CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Onoarea PNL la rascruce: Chiliman cere excluderea lui Fenechiu din guvern

0 comentarii / 1769 vizualizări / 15 martie 2013

Unul dintre puținii liberali rămași din vechea gardă, edilul Andrei Chiliman, afirmă că guvernul trebuie curățat de persoanele cu probleme de imagine, cu referire clară la baronul Relu Fenechiu, deținătorul unui dosar penal, care e menținut totuși la cîrma Transporturilor.

Într-un interviu acordat Ziare.com, Andrei Chiliman spune ca liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui sa isi asume eroarea de a-l fi propus pe Relu Fenechiu pentru Ministerul Transporturilor si sa ii ceara acestuia sa demisioneze sau sa ii retraga sprijinul politic. ”Eu am propus la Congres sa se introduca explicit in statut un articol prin care persoanele care sunt judecate pentru fapte penale, pe perioada cat sunt judecate, sa nu fie numite in functii publice. Ministrii sunt numiti. Amendamentul a fost respins sub pretextul incalcarii prezumtiei de nevinovatie. Dupa mine, amendamentul nu are legatura cu prezumitia de nevinovatie pentru ca numirea in functie nu e un drept, e o onoare. Asadar, nu i se rastrange niciun drept persoanei respective, dar era bine pentru imaginea partidului, pentru valorile prooccidentale, ca o persoana care are probleme de natura penala cu Justitia sa nu ocupe o functie atat de importanta. Acelasi lucru ar fi fost valabil si pentru alte cazuri. Amendamentul a fost respins. Dupa parerea mea, responsabilitatea integrala pentru numirea respectiva, a unei persoane cu probleme, ii revine lui Antonescu. Eu cred ca un om care a gresit la un moment dat poate sa asume ca a gresit, e omeneste, si poate sa faca un gest de normalitate. Si atunci spune: constat ca am gresit si ii cer d-lui Fenechiu, spre exemplu, sa isi dea demisia si daca nu isi da demisia ii retrag sprijinul politic al partidului din calitatea de ministru pe care o are. Dansul poate sa isi asume ca a gresit si sa faca acest lucru. Nu-l vad in stare sa faca acest lucru si aici iarasi apare daca vreti aceasta indepartare de valorile occidentale, pe care ar trebui sa le aiba un partid in Romania membra a UE” declară primarul sectorului 1.

”Daca dorinta dansului de a ajunge presedinte al Romaniei este mai mare decat interesul real al Romaniei, va face ceea ce considera ca e bine pentru dansul, dar exista riscul sa faca ceva foarte rau pentru tara” mai spune Chiliman, referindu-se la Crin Antonescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998