CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Orban, anunt oficial: Starea de urgenta se va incheia pe 15 mai

7 comentarii / 3572 vizualizări / 24 aprilie 2020

Premierul Ludovic Orban a făcut azi, după ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, marele anunț așteptat de toți românii: cînd se va ieși din starea de urgență.

Întrebat de jurnaliști, după ședință, dacă se mai ia în calcul trimiterea bugetarilor în șomaj tehnic, prim-ministrul a declarat că măsura ”nu mai este aplicabilă, pentru că se va încheia starea de urgență pe 15 mai. Măsura ar fi fost eficientă dacă puteam să o aplicăm o lună”. Spusele premierului indică în mod clar, deci, că starea de urgență nu va mai fi prelungită.

Acum două zile, președintele Klaus Iohannis a anunțat public că după 15 mai se va renunța la anumite restrîngeri, precum libertatea de mișcare individuală, dar a ținut să precizeze: ”Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul”.
Ori, majoritatea restricțiilor în vigoare nu pot funcționa în afara stării de urgență, ceea ce ridică semne serioase de întrebare legate de anunțul de azi al premierului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Același lucru îl face și Trump, trage de timp. Amenință că deschide, apoi răspunde că lock-down-ul va fi păstrat și pe durata verii, dar economia trebuie să meargă și merge închis.

    Lucovid și Wuhannis o vor arde la speranță, că de pe 15 mai totul va fi bine, atât doar că statisticile din mai s-ar putea să arate sute de motive pe zi că e un pic prea devreme. :)))))))

  2. Doamne cit de mici vor fi fragmentele ce vor rezulta din voi dupa ce veti da piept cu poporul !!!

  3. O curiozitate: exista vreo firma de comercializat, confectionat, procurat din import, etc, masti, ori „materiale de pandemie”, dezinfectanti, gen, care sa nu fie galbena, ori pe punct de ofilire?! nu stiu cum, dar, de cate ori apare vreun virus, aviar, porcin, ori mai rau, hop si galbeneala politica abonata la contracte fara licitatie…(astia ar trebui sa-i faca statului lui „Cercel”, parca le da numai „servite”)…mi-e groaza de isteria pro (si anti) vaccinare care va urma…
    P.S. Stie cineva daca mai avem presa? ca, in ultima luna ne-am teleportat in regimul Ceusescu pe steriozi, numai aplaudaci, sustinatori ai masurilor aberante, de s-a ajuns pana la justificarea unei crime (evidente), numai sa nu deranjeze cineva confortul mareliui zbir si nu cred ca incetarea starii de urgenta mai poate repara derapajul spre dictatura, atat de sustinut de „democratii deontologi”, in ciuda evidentei si chiar a exeplului occidental…romanii au fost „testati” si au raspuns pozitiv

  4. P.S.
    Pune-l pe iohaniss sa intrebe la Berlin fiindca sparanghela merkel zice alta data !!!
    Dupa aceea spinzura-te, ca sa iti fie mai usor !!!

  5. Trump vrea sa redeschida, dar isi asuma 100.000 de morti pana in toamna. A spus-o direct in conferinta de presa. Orban renunta la starea de urgenta, dar nu-si asuma NICIUN NUMAR. Sa-l intrebam asadar: cati oameni, in special batrani, ai calculat ca poti lichida pana in toamna? Caci graficele lui Streinu Cercel au fost edificatoare. Curba imbolnavirilor este ascendenta chiar in actualele conditii de izolare, iar proportia de imunizati este infima ( aprox. 6% din populatie, daca extrapolam rezultatul Frantei ). La cate decese te-ai angajat, Orbane? Ai primit un numar in plic de la Comisia europeana?

  6. @ ,,Gabriela Scutea, procurorul general al României: ‘Plicul pentru doctor a devenit plicul pentru manager sau pentru economist'”
    https://www.stiripesurse.ro/gabriela-scutea-procurorul-general-al-romaniei-plicul-pentru-doctor-a-devenit-plicul-pentru-manag_1457227.html

    @O declarație din partea procurorului general care implică demisii, destituiri, acțiuni de combatere a corupției, ?

  7. @ Remarcați și că președintele Iohannis a solicitat de la guvernările anterioare, de când este la Cotroceni , demisiile celor acuzați de corupție , chiar și până să fi fost finalizate anchetele, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998