CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

ONU, avertisment catastrofic: 800.000 de sudanezi se pregătesc să migreze din cauza războiului

3 comentarii / 2458 vizualizări / 2 mai 2023

După ce milioane de sirieni au invadat Europa fugind din cauza războiului civil, se anunță un fenomen cu potențial infinit mai mare: migrația africanilor îngroziți de războiul civil din Sudan. ONU avertizează că un prim val de refugiați ar putea număra peste 800.000 de oameni, dar lucrurile pot degenera.

Ciocnirea militară a două facțiuni rivale din Sudan, declanșată pe 15 aprilie, ia amploare de la o zi la alta, fiind înregistrați pînă acum cel puțin 500 de morți și mai multe mii de răniți, în condițiile în care luptele se derulează inclusiv în capitala Khartoum, unde mai funcționează doar 16% din sistemul medical.
Agenția ONU pentru Refugiați anunță deja că se pregătește pentru „posibilitatea ca peste 800.000 de oameni să fugă de luptele din Sudan spre țările vecine”, potrivit News.com.
Cum spuneam, situația poate deveni de-a dreptul catastrofală, pentru că Sudanul, cu 45 de milioane de locuitori, are o populație mai mult decît dublă față de cea a Siriei, dar nu doar de asta.

Cu tot cu cele 10 state cu care se învecinează direct Sudanul, regiunea numără peste 450 de milioane de oameni, dar cinci dintre acești vecini aveau deja conflicte militare pe teritoriile lor. O eventuală ”unificare” a unor conflicte ar putea provoca un val de refugiați fără precedent în istorie, iar faptul că statele din zonă sunt extrem de sărace și nu pot asigura minim de condiții acestora nu lasă loc decît pentru exodul spre Europa. Deja, Ciadul a fost luat cu asalt de refugiații sudanezi, care se confruntă, însă, cu spectrul foamei, pe fondul lipsei cvasi-totale a resurselor alimentare. (B.T.I.)

foto. Unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. DE ASTIA NUI FUTE GRIJA PE NIMENI :BIDEU ,URSULA ,UE/MUE SI TOT OCIDENTUL „DEMOCRATIC”POATE PT. CA NU AU FOST NAZISTI .SLAVA .

  2. niger si nigeria:
    -daca li se termina petrolu
    220 de milioane NE ASTEPATA!

  3. Până la urmă asta e destinul Europei. Adică o extensie geografică pentru excedentul demografic al lumii a treia. Cine spune altceva ori minte ori n-are minte.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998