CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Omul nostru din Nairobi

0 comentarii / 4886 vizualizări / 25 martie 2012

De ce o fi ales Mihail Boldea tocmai Kenya ca țară de destinație după plecarea din România – chiar dacă ulterior pretinde că a plecat în Congo – nu e clar pînă la această oră, cel puțin oficial. În schimb, există anumite coincidențe interesante în poveste, după cum veți vedea în rîndurile care urmează.

”Romania nu are tratat de extradare cu Kenya”, a declarat pentru Hotnews.ro Cristian Diaconu, referent principal responsabil cu chestiuni consulare la Ambasada Romaniei de la Nairobi. ”Kenya este insa membru al Interpol, prin urmare autoritatile kenyene iau in serios mandatele de arestare internationale”, a mai spus Diaconu.

Acest crîmpei de informație a fost preluat ieri în mai multe organe de presă, după ce Hotnews a reușit să ia legătura cu Cristian Diaconu.

Ceea ce nu a spus diplomatul român și nici altcineva e că pe deputatul căutat internațional îl leagă o prietenie veche de Alexandru Cristian Diaconu, încă de pe vremea cînd acesta din urmă era expert parlamentar la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Camera Deputaților. Al treilea amic dintr-un grup foarte strîns, potrivit informațiilor noastre, era deputatul PDL William Brînză, de asemenea membru al comisiei amintite.

Cristian Diaconu are o veritabilă alură de James Bond

Și soția lui Diaconu, Antonia, lucra tot în calitatea de angajat al Camerei Deputaților.
În urmă cu cca. un an, Diaconu a fost trimis în diplomație, la ambasada de la Nairobi, cu tot cu soție (vezi foto preluate de pe conturile de Facebook ale celor doi), într-un post rezervat, în general, ofițerilor acoperiți ai SIE.
Nici nu e de mirare că Boldea era deja familiarizat cu Kenya la momentul plecării din țară, el vizitînd deja țara africană și pe fostul coleg de la comisie.
În plus, Diaconu a avut un rol destul de important în statul african din cauza faptului că ambasadorul Mihai Coman a fost rechemat de la post în 2009, iar noul ambasador a fost validat abia anul acesta, în persoana Iuliei Pataki. Ambasada română în Kenya acoperă, mai trebuie spus, alte patru țări africane.

Întrebarea este, în cazul în care Diaconu ar fi, într-adevăr, ofițer SIE, dacă misiunea lui e să îl facă pierdut pe deputatul penal, grație conexiunilor pe care le are pe continentul negru ori, dimpotrivă, dacă trebuie să îl țină sub un atent control, pentru a nu dispărea cu adevărat, dînd peste cap un eventual scenariu băsescian de aducere a fugarului în țară, la un moment dat, cu surle și trîmbițe, după un model deja patentat de ani buni? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998