CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Omniprezentul Vasile Blaga

0 comentarii / 1608 vizualizări / 10 februarie 2011

Se spune ca macelul produs la doua puncte vamale, din totalul celor 57 existente in Romania, este generat de doua realitati. Prima, nevoia resimtita de Traian Basescu de a incerca o lovitura de imagine in plan intern si extern, in sensul combaterii coruptiei. A doua ar fi lupta intestina din PD-L, supravegheata de acelasi Traian Basescu. Eu cred ca adversarii PD-L se iluzioneaza atunci cand mizeaza pe vreo batalie interna in partidul de guvernamant. Cazul Viorel Comanita ar putea fi o dovada ca am dreptate.

Site-ul CorectNews a prezentat, in cursul acestei dimineti, o serie de detalii extrem de interesante legate de biografia acestui domn Viorel Comanita. Reiese fara dubiu ca el este omul lui Vasile Blaga. Si, poate, si al lui Adriean Videanu. In trecut, el a fost propus de Blaga si de Videanu, in urma deciziei pe care acestia au obtinut-o la nivelul conducerii Partidului Democrat, in postul de sef ANAF, detinut pana la un moment dat de Sebastian Bodu. Astazi, el a fost promovat in importanta functie de sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si de adjunct ANAF, in locul lui Radu Marginean. Cand Radu Marginean a fost decapitat drept cap al rautatilor din Vama, s-a spus, si pe buna dreptate, ca el este omul lui Vasile Blaga. Si ca tot Vasile Blaga il instalase in aceasta functie. Dar si succesorul, adica Viorel Comanita, este tot omul lui Blaga.
Inseamna ca Vasile Blaga este omniprezent. Inseamna ca domnul Vasile Blaga lucreaza la doua capete. Sau, cine stie, poate chiar la mai multe capete. Este adevarat ca acest om al Partidului Democrat – poate cel mai pregatit dintre politicienii acestuia – si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de presedinte. Suparandu-l in mod evident pe Presedintele Traian Basescu. Si asta dupa ce Presedintele l-a obligat sa demisioneze de la conducerea Ministerului de Interne, imediat dupa ce politistii au facut faimoasa demonstratie din fata Palatului Cotroceni. Si cu putin inainte ca in Politie sa aiba loc prima serie de decimari. Si, in ciuda acestor argumente, cum imi permit eu totusi sa sustin ca in PD-L luptele interne nu au atins, pana in prezent, o cota atat de critica pe cat cred unii?
Pai am un argument pe cat de simplu, pe atat de logic. Si anume ca, daca asa ar sta lucrurile, daca in PD-L cutitele ar fi fost scoase deasupra mesei, atunci nu ar fi fost posibila numirea lui Viorel Comanita in fruntea Vamilor. Dimpotriva. El ar fi devenit indezirabil tocmai din cauza legaturilor sale vechi si trainice cu Vasile Blaga. Ar mai exista ipoteza, pe care o pot invoca unii, conform careia, desi exista un conflict deschis in PD-L, Vasile Blaga este atat de puternic incat pur si simplu si-a putut permite ca, odata cazut un om al sau, si anume Radu Marginean, sa-si plaseze in aceeasi functie un alt favorit, in persoana lui Comanita. Dar aceasta afirmatie ar fi cu totul si cu totul deplasata. De ce? Pentru ca Guvernul este condus oficial de Eml Boc, omul Presedintelui si, neoficial, de insusi Presedintele. Iar nominalizarea in inalta functie a lui Viorel Comanita este exclus sa se fi facut fara aprobarea expresa a sefului statului. Si fara aprobarea oficiala a premierului. Pe cei doi nu avea cum sa-i joace pe degete Vasile Blaga. Rezulta ca razboiul intern din PD-L este cel mult mimat. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998