CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Onoare”: Printul Charles, decorat cu ”Steaua Romaniei” retrasa puscariasului Necolaiciuc

2 comentarii / 3000 vizualizări / 29 martie 2017

O ”plăcută” surpriză cotrocenistă: Alteța Sa, Prințul Charles al Marii Britanii, află că e decorat cu ordinul ”Steaua României, în același timp cu vestea că respectiva înaltă distincție(în rang diferit) îi este retrasă unui infractor pușcăriaș de mare calibru, Mihai Necolaiciuc. E frumos să afli din prima cam cît de înalte sunt standardele de moralitate ale statului român, generos la extrem cu decorațiile pentru personaje cel puțin dubioase și care se dovedește, totodată, foarte refractar în ce privește retragerea respectivelor decorații.

Tocmai de aceea, oamenii de înaltă calitate umană decorați de statul român se văd nevoiți să împartă distincțiile în cauză cu figuri jalnice, adesea condamnate penal.
E chiar interesant care a fost motivul pentru care președintele Klaus Iohannis a decis să-i retragă ”Steaua României” lui Necolaiciuc, cînd atîția alții ca el și le păstrează bine mersi. Și de ce a fost musai să o facă în aceeași cu decorarea unui oaspete străin cu adevărat onorabil.
Pînă acum, ea a mai fost retrasă doar ultra-controversatului Laszlo Tokes, și chiar și atunci după multe ezitări și poticneli.
România arată, prin asta, că nu știe să-și protejeze nici valorile autentice, nici standardele morale.
Dintotdeauna, lista decoraților cu ”Steaua României” a fost subiect de mirări și controverse.
Cum și pe ce criterii se acordă aceste foarte înalte distincții?
Cum ajung să le primească cele mai dubioase personaje dar, mai ales, să le păstreze chiar și după gratii?

Pentru care merite a ajus să fie decorat escrocul Necolaiciuc?

Anul trecut, Societatea Timișoara îi cerea președintelui retragerea ordinului pentru o listă întreagă de persoane publice care fuseseră condamnate penal ori declarate colaboratori ai Securității. Cererea încă așteaptă rezolvarea.
Trebuie știut că există doar trei români deținători ai celui mai înalt ordin din țară, ”Steaua României” în rang de Colan, și aceia, de fapt, doar doi, al treilea figurînd pe lista cetățenilor străini decorați. E vorba de Mugur Isărescu, Teoctist și de savantul George Emil Palade. Primii doi au fost colaboratori apropiați ai regimului securisto-comunist, al treilea a cîștigat un premiu Nobel.
”Echilibrată” balanță…

Nici măcar în materie de personalități străine nu ne-am dovedit prea selectivi. Au primit înalte distincții, în ultimii ani, șefi de stat deveniți celebri ca dictatori, corupți etc, precum Alberto Fujimori, Nursultan Nazarbaev, Leonid Kucima, Zine ben Ali ori Ilham Aliyev. Unii dintre ei, alungați de populație din propriile țări pentru ”merite deosebite”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Si totusi, urechila asta de Anglia pentru ce merite a primit decoratia? In afara ca si-a tras casa la Viscri si a zis cateva chestii de bine la adresa Romaniei, ce servicii deosebite ne-a adus, ca sa merite asemenea onoare?

  2. ETERNUL VIITOR MONARH ! UN DESCENDENT AL CASEI REGALE DE HANOVRA( GERMANIA) ALIAS CASA DE WINDSOR …. NU CREDETI IN PERFIDUL ALBION! CHURCHILL SPUNEA CA IN POLITICA EXISTA NUMAI INTERESE… ATAT! mica mare britanie nu se iubeste decat pe ea insasi ! IN REST TOTUL E PROPAGANDA IEFTINA ! PARCA NICI NU STIA CA SE AFLA IN BUCURESTI CI LA….BUDAPESTA !!! SHAME ON YOU FUTURE CHARLES THE FORTH!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998