CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oficiul privind Spălarea Banilor, autosesizat în cazul ”Bani negri pentru Băsescu”

0 comentarii / 1764 vizualizări / 7 noiembrie 2013

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat în 2004 de finanţări ilegale.

Purtătorul de cuvânt al ONPCSB, Claudia Oncică, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că instituţia s-a autosesizat cu privire la tranzacţii suspecte care ar fi avut loc în anul 2004 prin conturile Alianţei DA, investigaţia fiind o obligaţie legală în cazul apariţiei unor informaţii în acest sens. Claudia Oncică a fost întrebată dacă Oficiul pentru Spălarea Banilor a declanşat o anchetă cu privire la tranzacţiile efectuate prin conturile Alianţei DA în 2004.”Conform legii speciale, Legea 656/2002, Oficiul efectuează analiza tranzacţiilor suspecte din oficiu atunci când ia cunoştinţă pe orice cale despre o tranzacţie suspectă. Şi în speţa de care vorbim răspunsul nostru oficial este că da, Oficiul s-a autosesizat pentru că pe orice cale a luat cunoştinţă privind o tranzacţie suspectă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.
Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu, a avut miercuri o declaraţie politică în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale. Conform lui Roşca Stănescu, în anul 2004, în contul deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa D.A., în zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane de dolari.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998