CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oprea, interpelat in Senat: ”Care era urgenta, vi se racea ciorba de burta?”

4 comentarii / 6034 vizualizări / 25 octombrie 2015

Vicepremierul Gabriel Oprea este interpelat în Senat de către senatorul Valer Marian în legătură cu celebrea, de acum, deplasare în regim de urgență care a dus la tragicul deces al polițistului Bogdan Gingină. Acesta îi cere ministrului să spună dacă se grăbea la restaurantul MAI și dacă motivul grabei era răcirea ciorbei de burtă.

”În decurs de numai o lună au suferit accidente grave doi lucrători de poliție rutieră care însoțeau pe motocicletă coloanele oficiale cu care vă deplasați în Capitală, primul caz soldându-se cu vătămare corporală, iar al doilea cu deces” afirmă senatorul, în interpelare.

”Conform articolului 223 alineatul 2 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, beneficiază de drept de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere doar următorii demnitari români: Președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și primul-ministru al Guvernului. Potrivit alineatului 3 din același articol, miniștrii din Guvernul României pot beneficia de însoțire cu echipaje de poliție rutieră doar în anumite situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență.
Pentru considerentele expuse, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1. Pe ce temei legal ați solicitat și ați beneficiat de însoțire cu echipaje de poliție rutieră, inclusiv motocicliști, în zilele de 21.09.2015 și 20.10.2015?
2. De unde veneați, unde vă deplasați și în ce au constat situația deosebită și regimul de urgență cu ocazia deplasărilor efectuate în coloană oficială în zilele de 21.09.2015 și 20.10.2015?
3. Dacă este adevărat că în data de 20.10.2015 v-ați deplasat în coloană oficială de la Academia de Poliție, situată în cartierul Băneasa, la restaurantul Ministerului Afacerilor Interne (Excelsior), situat pe strada Știrbei Vodă? Am în vedere la formularea acestei întrebări, pe de o parte, comunicatul Poliției Capitalei din 22.10.2015, din care rezultă că în data de 20.10.2015, v-ați deplasat în coloană oficială pe traseul Băneasa-Casa Presei Libere-Arcul de Triumf-Piața Charles de Gaulle-Piața Victoriei-Bulevardul Uranus-Strada Știrbei Vodă, iar, pe de altă parte, faptul că în data de 13.10.2015, în jurul orelor 13.00 (respectiv cu o săptămână înainte, tot în zi de marți), în timp ce mă deplasam pe strada Știrbei Vodă, de la sediul DNA spre Calea Victoriei, împreună cu un alt martor ocular, am sesizat că ați oprit cu alai, inclusiv cu doi motocicliști, la restaurantul Ministerului Afacerilor Interne? În opinia dvs, mersul la restaurant constituie o situație deosebită, iar regimul de urgență al deplasării a fost legat cumva de răcirea ciorbei de burtă sau de încălzirea vinului, pe care îl serviți, după propriile mărturisiri, numai rece?” (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ridicoli pana la capat, liberalii trag si ultimul cartus in auto-evenimentul de partid liberal „mortul lui Oprea”.

    Penultimul cartus al liberalilor a fost cel pe care si l-au tras, singuri, in picior.

    • batrane, lumea s- schimbat, ciocoii pesedaci croiti pe calapodul kgb fac gafe peste gafe. afiseaza o aroganta suprema. au toate televiziunile la purtator.2 zile nicio televiziune nu a zis nimic de politistul mort. pesedistii ii cred pe romani sclavi pe plantatie. foarte bine, vor pierde toate alegerile.

      psd sa se uite la polonia. acolo psd-ul local (fostii comunisti) nu a mai intrat in parlament. bravo cia!

  2. […] Vicepremierul Gabriel Oprea este interpelat în Senat de către senatorul Valer Marian în legătură cu celebrea, de acum, deplasare în regim de urgență care a dus la tragicul deces al polițistului Bogdan Gingină. Acesta îi cere ministrului să spună dacă se grăbea la restaurantul MAI și dacă motivul grabei era răcirea ciorbei de burtă, informează inpolitics.ro […]

  3. […] Vicepremierul Gabriel Oprea este interpelat în Senat de către senatorul Valer Marian în legătură cu celebrea, de acum, deplasare în regim de urgență care a dus la tragicul deces al polițistului Bogdan Gingină. Acesta îi cere ministrului să spună dacă se grăbea la restaurantul MAI și dacă motivul grabei era răcirea ciorbei de burtă, informează inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998