CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Opozitia mitraliaza tot. Greseste?

0 comentarii / 1722 vizualizări / 29 iunie 2011

Eu sunt convins ca da. Nu toate actele si faptele guvernantilor ori ale reprezentantilor PD-L sunt gresite. La fel cum nu este posibil ca tot ceea ce face Presedintele Romaniei sa fie gresit. De aceea mi se pare corect sa intervin uneori in dezbaterea publica, incurajand teze lansate de putere pe care le apreciez drept corecte.
Aceasta introducere are menirea de a atenua un posibil soc pe care ma pregatesc sa-l provoc. Pentru ca, in timp ce pe toate canalele mediatice, opozantii regimului Basescu au tunat si au fulgerat impotriva unor simple propuneri lansate la o masa rotunda, eu sustin contrariul. Nu numai ca este normal sa fie lansate pe piata ipoteze de lucru, dar merg mai departe, spunand ca ele pot fi sustinute. Cu argumente.
Un institut apartinand PD-L si condus de un personaj care de mai multi ani imi este profund dezagreabil – de cand reprezinta Serviciul Roman de Informatii in tot felul de procese -, este vorba de domnul Valeriu Stoica, a organizat o dezbatere. La care a participat si premierul Emil Boc. Un alt personaj negativ. Despre care am afirmat, afirm si voi continua sa afirm ca este cel mai slab prim-ministru din trecut, din prezent si din viitor. Ei bine, pe parcursul acestei dezbateri au fost lansate mai multe teme si propuneri, trei dintre acestea facand sa dea in clocot nu numai opozitia, ci si presa libera, atata cat a mai ramas. Ce s-a spus acolo atat de scandalos? Ca ar trebui sa se renunte la pensiile de stat. Ca ar trebui sa se renunte la salariul minim garantat. Ca spitalele ar trebui privatizate. Ei si?
In primul rand, dezbaterile de aceea se numesc dezbateri, intrucat acolo se creeaza spatiul si atmosfera specifice unui brainstorming. Adica fiecare om care se exprima civilizat este liber sa lanseze ce idee vrea. Si sa o sustina. Daca dintr-o dezbatere te alegi macar cu o singura idee care ar putea fi validata, aceasta reprezinta un mare castig. In niciun caz ideile lansate intr-o dezbatere nu trebuie impuscate. Asta asa, ca o idee de principiu. Si tot un principiu pe care il apar este ca si premierul care participa la o asemenea dezbatere, in cazul nostru Emil Boc, este un simplu jucator al unei mese rotunde. El nu vine acolo in calitate de arbitru, pentru a valida sau a amenda niste puncte de vedere. Opozitia nu a inteles sau s-a facut ca nu intelege acest lucru. Si i-a ciuruit pe participanti. Dar sa trecem la fondul chestiunii.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998