CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Olguta Vasilescu: ”In 2006, Basescu l-a dat pe Berceanu pe mina Parchetului”

0 comentarii / 1594 vizualizări / 7 martie 2011

În 2006, președintele Traian Băsescu a trimis un dosar în care era inculpat ex-ministrul Radu Berceanu la Parchet, unde a fost îngropată definitiv întreaga poveste, susține senatoarea social-democrată Olguța Vasilescu, cea care a expediat dosarul la Cotroceni pentru ca șeful statului să vadă pe cine a numit de trei ori ministru. Pesedista povestește, pe blog, de-a fir-a păr, întregul episod.

”Berceanu era acuzat că a înmatriculat ilegal mașini”
”In urma cu cativa ani, prin 2006, am facut o interpelare parlamentara pe adresa ministrului Cristian David, prin care ii ceream sa imi comunice daca pe numele Radu Berceanu exista vreun dosar penal. Surpriza! Exista unul ratacit pe la Judecatoria sectorului 5, destul de ofertant, ca sa zic asa: afacerea China, rambursari ilegale de TVA, masini inmatriculate ilegal. In fine, chestii serioase printre multe gainarii (…) Dupa primirea documentelor, am purces la treaba, le-am fotocopiat si i le-am trimis lui Traian Basescu, vajnicul ninja anticoruptie de la Cotroceni, ca sa vada si el pe cine a facut ministru a treia oara. “Poate nu stiati cine e personajul, d-le Basescu! Aflati acum! Ce parere aveti? Astept raspuns in termenul legal.” Ceva de genul asta, i-am scris. N-am primit, bineinteles, niciun raspuns de la Basescu, dar am primit destul de repede un telefon de la un domn care s-a recomandat procuror la Parchetul General, Sorin Stanescu, si care m-a invitat sa dau o declaratie in “cazul Berceanu”. L-am intrebat ce treaba am eu, ca n-am facut nicio plangere si mi-a zis ca a primit un dosar de la Cotroceni, cu o nota de-a mea.

”Procurorul Stănescu a fost coleg de Cabinet cu ministrul Berceanu”
Mergand, a doua zi, la Parchetul General am avut parte de doua surprize: domnul procuror fusese ministru al Tineretului in acelasi cabinet cu Radu Berceanu, iar dosarul de la Cotroceni nu continea decat nota mea, nu si documentele anexate care sa dovedeasca vreo culpa. Mi-am dat seama ca totul o sa se ingroape in biroul d-lui Stanescu, fiindca nu era sa-i scoata ochii corbului Berceanu, dar am zis sa-mi fac treaba pana la capat si sa-i dau eu restul de documente, ca poate le-o fi pierdut Basescu sau le-o fi pastrat sa le mai studieze, iar eu eram fata organizata si strangatoare!”, își amintește Olguța Vasilescu tărășenia cel puțin bizară generată de dosarul ex-ministrului Radu Berceanu. Menționăm că, imediat după prima întrevedere dintre Vasilescu și procurorul Sorin Stănescu, dosarul în cauză a fost închis din lipsă de probe. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998