CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Oprescu arestat dupa un flagrant de mita

2 comentarii / 2482 vizualizări / 6 septembrie 2015

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători.

Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sâmbătă de la şeful unei instituţii din primărie, care ar fi intermediat mita.

„În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti”, se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform documentului citat, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. Un procent de 10% din valoarea contractului ar fi fost cerută pentru Sorin Oprescu.

„Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar”, mai arată anchetatorii.

Potrivit procurorilor anticorupţie, sâmbătă, în baza în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea Primăriei şi o persoană de încredere a primarului, Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 euro din 60.000 euro pretinşi de cei doi de la patru denunţători pentru Oprescu.

Primarul Capitalei va fi dus, conform Mediafax, azi, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ntz,ntz, ntz, se pare ca prietenul lui ilescu-kgb a fost saltat. tipic GIO-PSD

  2. Flagarant, deductie sau dorinta de afirmare a procurorilor? In America, tara democratiei, un asemenea „flagarant” fara flagrant, ar avea vre-o relevanta in fata judecatorilor?

    Oameni buni, nu se poate face justitie prin puterea de intimidare. . Faptul ca Oprescu este un personaj politic popular nu justifica superficialitatea juridica.

    Imi spunea, cu ceva timp in urma, un fost detinut politic de pe vremea comunismului (fost PNT-ist), ca dupa ce a ajuns in inchisoare nevinovat, la vre-o doi ani procurorul si completul de judecata care il condamnase a ajuns cu el in aceiasi celula. Sistemul se folosise de sicofanti, dupa care ii suprimase.

    Cine mizeaza, in prezent pe Ambasada Americana nu inseamna ca a si castigat. Ambasada Americana are filozofia giruetei. Cine serveste mai bine interesele americane, acela are dreptate. Sa avem rabdare, desi nu este usor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998