CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Opozitia ride de ”asasinarea” lui Dragnea. Să nu plinga dupa alegeri…

15 comentarii / 7035 vizualizări / 22 august 2018

Se zguduie scena politică autohtonă de rîs, cot la cot cu presa și rețelele sociale, de cum era să fie Dragnea lichidat ca-n filme, de patru asasini profesioniști plătiți de Soros și cazați la Hilton. Opoziția jubilează, e clar că pesedistul s-a dereglat la cap ori fumează oarece iarbă. Există o singură mică problemă: s-ar putea ca după viitoarele alegeri, să se mai audă un singur hohot de rîs: cel al lui Dragnea însuși.

Pentru că ziua de ieri, mai mult decît întreaga ultimă perioadă, a relevat cît se poate de clar că PSD și ai săi lideri au decis să o apuce pe calea bătătorită de Viktor Orban, liderul absolut al Ungariei. Și sunt mari șanse ca rețeta să se dovedească eficientă și la noi.

Mesajele date ieri de Darius Vîlcov la DCNews și preluate de Liviu Dragnea la Antena 3 sunt exact mesajele care i-au adus victorii zdrobitoare în alegeri lui Orban.

Se știe că, la el în țară, Orban a militat pentru limitarea puterii sectorului financiar-bancar, aflat în mîinile occidentului, și a multinaționalelor; el le-a pus biruri noi și le-a impus reguli noi, avantajoase pentru unguri.
Cînd a fost acuzat că încalcă regulile pieței, Orban a contracarat cu ideea de iliberalism, un fel de ”hai să mai terminăm cu vechile reguli, că sunt fumate”.
Discursul său a punctat permanent faptul că Ungaria a ajuns moșia străinilor, că ungurii nu mai sunt stăpîni la ei în țară, că migranții din Orient sunt un pericol maxim pentru întreaga Europă, totul garnisit cu atacuri dure la adresa miliardarului George Soros, deși Orban, culmea, fusese el însuși creația magnatului.
De asemenea, profitînd de procentele imense deținute în parlament, guvernările lui Orban au modificat drastic legislația și chiar Constituția, în ciuda protestelor externe.
În plus, Orban nu a ezitat să sară tot mai tare la beregata unor state-fanion ale uniunii, a organismelor europene și a liderilor de la Bruxelles, profitînd abil de criza de imagine și nu numai din capitala UE.

PSD și Liviu Dragnea au început și ei să denunțe influența unor state occidentale la noi (atent selectate!), activitatea companiilor multinaționale, a băncilor străine șamd, despre care spun explicit că, prin manevre ilegale și imorale repatriază profitul obținut la noi fără să ne plătească un chior.

Zice Dragnea, la Antena 3: ”Un grup de companii mari, un grup, nu toate companiile mari, care au vrut şi au şi procedat în sensul ăsta ca să aibă activităţi în România, dar să nu verse la bugetul de stat, să nu plătească la bugetul de stat toate taxele şi impozitele, aşa cum plăteşte orice firmă românească. Este aşa zisa externalizare a profitului, prin tot felul de mecanisme. Este vorba de unele multinaţionale, este vorba de unele bănci în sensul că, dau doar un exemplu, sunt o mulţime de proceduri pe care le-au folosit şi încă le mai folosesc, puţini”.
Și tot el plusează, spunînd despre marile companii străine că ”Finanţează „Rezist”, finanţează aceste mişcări, îndeamnă proprii angajaţi să mearg la proteste. Ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste”.

Vine la fix și anunțul că Banca Transilvania, majoritar românească, a devenit cea mai puternică de la noi, devansînd BCR ori BRD, prilej pentru pesediști să jubileze patriotard, dar și să deplîngă încălecarea capitalului autohton de către cel străin etc.
Ca și Orban, șeful PSD a antamat conexiuni solide cu Benjamin Netanyahu, premierul israelian.
Desigur, Dragnea luptă mai puțin cu problema emigranților, dar are, în schimb, tema statului-paralel, la fel de bună.

Cît despre Soros, și el a devenit un leit-motiv al mesajelor pesediste din ultima perioadă.
O fi hilar anunțul lui Dragnea cu tentativa de asasinat, dar el are marele atu că fixează clar poziția PSD față de magnatul evreu, dușman de moarte și al liderului de la Casa Albă. (La fel cum povestea la fel de greu credibilă a lui Vîlcov cu racolarea de către KGB vrea, de fapt, să marcheze distanțarea PSD de Rusia)

Dragnea spune că asasinarea era programată anul trecut, în aprilie. Interesant de observat, era exact perioada în care el spunea, public „Există, se pare, o dorință din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat, și în partid și nu numai. Unii spun că ar fi o coordonare – pentru că este o abordare securistă, am văzut la unele așa-zise anchete jurnalistice, care de fapt nu spun nimic că ar fi o coordonare de la SRI, îmi vine greu să cred. Alții zic că ar fi o coordonare și o comanda de la Soros, pe care l-am tot atacat și o să-l atac întruna până când țara asta va reuși să scape de toată influența acestui om nefast.”

Și aici e tot recuzita lui Orban; ne amintim că acesta a ieșit în plină campanie electorală, în primăvară, cu acuzația gravă că Soros a ordonat asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak. O chestie la fel de fantezistă și de nedemonstrată ca și ”asasinarea” lui Dragnea, dar care a prins la marele public și a contribuit la mega-succesul în alegeri. Un deputat din partidul său a mers mai departe și a postat pe net o poză cu un porc înjunghiat pe care a scris ”Acesta a fost Soros”.
Să mai amintim că pînă și americanii, prin vocea lui Roger Stone, consilierul lui Trump, vorbeau de finanțarea de către Soros a unor grupări care cereau asasinarea actualului președinte?

Or fi asmenea declarații gogoși, dar se pare că au mare efect.
Modelul Orban nu are cum să nu fie tentant, ba chiar fascinant, pentru Liviu Dragnea.
Politicianul ungur a cîștigat pînă acum patru mandate, dintre care ultimele trei consecutive și cu scoruri uriașe chiar, de cca.două treimi, ceea nu a mai reușit nimeni în statele foste comuniste, nici chiar în Rusia.
Liderul unei țări mai degrabă mici a ajuns un interlocutor serios pentru marile cancelarii. Se conversează la telefon cu președintele SUA pe teme mari, europene.
”Ungaria pe primul plan”, zice Orban, ”România prima”, repetă și Vîlcov. Și amîndoi îl copiază pe Trump.

Cu asemenea mesaje populiste, Orban a reușit performanța să acopere scandalurile de corupție în care erau implicați membri ai FIDESZ, partidul său, și să cîștige zdrobitor.

Cum să nu fie ispititoare această perspectivă pentru Dragnea & comp, care dau semne, cum spuneam, că îl copiază tot mai tare pe liderul ungar?
Vorbește Orban, mai nou, de crearea unei infrastructuri puternice, în primul rînd de autostrăzi, hop și Dragnea & Vîlcov cu promisiuni de viitor și explicații pentru lipsa acesteia, pînă acum: opoziția corporațiilor și ONG-urilor străine etc.
Și, interesant de observat, începe să se depășească stadiul acuzațiilor generale și se trece la next level, cum ar zice Mălin Bot, adică rostirea de nume concrete. Probabil fenomenul va lua amploare.

Abordarea curajoasă a culoarului naționalist, foarte probabil cu susținerea din umbră a americanilor, interesați să recupereze terenul pierdut în fața Germaniei, Franței, Austriei șamd, poate aduce un cîștig electoral major PSD în perspectiva viitoarelor alegeri. Mai ales că primele la rînd sunt cele europene.
PSD se poate impune cu un mesaj ceva mai ”înfipt” vizavi de Înalta Poartă bruxelleză într-un moment în care ideea hegemoniei străinilor la noi a început să irite cam toate segmentele electorale, iar opoziția e complet confuză în privința orientării externe. (Încă nu se știe, spre exemplu, spre ce grupuri europene s-ar îndrepta USR ori MRÎ)
Pozițiile pesediste exprimate ieri te-ai fi așteptat să vină, în mod tradițional, de la liberali, cei cu ”Prin noi înșine”, dar Ludovic Orban pare că s-a înecat cu sloganul ”Jos ciuma roșie” și nu mai poate înghiți altceva.

Dacă teoria noastră se confirmă, în perioada care urmează, mai ales odată cu reînceperea activității politice, vom asista la o înmulțire exponențială a mesajelor a la Orban din partea pesediștilor, o rețetă care, atragem din nou atenția, s-ar putea dovedi la fel de eficace ca și în țara vecină.

În loc să rîdă de asasinarea lui Dragnea, opoziția ar face bine să se concentreze mai atent la propriile strategii politice, sau mai exact, la cvasi-inexistența lor. Pentru că, deocamdată, singura acțiune majoră care se anunță pentru toamnă e un nou miting tefelist, pe 10 septembrie, unul care va fi susținut, desigur, și de către PNL și restul echipei, că doar e cea mai comodă metodă de luptă contra puterii. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Când începi cu asasinate eșuate e greu sa mai vorbești credibil de investiții de fiecare data viitoare. După delirul de aseară a lui Dragnea e greu sa mai vii cu o interpretare cat de cat rationala. Apreviezure curajul! Dar atat !

 2. Romania nu are opozitie politica, ci o ”putere” impartita.

  Pe de o parte, PNL-ul, prin Iohannis, detine presidentia Romaniei, serviciile si parchetul general. Iohannis este sprijinit esential de anumite ambasade si multinationale.

  Pe de alta parte, PSD-ul si ALDE detin majoritatea parlamentara si guvernul. PSD-ul are sprijin semnificativ din partea administratiei publice locale, avand cel mai mare numar de primari.

  In fapt, in Romania este o lupta intre conservatorismul national, reprezentat de PSD, si modernismul globalisto – corporatist, reprezentat de Iohannis.

  Fara discutie, comparativ cu PSD-ul, Iohannis este mult mai bine plasat din punct de vedere al resurselor financiare, al informatiei, capacitatii de deversiune si al sprijinului extern.

 3. 2019, anul cacarii globalistilor din Romania, pe dansii… clar

 4. Si daca Dragnea are dreptate si chiar s-a incercat asasinarea sau macar compromiterea sa?!Poate mai are „codite” prin servicii care l-au informat.Sigur, e foarte posibil sa-si fibatut joc de el, dar nu cred ca e greu de verificat cele 4 persoane de la Hilton.SRI a fost foarte „ager” cu cei de la Black Cube, desi nu era treba lor „protectia demnitarilor”- conform propriului comunicat…

 5. stigmatul psd e ca e partidul lui iliescu, al moscovei.
  diferenta e ca electoratul lui orban ii uraste pe fostii comunisti (socialistii unguri) si e nationalist. in schimb psd vrea sa vanda tara dusmanului etern de la kremlin , psd nu vrea basarabia inapoi pentru ca psd vrea ca ea sa ramana rusilor.

  orban a castigat pentru ca a blamat opozitia ca a mintit poporul ca are bani de pomeni desi nu ii avea (scandalul din 2006) , pentru ca a blamat opozitia socialista de stanga ca nu a atras fonduri europene , ca nu a facut autostrazi. adica exact ce zice opozitia azi.
  stai jos, nota 4. nimic nu stii

  • Marea diferență este că Orban s-a delimitat de tehnocrația europeană reprezantă de ciolozare, timp în care scaieții securiști, așa-zis de dreapta, din România au adoptat toate experimentele sociale impuse de către coloniști.
   Nu te așeza, te rog, du-te la muiting că ești prost.

  • Abba = laba, da merge si ”muie”.

 6. si orban viktor era justitiar anticoruptie si ii acuza pe socialisti ca fura. in schimb psd vrea la noi amnistierea infractorilor.

  • Orban nu și-a pus la dispoziție un aparat securist de pedepsire a adversarilor politici.
   Înainte de a fi radical și extremist, e om, nu porc ca toți securiștii români.

 7. plus ca la orban inflatia a fost tot timpul mica, nu uriasa ca la psdragnea. asa ca iarasi, nicio legatura.

  • Orban a avut grijă să dezvolte economia, iar asta a fost posibil doar prin deprecierea forintului, o politică similară fiind adoptată și de Polonia.
   Doar așa au reușit să se dezvolte economic și cu ajutorul prostovanilor din România care au menținut leul tare și le-au cumpărat lor produsele, iată și legătura.

  • bai abc securist, te-ai transofrmat in blonda suedeza???? wtf????

 8. „Cohen and Manafort are only being prosecuted as a means to get to Trump. I agree completely. In what moral universe is that not obstruction of justice by agents of the government ?

 9. […] Scriam după interviul dat de Dragnea la Antena 3, pe 21 august, că ”O fi hilar anunțul lui Dragnea cu tentativa de asasinat, dar el are marele atu că fixează clar poziția PSD față de magnatul evreu, dușman de moarte și al liderului de la Casa Albă”. […]

 10. […] Scriam după interviul dat de Dragnea la Antena 3, pe 21 august, că ”O fi hilar anunțul lui Dragnea cu tentativa de asasinat, dar el are marele atu că fixează clar poziția PSD față de magnatul evreu, dușman de moarte și al liderului de la Casa Albă”. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998