CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Orban face praf guvernanții pentru supraimpozitarea companiilor din energie: ”Ăștia au luat-o razna complet!”

3 comentarii / 1932 vizualizări / 24 august 2022

Fostul premier Ludovic Orban mătură cu foștii colegi de partid și cu pesediștii după lansarea tezei supraimpozitării companiilor din energie, afirmînd, pe Facebook, că i-a bătut soarele în cap în concedii.

”Ăștia au luat-o razna complet. Sfidează orice logică economică elementară. Cred că i-a bătut soarele în cap cât au fost în concediu. Cum să reduci prețul la energie electrică și la gazul natural dacă tu supraimpozitezi toate companiile, de pe întreg lanțul?
Astăzi guvernul datorează companiilor de furnizare sumele pentru compensarea prețului plafonat pe aproape 5 luni de zile. Bani în buget să le plătească nu și-au prevăzut. Nicio bancă nu mai creditează societățile de furnizare. Acestea nu mai plătesc decât parțial energia și gazul achiziționat de la producători, tariful de transport către Transelectrica, tariful de distribuție către companiile de distribuție, contravaloarea bonusului de cogenerare și a certificatelor verzi. S-a creat un blocaj financiar pe tot lanțul pentru care guvernul vine și spune că soluția este supraimpozitarea. Companiile nu numai că nu mai au profit decât teoretic, dar nu mai pot să își plătească nici impozitele actuale. Rămân fără bani de investiții, de mentenanță. Cum să plătească impozite mai mari?” scrie fostul lider al PNL. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. CRIMINAL AL PANDEMIEI, LUDOVIC ORBAN LA PUSCARIE, LOAZA NENOROCITA! UCIGAS AL ROMANILOR, TE DOARE SUFLETUL DACA MOARE FIUL TAU? NEVASTA ITI VA FI FERICITA ..
    DEMENT CRIMINAL, CAT AI TRAS SPAGA IN PANDEMIE? PRIN NELU IORDACHE…APOI L-AI IMPINS IN PUSCARIE…CUM AI INVATAT DE LA CRIMINALUL SECURIST DE TAC-TU! PRAFUL SI RUINA SA SE ALEAGA DIN NEAMUL VOSTRU DE JEGURI, ZOAIE SOVIETICE! SA VI SE STINGA NEAMUL SI SA NU APUCI SA ITI VEZI FIUL FERICIT NICIODATA! CRIMINAL NEMERNIC…VAXINISTULE! OTRAVA SUNTETI IN POPORUL ASTA…CIUMA GALBENA! PARTID LIBERAL DE SPALAT W.C….SIKTIR! SA PIARA SI URMA VOASTRA SI NUMELE SA VA FIE DE OCARA…

  2. Sica , ce dreaq ,te credeam la Wiziki cu Petrov. Te-ai trezit ? Dupa 32 de ani de tanga langa,langa tanga ?Ma probabil ca a venit stafia lui imre Orban -ta-ctu ,securistul stalinist si ti-a soptit ceva . Ia ceva zeama de varza ,castraveciori murati si niste iaurt ca sa-ti revii. Din betia continuua de 30 de ani. Cred ca ti-ar sta mai bine la pensia „speciala”ca alta nu ai de unde. Nu prea ai contribuit decit 2 ani pentru pensie . Deci n-ai dreptul . Ajutor social . Si asta daca meriti. Siktir !

  3. Ludovic Orban trebuie judecat pentru tot ce a făcut în pandemie . Înaltă trădare și crime împotriva umanității.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998