CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Orban: ”Citu nu a avut acordul meu, sper sa nu fie o razbunare”

2 comentarii / 1806 vizualizări / 8 iulie 2021

Ludovic Orban a declarat, azi, că premierul Florin Cîţu nu a avut acordul său când l-a remaniat pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. „În privinţa activităţii ministrului Finanţelor, chiar avem motive de mândrie, nu de remaniere”, a susţinut Orban, aflat în Teleorman.

Acesta a precizat că este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali.

„Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, ştiţi foarte bine că la şedinţa Coaliţiei este adevărat că am fost prezent împreună cu domnul preşedinte Barna, cu domnul preşedinte Hunor şi cu ceilalţi colegi din Coaliţie, dar domnul prim-ministru nu a fost prezent”, a afirmat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Întrebat dacă premierul i-a explicat de ce a luat decizia remanierii, Orban a răspuns că nu redă discuţii private.

„Ştiţi că nu am obiceiul să redau din discuţii pe care le am doar între patru ochi. Din punctul meu de vedere nu există niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere”, a precizat Orban.

Liderul liberal a mai spus şi cum trebuie să fie numit ministrul Finanţelor: „Conform Statutului PNL, şi anume prin prezentarea de candidaturi şi prin vot în Biroul Politic Naţional. În mod normal, orice astfel de discuţie ar fi trebuit să fie făcută şi în PNL, şi în Coaliţie”.

Ludovic Orban a adăugat că el nu poate decât să îşi spună punctul de vedere şi că nu au fost motive obiective pentru revocarea lui Nazare.

„Nu am altceva de făcut decât să îmi exprim punctul de vedere şi să spun, repet, consider că această propunere de revocare formulată de premier nu are la bază motive obiective, activitatea ministrului de Finanţe Nazare a fost o activitate, în condiţiile date, prin care au fost atinse obiectivele stabilite”, a menţionat Orban.
„Aş vrea să sper că nu e nicio legătură între revocarea ministrului Nazare şi rectificarea bugetară. De asemenea, vreau să cred, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză şi cu faptul că a fost demis”, a arătat Ludovic Orban.
Întrebat dacă este o răzbunare a premierului, Orban a spus: „Aş vrea să cred că nu e aşa, deşi mi-e foarte greu”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Smecherasul Citu n-are greturi. Trage tepe pentru SIE cu Lucian Isar(din familie de sekuristi?) si Alina Gorghiu (puiuta de sekurist micutz?) si pentru partenerul strategic G Soros. Un impostor mic, mic, mic de tot ajuns mare, foarte mare prim ministru. Frumoasa tara, Romania…

  2. […] Ludovic Orban a declarat, azi, că premierul Florin Cîţu nu a avut acordul său când l-a remaniat pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. „În privinţa activităţii ministrului Finanţelor, chiar avem motive de mândrie, nu de remaniere”, a susţinut Orban, aflat în… Teleorman.Acesta a precizat că este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali.„Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, ştiţi foarte bine că la şedinţa Coaliţiei este adevărat că am fost prezent împreună cu domnul preşedinte Barna, cu domnul preşedinte Hunor şi cu ceilalţi colegi din Coaliţie, dar domnul prim-ministru nu a fost prezent”, a afirmat Ludovic Orban, conform Agerpres.Întrebat dacă premierul i-a explicat de ce a luat decizia remanierii, Orban a răspuns că nu redă discuţii private.„Ştiţi că nu am obiceiul să redau din discuţii pe care le am doar între patru ochi. Din punctul meu de vedere nu există niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere”, a precizat Orban.Liderul liberal a mai spus şi cum trebuie să fie numit ministrul Finanţelor: „Conform Statutului PNL, şi anume prin prezentarea de candidaturi şi prin vot în Biroul Politic Naţional. În mod normal, orice astfel de discuţie ar fi trebuit să fie făcută şi în PNL, şi în Coaliţie”.Ludovic Orban a adăugat că el nu poate decât să îşi spună punctul de vedere şi că nu au fost motive obiective pentru revocarea lui Nazare.„Nu am altceva de făcut decât să îmi exprim punctul de vedere şi să spun, repet, consider că această propunere de revocare formulată de premier nu are la bază motive obiective, activitatea ministrului de Finanţe Nazare a fost o activitate, în condiţiile date, prin care au fost atinse obiectivele stabilite”, a menţionat Orban.„Aş vrea să sper că nu e nicio legătură între revocarea ministrului Nazare şi rectificarea bugetară. De asemenea, vreau să cred, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză şi cu faptul că a fost demis”, a arătat Ludovic Orban.Întrebat dacă este o răzbunare a premierului, Orban a spus: „Aş vrea să cred că nu e aşa, deşi mi-e foarte greu”.Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998