CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ofsaid amical: Iohannis zice ca a vorbit despre legea minorităților. Zelenski nu confirmă

7 comentarii / 2941 vizualizări / 4 ianuarie 2023

Președinții României și ai Ucrainei au avut azi o discuție telefonică în care au discutat probleme importante. Doar că agenda discuțiilor nu prea coincide în relatările celor doi de după discuție. Klaus Iohannis vorbește despre abordarea ”pe larg” a problemei create de recent adoptata lege ucraineană a minorităților; Zelenski nici măcar en-passant nu pomenește de ea. Iohannis informează despre discuție pe siteul Președinției, Zelenski pe Facebook. Greu să nu-ți zboare gîndul la Regele Carol l, care întindea miniștrilor români cîte un deget sau două, funcție de ”importanța” lor.

Comunicat pe siteul Administrației prezidențiale a României:
”Președintele României s-a referit pe larg la recenta lege a minorităților naționale adoptată de Ucraina, care a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române și al reprezentanților comunității române din Ucraina. Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat Președintelui Zelenski identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări. În acest sens, cei doi Președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate(…)
În ceea ce privește aspectele legate de minoritatea românească, Președintele Volodîmîr Zelenski a exprimat întreaga deschidere pentru identificarea de soluții, astfel încât comunitatea românească din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleași drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”.

Zelenski, pe Facebook
”Împreună cu Klaus Iohannis am convenit asupra măsurilor de dezvoltare în continuare a cooperării ucrainene-române, în primul rând în sectorul apărării. Am mulțumit României pentru solidaritate și sprijin în rezistența agresiunii ruse. Am discutat Formula Păcii și problemele agendei bilaterale”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Tot continui sa cred ca e o tampenie aceasta apropiere de Ucraina.

 2. E aiuritor de tragic sa vezi ca inca mai sunt oameni care cred in ditirambele lui Iohanis… ala minte cum respira, traind dintotdeauna si de cand se stie in lumea lui si a ravasitoarei sale sotii!
  Oricat de cretini ar fi ucrainienii – cu Zelenski in frunte – la ei lucrurile sunt simple: drepturile date minoritatilor ii vizeaza si pe rusi – iar astia sunt cei mai multi! Nu poti sa te lupti cu rusii, ca apoi sa le dai drepturi; pe cale de consecinta, romanii si-o iau cu “manta” sau, cum s-ar spune, indirect!… din categoria ai grija ce ceri, daca te asteapta un refuz, caruia nu-i poti face fata!

  • Nazistule, Ucraina se luptă cu Federația Rusă nu cu proprii cetățeni de etnie rusă. Așa ne spune Zelensky și propaganda lui.

   De fapt, nazistule, prin legile lor ucrainenei nu fac decât să confirme afirmațiile Rusiei. Și ai dreptate. Nu-ți poți extermina proprii cetățeni dându-le drepturi.

 3. Pe prim ministrul Ungariei il cheama Orban. Presedintele Turciei este Erdogan. Presedintele Romaniei este cel de l-ati ales de doua ori. Ce asteptari aveti de la Jonnahis ?!

 4. Pizda Ucrainei

 5. A vorbit pana a facut febra musculara.

 6. Cel mai probabil ca au vorbit despre comisioanele lor din livrarile de armament, energie, combustibil, etc. Si tot cel mai probabil au mai discutat despre drepturile plenare ale cetatenilor ucrainieni in România, care nu se mai termina – nici cetatenii, nici drepturile. Refugiatii ăștia șmecheri au prioritate in fata oricarui cetatean român. Orice institutie publica – AJPIS, etc. trebuie sa ii satisfacă prioritar pe acesti nomazi răsfățați de UE. Pe Johannis il doare strict in fundoi de noi aici, darmite de ”noi” din alte țări, si nici nu ar fi in stare sa ii zica ceva psihopatului super tupeist Zelenski, care l-ar injura pe față. Asa ca paiața ucrainiana va face exact ce vrea, fara sa țină cont de ceva, iar guvernanții nostri lași, fara bărbăție, vor intinde de cate ori vor dori preșul numit România, sub picioarele murdare ale unui clovn numit Zelenski. De 2 saptamani, Israel, bombardeaza Siria – a distrus aeroportul din Damasc, i-a lasat fara energie. Dar compasiunea asta are cetatenie, dă-i incolo pe alții, ca nu ne pasă!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998