CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Operațiunea “salvați obrazul” a eșuat

4 comentarii / 4535 vizualizări / 10 iunie 2016

Mare scandal la Sectorul 1. Acolo, exit-poll-ul, care a fost, în acest an, extrem de performant, a indicat un câștigător în persoana lui Clotilde Armand, candidatul USB. Dimineața, rezultatele au arătat total diferit. În sensul că Dan Tudorache, candidatul PSD, este cel care a fost declarat câștigător. La o mică diferență de voturi. Clotilde Armand solicită renumararea voturilor. Prezentând o serie de argumente în acest sens. Autoritatea Electorală refuză. Cine are dreptate?
Este straniu că singura prognoză greșită, reieșită din exit-poll-uri, ar fi fost tocmai cea legată de un cetățean francez, Clotilde Armand, reprezentantă a unui partid relativ nou, Uniunea Salvați Bucureștiul, care nu a avut posibilitatea să-și trimită reprezentanți în toate secțiile de vot. Sau ai cărui reprezentanți nu au fost îndeajuns verificați pentru a nu exista riscul ca, în cel mai important moment, cel al numărării voturilor, să chiulească. Asupra acestei ultime afirmații, nu știu, însă, câte probe pot fi aduse.
Încă din dimineața zilei de luni, imediat după ce a fost comunicată resturnarea de situație de la Sectorul 1, Clotilde Armand a reclamat, în mod public și insistent, faptul că nu a fost lăsată să intre în câteva secții de votare. Apoi, tot ea, susținută de USB, a lansat informația că, exact în respectivele secții de votare, rezultatul comunicat a fost sensibil inferior celorlalte secții, deci mediei înregistrate în Sectorul 1 București.
În fine, în scurt timp, s-a mai aflat ceva de-a dreptul exploziv. Și anume că, la nivelul întregii țări, cu tot sistemul electronic instalat și cu toate garanțiile oferite de guvernul tehnocrat privind buna desfășurare a alegerilor, nu se mai regăsesc un sfert de milion de voturi. Cu alte cuvinte, dintr-un motiv încă neelucidat, numărul de voturi exprimat nu se pupă cu numărul de voturi raportat. Iar în Sectorul 1 București sunt nu mai puțin de 10.000 de buletine de vot în această situație. Lui Clotilde Armand îi lipseau mult mai puține.
Din toate aceste motive, Biroul Electoral ar fi trebuit să decidă, de îndată, renumărarea voturilor în Sectorul 1 București. Și tocmai fiindcă există asemenea grave suspiciuni, m-aș fi așteptat ca reprezentanții tuturor partidelor participante să solicite același lucru. Chiar și PSD. Sau mai ales PSD. Tocmai fiindcă domnul Dan Tudorache, candidatul acestui partid, este declarat câștigător, el ar trebui să fie primul interesat să spulbere orice suspiciune privind obținerea victoriei sale prin fraudă. Sau printr-o eroare umană. Nu s-a întâmplat acest lucru. Doar Clotilde Armand și USB au insistat în acest sens.
Insist asupra acestui caz de la Sectorul 1 din două motive. În primul rând, chiar și la capătul unei analize sumare a situației, rezultă cât de precară este democrația din România. Și cât de nefuncționale sunt mecanismele în măsură să o garanteze. Din nou, parcă văd, se va recurge la DNA. Și pe bună dreptate. Iar DNA va fi, ulterior, acuzată că intervine în procesul politic. Dar ce să facă DNA, dacă instituțiile statului au rămas inerte? Al doilea motiv pentru care insist asupra acestui subiect vizează direct Guvernul Cioloș. Guvernul Cioloș este cel care a garantat, conform fișei postului, buna organizare a alegerilor și corectitudinea acestora. Iar acum observ că premierul Dacian Cioloș tace. Nu face nici minimum lucru posibil. Și, până la urmă, obligatoriu. Acela de a recomanda, din poziția de șef al Executivului, verificarea situației de la Sectorul 1. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Tace toata lumea, pentru ca sponsorizatii lui Soros, nu pot inghiti infrangerea. M10 si Noua Republica, cat au obtinut in alegeri? „Liderii” lor nu solicita renumararea voturilor? Nu au fost si ei oropsiti?

 2. Domnule Sorin Roșca Stănescu inca va mai citesc dar daca debitati in continuare astfel de prostii va parasesc. Puteti sa-mi spuneti cu cuvintele d-voastra daca in sectiile care se solicita numararea voturilor din Sectorul 1 s-au semnat procesele verbale numai de reprezentantii PSD?. Daca sint mai multi reprezentanti ce s-a intimplat? Unde au fost oamenii lui Clotilde când s-au numarat voturile?.
  D-voastra ati votat? Ati bagat de seama ca imediat dupa
  ce ati intrat in sala de votare ati fost pe baza de buletin inscris in sistemul de urmarire a votantilor. Ce usor totusi aruncati cu vorbele. La nivelul întregii țări, cu tot sistemul electronic instalat nu se mai regăsesc un sfert de milion de voturi. De ce nu avansati cifra de 1.500.00 sau chiar 2.000.000 de voturi ca au fost furate asa credeam si eu ca ce s-a intimplat in 2012 este adevarat. Cå la Bucuresti sint vreo 10.000 si lui Clotilde ii trebuie mai putine etc. De când aveti asa mare incredere in exit-poll-ul de la Sectorul1?.
  Ma faceti sa cred ca este adevarat ce se spune ca sinteti un acoperit si ar fi pacat!

 3. Am gasit in Decenews niste articole de Anca Murgoci. Le-am citit si am inteles comportamentul acestei femei. Decenews
  Laura Chiriac, despre Clotilde Armand: Deliruri infecte. Abject de Anca Murgoci / 06 iun 2016
  Radu Herjeu: Cum era să îmi iau țeapă cu Clotilde Armand de Anca Murgoci / 06 iun 2016
  In acelasi context am vazut in emisiunea Adevaruri ascunse de sâmbata 11.06.2016 a Danei Grecu, cum Lidia mi-a adus aminte de emisiunea tv din franta, in care un cersetor statea cu mâna intinsa si spunea ca un milog si’l vous plais, si’l vous plais. Atunci am fost jicnit de acest aspect pânå la vomå ca si acum când am citit scrisoarea acestei Clotilde.
  Cu timpul veti vedea o Clotilde in toata stralucirea ei.
  Cu respect.

 4. clotilda asta e unealta psd si a antenei 3 (cred ca a platit pippidi niste sponsorizari antenei 3 la cate prezente are usb acolo)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998