CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Oprescu bifeaza prima mare realizare: pasajul Basarab

0 comentarii / 1524 vizualizări / 19 iunie 2011

Pasajul Basarab a fost deschis traficului auto, azi, la ora 6.00, primele maşini traversând deja podul, pe care vor circula şi tramvaiele liniei 34. Inaugurat sâmbătă, când Pasajul Basarab a putut fi vizitat de bucureşteni, ocazie cu care a fost organizată o paradă, podul poate fi traversat de azi şi cu maşina.

Traficul pe Pasajul Basarab este monitorizat video la cele două capete. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mers azi, conform Mediafax, la centrul de monitorizare a traficului din Şoseaua Olteniţei nr. 107, pentru a vedea cum se circulă pe Pasajul Basarab.

Şi tramvaiele liniei 34 circulă pe Pasajul Basarab începând de azi. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că tramvaiele liniei 34 vor circula pe traseul actual între Calea Vitan şi Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu prelungit pe Şoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timişoara, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, până la terminalul „Ghencea”.

Pasajul Basarab are 1,9 kilometri şi este cel mai lat pod hobant urban din Europa. Acesta face legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu – Şoseaua Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bulevardul Vasile Milea, respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucureşti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) au spus că Pasajul Basarab nu poate fi pus în funcţiune pentru că nu s-a făcut recepţia finală. Aceştia susţin că Primăria Capitalei nu a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii încheierea lucrărilor la Pasajul Basarab, deschis sâmbătă pentru vizitare, iar de duminică şi pentru traficul auto, iar recepţia investiţiei este condiţionată de un raport de evaluare tehnică solicitat de ISC proiectantului structurii de rezistenţă a pasajului.

În replică, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus: „Să mă mai lase. Să mă mai lase, să citească bine legea. Să mă mai lase cu prostii. Toată viaţa au pus piciorul pe frână să nu se termine absolut nimic. Era cineva inconştient să dea drumul la astea”.

Primăria Capitalei a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzute de legislaţia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranţa şi stabilitatea acestuia în cele mai dificile condiţii de exploatare.

Toate aceste teste au fost confirmate de către proiectanţi, consultanţi şi specialişti de renume în domeniu din România şi Spania şi consemnate în rapoartele pe care aceştia le-au înaintat către Comisie. „În acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punerea în exploatare”, arată Primăria Capitalei.(foto realitatea.net)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998