CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Omenirii i-a trecut glontul pe la ureche: acord istoric in SUA pe deblocarea bugetului

0 comentarii / 1533 vizualizări / 17 octombrie 2013

Liderii Senatului american au anunţat miercuri un acord de prelungire a limitei de îndatorare a guvernului SUA până pe 7 februarie şi de reluare a activităţilor instituţiilor federale, parţial blocate, până pe 15 ianuarie, relatează MarketWatch.

Acordul prevede ca membrii Congresului să încheie un acord mai larg asupra bugetului până la data de 13 decembrie şi a avut loc după ce Camera Reprezentanţilor nu a reuşit, marţi, să pună la punct un plan propriu.Cele două Camere ale Congresului trebuie să adopte proiectul în aceeaşi formă, acesta urmând apoi să fie apoi trimis preşedintelui Barack Obama pentru promulgare.
„Compromisul la care am ajuns va asigura economiei stabilitatea de care are nevoie”, a declarat liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, care a spus că este „un acord bipartinic istoric”. Liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a spus că ultimele săptămâni au fost dificile pentru Congres şi pentru ţară. Atenţia se va concentra acum pe rapiditatea cu care Camera Reprezentanţilor şi Senatul vor putea aproba acordul. Un lider democrat a declarat pentru New York Times, conform Mediafax, că proiectul ar putea fi trimis preşedintelui Barack Obama pentru promulgare până la sfârşitul acestei zile, cu condiţia ca acordul să fie aprobat mai întâi în Camera Reprezentanţilor şi apoi în Senat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998