CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Orban, blocat de o intrebare-cheie: Va primi Citu derogare sa candideze?

7 comentarii / 3725 vizualizări / 16 august 2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a trezit în această seară în fața unei întrebări care pe moment l-a blocat pur și simplu: poate Florin Cîțu candida la șefia partidului în condițiile în care nu îndeplinește condițiile statutare?

Prezent la Realitatea TV în această seară, Orban a fost abordat frontal de ziarista Anca Alexandrescu dacă Florin Cîțu va primi derogare de la conducerea partidului pentru a putea candida, în condițiile în care statutul prevede, la art.118, că nu pot candida la funcția supremă decît membrii cu minim 5 ani vechime în partid.

În condițiile în care, în aceeși emisiune, Orban a spus că premierul a intrat în partid în octombrie-noiembrie 2016, rezultă că acesta nu are cei cinci ani necesari.
Luat complet prin surprindere, Orban a recunoscut, după cîteva clipe de muțenie, că ”Nu m-am gîndit niciodată la acest aspect. Probabil va obține derogarea”. Doar că, pentru asta, orgoliosul Cîțu va trebui să o și solicite.
Interesant de punctat, adus în partid cu puțin înaintea alegerilor din 2016, Florin Cîțu fusese anunțat la începutul lunii decembrie de președintele de atunci al PNL, Alina Gorghiu, drept viitor ministru de Finanțe, în dauna unor membri cu mult mai mare vechime și greutate din formațiunea liberală. Victoria zdrobitoare a PSD a spulberat, pentru următorii trei ani, visul de mărire al actualului premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Naiba citise statutul partidului. Jurnalista s-a pregătit, nea mandolină, NU.

  Celălalt bețâvan ratat, cu pârnaie și țepe mai are nevoie decât de o derogare, în teleorman language.

  • Noroc cu limba ardeleniasca…

 2. Ii da derogarea întâi călcatorul de Constituție, satrapul penal, traficant de copii și smenar de case, fostul „ilustru” profesoras suplinitor în Agnita, kwi.

 3. Se vehiculeaza informatia, in sfarsit, ca Daniel Daianu, fost ofiter al DIE , SIE, l-a ridicat pe Florin Catu in vazul lumii. Despre Daniel Daianu se spune ca are bucurii numai la barbati…si urmare a recomandarii lui Daianu, Misu Negritoiu l-a facut pe Catu director in ING Bank. Poate relatia cu Daianu ar putea explica de ce Catu sustinea miscarea gay. Stie careva vreo iubita a lui Daianu? Dar de vreuna a lui Catu? Despre Daianu circula de multi ani ca este pe invers…Acest subiect tabu opreste disecarea scheletilor din dulap a multora. Daca se da barbat de stat ce il impiedica sa isi asume LGBT? Sa lucre in umbra minciunii este ideal. Sa ne mai miram ca securistii astia au praduit Romania, cand poponareala ii face sa dea sinecuri si avantaje iubitilor lor? Cu cat imbatranesti mai tare cu atat pretul unei relatii devine mai mare! afirma unul din modelele masculine( a se citi cocota) traitor la St. Tropez. Rizea stie……

 4. Dar Misu Negritoiu nu era cumva tot SIE ? Era popa ortodox nemernicul?

 5. Și chiar dacă în tot acest răstimp am dezvăluit atât ”legăturile primejdioase” dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu și premierul Florin Cîțu, mai ales după ce acesta din urmă ar fi mușcat ”mâna care l-a hrănit” cu ani în urmă, fostul student de la Grinnell a continuat să facă ”pe mortul în păpușoi”. Chiar și atunci când am insistat pe varianta de lucru luată tot mai în serios în calcul la un anumit nivel al sistemului cu privire la sprijinul ”nevăzut” de care acesta ar fi putut beneficia din partea ”vechii gărzi” a SIE, într-un moment în care ”externii” nu se debarasaseră încă de ”metehnele” fostei DIE securiste.

  Talpeș se poartă de parcă tot Iliescu ar fi președinte

  Iar după atâta amar de vreme, considerând că, gata, subiectul a fost ”îngropat”, Florin Cîțu l-a făcut să deschidă șampania pe Ioan Talpeș, prin halucinanta ”spovedanie” de la Ambasada SUA.

  Isărescu sau Talpeș? DIE sau SIE?
  Greu, foarte greu de stabilit adevărata relație dintre Mugur Isărescu și ”fiul rătăcitor” Florin Cîțu. Cum ar fi faptul că, în timp ce avea grijă să se știe în tot sistemul că i-a dat interzis premierului la BNR, tot ”Manole” l-a amăgit pe acesta că s-ar putea retrage în septembrie, pentru a îi lăsa locul în fruntea celei mai râvnite sinecuri politice din România. Și cu toate că s-a plictisit să tot aștepte și, așa după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, Cîțu a ales să negocieze un post în conducerea BERD, după retragerea sa controlată de la Guvern, cei doi au totuși ”micul lor secret”. National

 6. Minodora Ilie – Talpes – Mugur Isarescu : Totul după ce anterior avertizasem cât costă ”Omenia” generalului despre care la vârful sistemului s-ar spune că ”îmbătrânește urât”… Izolarea acestuia putând avea legătură și cu ”activitatea benevolă” de la Fundația Internațională ”Omenia”, acolo unde își face veacul alături de o altă fostă ”glorie” de pe vremea mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu, încă extrem de influenta Minodora Ilie. Cei doi reprezentând poate chiar ultimii ”dinozauri”ai regimului Iliescu care încă mai activează în ”high life”-ul dâmbovițean. Ce-i drept, amfitrioana Fundației ”Omenia” cu aceeași discreție care a caracterizat-o dintotdeauna, încă din vremurile în care se spunea că miniștrii, fie ei social – democrați sau liberali se puneau de fapt la recepțiile Minodorei. Cea ale cărei sentimente aproape materne față de Florin Cîțu dau deja de gândit… National(Seku)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998