CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Orban ataca furios: Se vrea excluderea liderilor maghiari din Romania

1 comentariu / 2217 vizualizări / 29 februarie 2016

La doar 48 de ore de la mesajele lansate de UDMR la CRU de la Tg.Mureș, premierul Ungariei preia ștafeta și atacă România la baionetă, printr-un mesaj care urmează a fi multiplicat în lume de ambasadorii Ungariei.
Politicienii maghiari din România sunt supuși unei campanii politice menite a-i submina și se fac eforturi ca liderii minorității maghiare să fie excluși, a declarat azi premierul ungar Viktor Orban, potrivit Agerpres.
Această situație trebuie abordată corespunzător, a mai spus șeful guvernului de la Budapesta, într-un discurs despre relațiile Ungariei cu vecinii susținut la o întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ungare din străinătate. În același timp, Orban a afirmat că relațiile Ungariei cu Slovacia sunt în regulă, iar cele cu Serbia sunt echilibrate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nutresc speranta va autoritatile competente ale statului,de la nivelele corespunzatoare vor difuza materiale bine documentate care sa raspunda acestor provocari,lipsite,de altminteri,de orice element de noutate de aproape 100 de ani.Argumente sunt din belsug.Totul e sa parasim vesnica postura pasiva,de justificari nesfarsite si sa aratam ca membrii acestei minoritati,de atatea ori la guvernare sunt departe de a se plange de persecutii.Un exemplu ar fi,bunaoara,comunitatea germana sau prezenta,in Parlament a unui numar arhisuficient de reprezentanti ai minoritatilor,inexistent in toate Europa.Noi n-am acordat dubla cetatenie,n-am ridicat garduri pe frontiere,am impanzit o insemnata zona a tarii cu inscriptii bilingve – si uneori,trilingve -am dat dreptul de folosire a limbii unei minoritati,acolo unde a fost cazul etc.Sa terminam o data pentru totdeauna cu toleranta impinsa dincolo de incalcarea vadita a Constitutiei tarii,de neacceptat intr-un stat suveran.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998