CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oficialii UE cer scoaterea presei din strategia de aparare a Romaniei

0 comentarii / 1346 vizualizări / 15 octombrie 2010

Intentia Guvernului Boc de a introduce presa ca potential pericol in noua Strategie Nationala de Aparare a trezit numeroase suspiciuni la Bruxelles, oficiali ai Parlamentului European adresand chiar si o scrisoare parlamentarilor romani in care se dezaproba in mod clar astfel de practici autoritare, sustine europarlamentarul liberal Ramona Manescu, intr-un comunicat remis redactiei.

„Împreună cu colegul meu, europarlamentarul Victor Boştinaru, i-am informat pe liderii grupurilor politice din legislativul European despre iniţiativa Guvernului şi a Preşedinţiei din România de a include presa în Strategia Naţională de Apărare, considerând-o, se pare, la fel de periculoasă precum teroriştii. Cei trei lideri europeni, Guy Verhofstad – Grupul ALDE, Martin Schultz – Grupul PSE şi Daniel Cohn-Bendit – Grupul Verzilor, au adresat o scrisoare conducerii Parlamentului României prin care dezaprobă această iniţiativă considerată nedemocratică a Şefului Statului şi a Partidului Democrat Liberal.
In realitate, sunt convinsă că motivul pentru care Puterea ameninţă acum libertatea de exprimare a jurnaliştilor este faptul că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc nu mai suporta să vadă, în fiecare zi, relatat în presă, dezastrul în care au adus ţara, încălcând astfel Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, dar şi Carta Drepturilor Omului”, considera Ramona Manescu. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998