CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Omul lui Iohannis, discurs halucinant: Bani europeni de nu o sa ii putem cheltui

6 comentarii / 3744 vizualizări / 20 mai 2021

Consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a postat pe blogul lui un material în care face afirmații oscilînd între ridicol și comic nebun, despre problemele cu care se va confrunta România în următorii ani. La loc de cinste, faptul că o să avem bani europeni atît de mulți de nu o să-i putem cheltui.

Marinescu a postat materialul după participarea la o conferinţă RoInvest, despre investiţii şi reforme în România următorilor ani.

„Dacă ne referim la contextul pandemic pe care îl traversăm, atunci şi investiţiile capătă un sens aparte. În prezent, cea mai bună investiţie este vaccinarea, iar statul alocă toate resursele necesare pentru a beneficia cu toţii de aceasta” ne transmite omul lui Iohannis.

După ce stabilește cea mai bună investiție economică, Marinescu exprimă și o îngrijorare reală:

”Revenind însă la tema investiţiilor, trebuie să fim conştienţi că mecanismul de redresare şi rezilienţă se confruntă şi cu unele provocări, deloc simple şi care nu sunt doar naţionale. În ceea ce ne priveşte, avem de înfruntat o provocare cheie.

Este provocarea de ordin cantitativ, cea care decurge din implementarea unui volum de investiţii fără precedent, într-un orizont de timp de doar 5 ani, în condiţiile în care economia noastră se confruntă, totuşi, cu un angrenaj deficitar de forţă de muncă, furnizori şi chiar mijloace tehnice.(s.n.)

Această provocare cantitativă ţine de capacitatea de a comprima, în doar câţiva ani, utilizarea unui volum imens de fonduri europene, ceea ce implică resurse umane, furnizori, contractori, achiziţii, auditare, plăţi ş.a.m.d., mai ales în condiţiile suprapunerii PNRR şi a cadrului financiar multianual”.

Mai pe scurt, omul președintelui dă glas temerii că România va primi o veritabilă avalanșă de bani europeni pe care nu îi va putea folosi, pentru că nu are suficientă forță de muncă ori mijloace tehnice.
Demn de menționat că, într-un interviu apărut tot azi, în Libertatea, liderul liberal Rareș Bogdam vorbește tot de o avalanșă de bani, fără a fi prea clar din ce direcție:

”Eu spun că în trei ani putem putem face lucruri mărețe, care să ne repoziționeze și greșelile guvernării și ale unor numiri din primul an de guvernare să fie uitate, să fie iertate. Avem o șansă istorică. Avem șansa a 150 de miliarde de euro pentru investiții. Avem o șansă de a crește economic”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Cu guvernul SRI banii europeni vor ajunge în câteva firmulițe acoperite, iar procentul de apsorție/sucere va depăși lejer 1-2%, poate chiar 2,5%.

  2. Bre, problema de fond e rata de multiplicare economica a investițiilor. Dintr-un euro investit produci un euro și douăzeci de centi? Și la cine se duce surplusul? Suntem deja în prezenta unei ,,ideologii a investitiilor” in Romania, de parca, automat, investițiile vor produce prosperitate pentru toata lumea. De treizeci de ani, investițiile din Romania produc prosperitate mai ales pentru comuniștii care au condamnat comunismul.

  3. Fiecare popor își are conducătorii pe care i merita.
    Pandemia dovedește că și creierul uman poate fi afectat în felurite moduri….

    • iohannis, marinescu si alti humanoizi pro iohannsiti nu formeaza poporul roman.Priviti la acest individ , sarac cu mintea, cu suflwetul (nu spune nimic despre parintii sai) cum isi aerew de mare maimutoi

  4. Toti acei ce misuna in preajma puscariabilului nazist Klaus Iohannis sunt la randul lor infractori. Cosmin Marinescu este acuzat ca a plagiat, adica si-a insusit texte ale altor autori, doar el , singur Marinescu Cosmin nu are minte sa gandeasca cu propria minte. https://www.economica.net/consilierul-lui-iohannis-cosmin-marinescu-profesor-ase-acuzat-de-plagiat-cum-raspunde_92128.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998