualizări / 10 noiembrie 2023

După Ucraina și Orientul Mijlociu bubuie și miezul Asiei? SUA sunt profund interesate de resursele Mongoliei, țară plasată fix între Rusia și China, și pentru a-și atinge scopurile urmăresc aplicarea unui scenariu de revoluție colorată în stil ucrainean, sau chiar o invazie, afirmă oficialii ruși citați de Russia Today.

Statele Unite, fidele modus operandi-ului lor de a provoca „revoluții colorate” și de a se amesteca în afacerile interne ale altor țări, ar putea fi în faza inițială de pregătire a unei lovituri de stat de tip ucrainean în Mongolia, cred oficialii ruși.

„Situația din Mongolia este foarte dificilă din cauză că politica SUA, pe care o aplică acolo unde are nevoie să-și atingă scopurile de orice fel, este acum aplicată și în Mongolia”, a declarat Alexey Tsydenov, șeful Republicii ruse Buryatia, care este situată de-a lungul părții estice a lacului Baikal și se învecinează cu Mongolia, într-un interviu acordat RIA Novosti în marja Forumului Economic Estic de la Vladivostok din septembrie.

Potrivit acestuia, adjunctul interimar al secretarului de stat Victoria Nuland, care a jucat un rol-cheie în lovitura de stat Euromaidan din Ucraina susținută de SUA în 2014, încearcă acum să îndoctrineze poporul mongol și să „incite tineretul”. El este încrezător, însă, că americanii nu vor reuși.

Poziția geografică și politică a Mongoliei face din această țară una care ar putea deveni o trambulină pentru o ciocnire geopolitică la scară largă. În această țară se intersectează nu numai interesele celor doi vecini prieteni – Rusia și China -, ci și cele ale SUA, care încearcă să limiteze influența Moscovei și a Beijingului pentru a-și urmări propria agendă geopolitică.

Nu există nicio limită în ceea ce privește locurile în care SUA sunt pregătite să intervină, dacă nu chiar să invadeze, sub pretextul unei lupte pentru „democrație”. Rusia, China și alte țări în curs de dezvoltare se opun Washingtonului în cadrul emergenței actuale a unei ordini mondiale multipolare și nu sunt dispuse să mai vadă SUA ca hegemon universal. Cu toate acestea, Casa Albă persistă în comportamentul său, pretinzând că știe mai bine ce este în interesul altor țări – în timp ce, în realitate, pur și simplu le ignoră interesele.

„Nu este un secret că aceleași organizații americane care investesc în Ucraina din 2014 operează acum în Mongolia. Prin urmare, obiectivele lor sunt clare. Rusia și China sunt partenerii Mongoliei, dar SUA nu renunță să încerce să le întoarcă împotriva noastră”, a declarat Sholban Kara-ool, vicepreședinte al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. Circumscripția electorală a lui Kara-ool este Republica Tuva, care se învecinează, de asemenea, cu Mongolia. Pe canalul său Telegram, el a scris că ambasada SUA și organizații neguvernamentale au fost foarte active în Mongolia, împărtășind observațiile făcute în timpul vizitei sale recente în această țară.

Implicarea SUA în afacerile interne ale Mongoliei este evidentă în mai multe moduri. De exemplu, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat, la 18 aprilie 2023, lansarea cadrului său strategic pentru Mongolia pe cinci ani (2023-2028). „Strategia se concentrează pe sprijinirea eforturilor Mongoliei de a consolida instituțiile democratice, de a spori suveranitatea națională și de a-și diversifica economia”, rezumă ambasada SUA.

USAID este principalul distribuitor de ajutor extern civil al Washingtonului și, deși unele dintre operațiunile sale sunt simple eforturi de ajutorare, Washingtonul îl folosește, de asemenea, ca un instrument de soft-power pentru a-și promova agenda politică și pentru a susține opoziția față de guvernele existente pe care SUA le consideră neplăcute. O descriere potrivită a USAID a fost făcută de candidatul la președinția americană Robert F. Kennedy Jr., care a numit-o „un decupaj al CIA”.

La 2 august 2023, vicepreședintele american Kamala Harris și prim-ministrul mongol Luvsannamsrai Oyun-Erdene s-au întâlnit la Washington, DC, pentru a consolida parteneriatul strategic dintre SUA și Mongolia. În cadrul vizitei, Statele Unite au anunțat noi fonduri de la USAID pentru a extinde în continuare activitățile de dezvoltare ale SUA în Mongolia, în valoare de până la 25 de milioane de dolari în următorii cinci ani.

Asocierea Victoriei Nuland cu Mongolia datează din 1988, când a ajutat la deschiderea ambasadei SUA în această țară. Ea a reapărut în țară cu o vizită în luna aprilie a acestui an, ridicând întrebări cu privire la intențiile SUA în ceea ce privește această țară. Vizitele sale și ședințele foto aparent simbolice din piața centrală a capitalei Mongoliei, Ulan Bator, la o distanță de 35 de ani, sugerează că țara ocupă un loc cheie în interesele sale strategice. Se poate deduce că ea ar putea încerca să reproducă scenariul din Ucraina în Mongolia.

În plus, potrivit ziarului rusesc Izvestia, care citează surse bine informate, Departamentul american al Apărării a pregătit un amplu program de cercetare biologică în Mongolia. Pentagonul cere permisiunea autorităților mongole de a deschide mai multe laboratoare speciale în republică. Experții consideră că Washingtonul s-ar putea pregăti să transfere în Mongolia cercetări similare cu cele care se desfășurau în laboratoarele din Ucraina.

Acolo, Rusia a acuzat SUA de dezvoltarea de arme biologice, acuzație pe care Washingtonul a respins-o inițial ca fiind propagandă – înainte de a recunoaște ulterior că 46 de laboratoare susținute de Pentagon au funcționat în Ucraina, dar susținând că cercetările lor erau „axate pe îmbunătățirea sănătății publice și a siguranței agricole”.

Solicitările Moscovei de a investiga ce anume făceau aceste laboratoare au fost respinse prin veto la ONU de către SUA și aliații săi din NATO, Marea Britanie și Franța. Acum, experții cred că planul ar putea fi ca laboratoarele din Mongolia să studieze efectele virușilor periculoși asupra organismului persoanelor de origine asiatică.

Un alt motiv pentru creșterea interesului american față de Mongolia este de natură economică: țara, cu o populație de numai 3,2 milioane de locuitori, are resurse colosale de cupru, cărbune, aur, uraniu și alte minerale, iar exploatarea celor mai mari depozite nu a început încă. De asemenea, este probabil ca SUA să urmărească să perturbe proiectul gazoductului Power of Siberia 2, care ar trebui să treacă pe teritoriul Mongoliei pentru a exporta gaze naturale rusești către China.

Între timp, următoarele alegeri parlamentare din Mongolia sunt programate pentru vara anului 2024 și ar putea schimba nu numai tendințele legislative, ci și „nivelul de democrație” din țară, precum și relația statului cu vecinii săi imediați și cu „vecinii terți”.

Având în vedere proximitatea și interesele lor în Mongolia, Rusia și China vor juca probabil un rol semnificativ pentru a se asigura că aceasta nu calcă pe urmele Ucrainei. Asistența lor ar putea fi crucială pentru a menține stabilitatea Mongoliei și pentru a evita ca aceasta să devină un alt stat eșuat.

În concluzie, acuzațiile privind încercările americane de destabilizare a Mongoliei – cu scopul de a amenința securitatea Rusiei și a Chinei – sunt serioase și justifică o observație atentă. Comunitatea globală trebuie să rămână vigilentă și să promoveze o diplomație pașnică pentru a menține stabilitatea globală, mai scriu analiștii Russia Today. (Traducere și adaptare B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Alexey tsydenov serios așa îl cheamă? Așa transcrii tu în românește numele mujicilor muscălești? Ygrecul e folosit adesea în românește după știința ta?

  • Plimba-ti oul si cloceste-l!

  • Tu esti mojic „muscălesc” (moscovit), la cap, căci mujicii (țărani creștini ruși) nu locuiau la Moscova, iar Alexey Sambuevich Tsydenov este mongol dupa tata. Se vede si dupa chipul sau ca nu e rus sadea (doar mama lui e rusoaica), ci mongol.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Alexey_Tsydenov

 2. ,,Pe 7 noiembrie se împlinesc 105 ani de la una dintre cele mai mari nenorociri din istoria umanității: instaurarea regimului bolșevic în Rusia. Efectele acestui eveniment au fost atât de devastatoare că se pot compara doar cu Revoluția Franceză sau instaurarea regimului nazist, scrie generalul (r) Aurel Rogojan, în Evenimentul Zilei. Instaurarea acestui regim nu a fost deloc spontană, ci a venit ca urmare a unui plan pregătit minuțios în afara Rusiei, notează generalul Aurel Rogojan.
  „Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost – câtuși de puțin – un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret („Planul Marburg”), pregătit minuțios în afara Rusiei. Și finanțat generos de marii „bancheri internaționali”. În primul rând, de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlp. Finanțarea bolșevicilor de către Wall Street era intermediată de banca suedeză „NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg”, notează autorul în analiza sa.
  „În același timp, se poate susține că Lenin, prin caracteristicile sale: revoluționar, origine etnică complexă (evreu după mamă, german după o bunică), simpatiile sale proocidentale și desconsiderarea „proștilor de ruși”, dar mai ales prin poziția sa de lider al unei noi mișcări politice, a prezentat un interes cu totul special, recrutarea sa permițând o penetrare informativă la vârful piramidei mișcării marxiste în plină ascensiune”, a scris generalul Aurel Rogojan în EVZ.
  De asemenea, e bine de știut că Lenin și Hitler nu au fost OKay ci au fost O, Gay! O spun Arhivele KGB’’

  Ce coincidenta : 7 noiembrie 1917 si 7 noiembrie 2023… ?!
  Desigur, ,,totul este intamplator’’…

  Cele trei razboiaie mondiale au fost programate inainte de 1871 de Cabala.

  ,,Generalul Albert Pike, mason de grad 33 fondator și reformator al Ritului Scotin Antic și Acceptat, deținând funcția de Mare Comandor al Francmasoneriei Americane din anul 1859 pana in data mortii sale 1891. In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK), i-a trimis lui Giusseppe Mazzini pe 15.08.1871 faimoasa sa scrisoare, act expus la British Museum, Londra, copiat de William Guy Carr, fost spion Intelligence Officer din Marina Regală Canadiană, traducerea fiind a redacţiei Curierului Conservator: ,,Primul război mondial trebuie creat pentru a permite Iluminaţilor să răstoarne puterea Ţarilor în Rusia şi pentru a face din acea ţară o fortăreaţă a comunismului ateu. Divergenţele create de către agenţii Iluminaţi între imperiul britanic şi cel german vor fi folosite pentru a porni acest război. La finele acestui război va fi construit comunismul, iar acesta va fi mai apoi utilizat pentru a distruge alte guverne şi pentru a slăbi religiile…’’

  • Albert Pike este atacat si compromis cu minciuni in America si in Occident pentru ca a fost adeptul emanciparii rasei albe prin Ku Klux Klan.
   Albert Pike nu a fost satanist, cum mananci tu cacat ca un bou dupa haterii de culoare si evrei din SUA, ci luciferian, in alt sens, acela al „luminii”.
   Repeti retardat cretin fakeuri peste fakeuri.
   Cele trei razboiaie mondiale nu „au fost programate inainte de 1871” de Albert Pike. Aceasta poveste este un fake notoriu elaborat de conspirationistul William Guy Carr, ca sa isi vanda best seller cartile mincinoase. Diversiunea si minciuna sunt instrumente curente ale servciilor secrete, nu aduce garantie de adevar faptul ca idiotii tot spuneti ca William Guy Carr ar fi fost „spion Intelligence Officer din Marina Regală Canadiană”.
   Ca să nu fie doar un copiator al altor autori (autori serioşi precum Augustin Barruel şi John Robison, sau mai puţin serioşi, precum Léo Taxil), marinarul W.G. Carr a mai băgat de la el din burtă şi alte poveşti, minţind.
   Esti doar un idiot care amesteci imbecil la randul tau informatii reale, ca cele de la generalul Aurel Rogojan, cu obsesiile tale bolnave.

  • Are mintea defecta si plina de ura de oameni mascata in „lupta pentru adevar” si nu intelege nimic altceva decat ura schimonosita.

 3. Faptul ca oficial vin palestinienii alungati din patria lor de jidanii nazisti, inseamna ca ori jidanii vin numai pe ascuns si spun ca sunt palestinieni, ori jidanii inca nu vor sa vina in Romanica ortodoxa unde romanii mananca ,,legume’’ de porc ( carnati, slanina, caltabosi, etc ), iar ei au alergie la aceste leguminoase de la Talmud, de aceea Guvernul Criminal vrea sa interzica cresterea porcilor si vanzarea lor.
  In plus, la Kaufland se vinde carne de om fara slanina si sorici dar ieftina, si romanii cred ca este carne de porc. Poate aceasta carne o vor manca paduchiosii satanici. Romanii crestini ortodocsi ii vor preda pe paduchiosi rusilor ca sa-i duca in Siberia sa-i deratizeze la frig, sa le sara paduchii de pe ei.
  Despre palestinieni se stiu putine pentru ca jidanii nu au interes sa se afle adevarul, dar din surse istorice bine informate se stie ca acolo au migrat multi gali, si Iisus din Galileia era gal blond cu ochi albastri.
  Chiar si de pe netul controlat de jidani aflam ca galii erau un popor celtic din neamul tracilor, care locuiau in Galia, o fosta regiunea a Europei de Vest ce includea nordul Italiei moderne, Franța, Belgia, Elveția occidentală și părți ale Olandei și ale Germaniei pe partea vestică a fluviului Rin. În antichitate, galii de pe acest teritoriu precum și în alte părți ale Europei, vorbeau limba galică. Unii dintre ei s-au stabilit in Frigia și Cappadocia în Anatolia centrală, o regiune care de atunci înainte s-a numit Galatia.
  Asadar, palestinienii nu sunt arabi si desigur nici paduchiosi talmudici, lucru care se vede si in aceste imagini de pe internet. https://www.youtube.com/shorts/jxsejC_884c https://www.youtube.com/shorts/jxsejC_884c?feature=share
  Prin urmare, trebuie sa fim crestini si sa-i ajutam pe adevaratii palestinienii cu stramosi gali din randul carora a aparut Mantuitorul Iisus Cristos.

  ,,Palestina, altfel decât o știați. Pentru multă lume, Palestina înseamnă oameni excesiv de religioși, cu ținute specifice, cu femei imbrăcate peste poate. Puțini sunt însă cei care știu că prin anii ’30 -’40 ai secolului trecut, spațiul disputat acum de Palestina și Israel arăta cu totul altfel. Locul era plin de oameni care se îmbrăcau și se purtau după moda occidentală, după cum se vede dintr-un filmuleț postat pe internet. „Să fie SUA? Să fie Europa de Est? Să fie Europa centrală“, se întreabă realizatorii imaginilor. Și tot ei răspund: „Niciuna dintre acestea. Este Palestina. Primul proiectul sionist al Israelului care devenise realitate. Acest loc era ca o grădină înfloritoare. Iar restul e istorie“.

  • cu cine?

  • Produci permanent dovada ca esti un dobitoc cretin cu asemenea postari, idiotule.

 4. Putleristii se gândesc la o agresiune și asupra Mongoliei?

  • dosnicule

 5. Daca te-ar duce putin mintea ai observa ca Mongolia se afla intre Rusia si China iar mongolii nu sunt mari iubitori de Occident.Chiar daca s-ar gasi cativa amatori de dolari pe acolo n-ar avea nici o sansa sa duca Mongolia in „lumea libera”.

 6. libertatea-i lăsată de la D-zeu.

  • Precis! Cauta-te!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998